دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۵۴۶
حوزه بهداشت و رفاه

هیچ قانونی برای استفاده اکید از کارتخوان در مطب پزشکان وجود ندارد

کارتخوان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

«کارتخوان پذیرفته نمی شود» همین یک جمله کافی است تا اشک بیمارانی که با هزار زحمت پله‌های مطب را طی کرده‌اند و بالا آمده اند دربیاورد. اینجا مطب یکی از پزشکان قلب و عروق تهران است. پزشكي که نسبت به بقیه اسم و رسم داد و مطبش هم شلوغ است. یکی از بیماران همین که نوبتش می‌شود، سراغ منشی می رود و همین که می‌گوید باید پول ویزیت ۱۲۰ هزارتومانی را نقدی پرداخت کند، عصبانی می‌شود و کار به داد و فریاد می‌رسد.

 

ناگهان خانم منشی یک دستگاه پوز از زیر میزش بیرون می‌آورد تا پول ویزیت را با دستگاه کارتخوان حساب کند. برخی از بیماران که روی صندلی‌های انتظار تکیه زده‌اند چشم دوخته‌اند به صحبت‌های خانم منشی و مرد جوانی که او هم از این وضعیت ناراحت است، گوش می دهند. زن میانسالی که کناری نشسته شروع می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند به تجزیه و تحلیل و فرضیاتش را از نبود دستگاه کارتخوان می گوید: «اینا از قصد کارتخوان توی مطبشون نمی‌گذارن، می‌دونی چرا؟ به‌خاطر اینکه پول زیادی از بیمارها بگیرن.

 

توی روزنامه خوندم هزینه ویزیت پزشکان فوق‌تخصص ۴۵ هزار تومانه ولی اینجا ۶۰تومن می‌گیرن. برای اینکه خلافشون معلوم نشه کارتخوان روی میزشون نمیذارن.» حرف‌های پیرمرد را دختر جوانی که او هم بیماری قلبی دارد ادامه می دهد: «به‌نظرم زیاد ربطی به اضافه پول گرفتن نداره. اینا برای اینکه مشخص نشه چقدر درآمد دارن کارتخوان استفاده نمی‌کنن. خانم می‌دونی این دکترها چقدر درآمد دارن؟ حساب کن از عصر تا ساعت ۹شب چندتا مریض میاد و میره. تازه این دکتر جای دیگه هم مطب داره. روزی ۶۰-۵۰ تا مریض ببینه میشه ۴میلیون تومن. ماهی فقط ۳۰ میلیون تومن از مریض‌ها ویزیت می‌گیره.

 

چندتا هم عمل جراحی داره که پولش از پارو می‌زنه بالا. خب با این درآمد هیچ‌وقت نمیاد کارتخوان بذاره که فردا اداره مالیات بخواد ازش مالیات بگیره بخصوص پزشكان زنان و زایمان تقریبا۸۰درصد شون کارتخوان ندارند.» این‌ها دردو دل‌های بیمارانی است که مدت‌هاست به مطب‌هایپزشك‌ها مراجعه می‌کنند و با دیدن این پیغام که باید ویزیت‌شان را نقدی پرداخت کنند، مواجه می‌شوند. یکی از پزشکانی که او هم در مطبش از دستگاه کارتخوان استفاده نمی‌کند

 

به قانون می‌گوید:« مالیات بر درآمد چیزی است که ما باید در هر شرایطی پرداخت کنیم اما اینکه بیایند از ما مالیات بر ارزش افزوده بگیرند درست نیست. این اعتراضی است که پزشکان برای دادن مالیاتی می‌کنند که پول زور است.» این در حالی است که طبق مصوبه رسمی وزارت بهداشت، هزینه تعرفه ویزیت پزشکان متخصص ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان و برای پزشکان فوق تخصص ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان است. در قانون جدید مالیاتی برای همکارانی که زیر ۱۵۶ میلیون تومان در سال درآمد دارند قانون جدیدی نوشته شده است.

 

داغ شدن يك #هشتگ

اما چند روزی است که هشتگ پزشکان فراری از کارتخوان در شبکه‌های مجازی راه افتاده است و کاربران تجربیات خود را در این بار می‌نویسند. کاربرانی که عده ای از آن‌ها با وجود درد و بيماري نتوانسته‌اند ویزیت خود را با کارتخوان پرداخت کنند. یک کاربر نوشته: «یه بار رفتم دکتر دیدم کارتخوان داره، کشیدم، وقتی کشیدم دیدم نوشته میوه‌فروشی جلالی!» حاج سروش هم نوشته: «یه کارگری که حقوقش زیر دو هزار تومنه، همون اول مالیاتش از حقوقش کسر میشه، ولی پزشکایی که درآمد هر روزشون دو ميليون تومنه می‌خوان مالیات ندن. این شرم‌آور نیست؟

 

ادعای فرهیختگی‌شونم می‌شه» کاربر دیگری یکی از تجربیات خود را نوشته: «رفتم دندونپزشک، معاینه کرد، دستور نوشت اومدم بیرون، منشی گفتسه روز دیگه با یک‌میلیون تومان پول نقد بیاید برای قالب‌گیری! گفتم من مدت‌هاست که یک میلیون پول نقد از نزدیک ندیدم، روزی ۲۰۰ تومن هم بگیرم از atm میشه ۶۰۰ تومن، گفت دیگه هرجور صلاحه! برنگشتم دیگه»و یا کاربر دیگری نوشته است: «باید به جای ربیعی این آقای قاضی زاده هاشمی، وزیربهداشت استیضاح می‌شد. پزشک فراری از کارتخوان، نمونه بارز فرار از مالیات و دزدی تو روز روشن است. این آشفته بازاری را گردن تحریم نندازید. از ماست که بر ماست.»یکی دیگر از کاربران نیز نوشته است: «پایم را عمل کرده بودم و با عصا و درد و آه رفتم مطب پزشك معروفی که پایم را عمل کرده بود. یادم افتاد مطبش آسانسور ندارد.

 

با زحمت بالا رفتم و موقع حساب کردن پول ویزیت یادم افتاد که او هم مثل بقیه پزشکان دستگاه کارتخوان ندارد. باید با تاکسی تلفنی خودم را به عابربانک نزدیک می رساندم. نمی‌دانستم چه کار کنم. وسط مطب نشستم به گریه کردن.» کابر دریگری نیز نوشته است:«سر داستان کارتخوان مطب پزشک‌ها فکر می‌کنم همه دارند اشتباه فکر می‌کنند. مالیات بر درآمد را که همه دکترها پرداخت می‌کنند.در حال حاضر از دستگاه‌های پوز مالیات بر ارزش افزوده می‌گیرند. درستش این است که ما هم به دادن مالیات اعتراض کنیم. چه از بقال و چه از پزشک. حتی می‌شود این کار پزشک‌ها را از منظر اتحاد صنفی، مثبت دید.»

 

اعتراض پزشکانی که بی چشمداشت درمان کردند

اعتراض به نداشتن کارتخوان در مطب پزشکان در حالی از سوی کاربران فضای مجازي مطرح می‌شود که تعدادی از آن‌ها از پزشکانی نام می‌برند که بی چشمداشت و تنها به صرف داشتن وظیفه انسانی، انسان‌های زیادی را ویزیت کرده‌اند و عده زیادی را از مرگ نجات داده‌اند. عده ای نیز معتقد هستند که راه افتادن این هشتگ تنها می‌خواهد وجهه پزشکانی را خراب کند که به هر حال جان مردم در دست‌شان است. دکتر ایرج فاضل، ريیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفت و گو با «قانون» با اشاره به اینکه نظام پزشکی در جریان نبود کارتخوان در بعضی از مطب‌های پزشکان قرار دارد، می‌گوید:« اینکه یک پزشک در مطبش دستگاه کارتخوان بگذارد یا نه یک موضوع اختیاری است.

 

این کار مربوط به نظام پزشکی نیست که ما روی آن صحبت کنیم این موضوع مربوط به سازمان مالیاتی کشور است و اگر قانون شد آن وقت نظام پزشکی هم به آن ورود می‌کند.» او در ادامه با بیان اینکه داشتن یا نداشتن کارتخوان در مطب پزشکان یک موضوع اختیاری است،‌ می‌گوید:« این موضوع باید در شورای عالی نظام پزشکی مطرح شود و در صورتی که آن را تصویب کنند می‌توانیم به عنوان قانون آن را لازم‌الاجرا کنیم.» ريیس سازمان نظام پزشکی درپايان به پیگیری سازمان و ارائه نتایج این پیگیری به مردم اشاره می‌کند و می‌گوید:« به خاطر رفاه حال مردم هم که شده این موضوع را پیگیری و حل می‌کنیم»

 

نداشتن كارتخوان، غيرقانوني نيست!

دکتر محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور نیز در گفت و گو با «قانون» تاکید می‌کند که هیچ قانونی برای استفاده اکید از کارتخوان در مطب پزشکان وجود ندارد و الزامی هم برای آن نیست.» او لازمه به نتیجه رسیدن این موضوع را که مدتی است مطرح شده است تصویب قانون برای آن می‌داند و می‌گوید:«‌اگر قانونی تصویب شود نظام پزشکی حتما آن را به پزشکان منتقل خواهد کرد و آن را اجرا می‌کند. از سوی دیگر ما بارها با سازمان امور مالیاتی این موضوع را مطرح کرده‌ایم و نتیجه این بوده که دستگاه‌های پوز هیچ ربطی به دادن مالیات‌ها ندارد.»

 

جهانگیری نیز داشتن دستگاه پوز را لازمه رفاه مردم و بیماران در مطب پزشکان می‌داند و می‌گوید:« سازمان نظام پزشکی برای رفاه حال بیماران و مردم توصیه می‌کند که پزشکان حتما دستگاه پوز در مطب‌های‌شان داشته باشند اما اصل دادن مالیات به دستگاه‌های پوز برنمی‌گردد و این موضوعی است که سازمان امور مالیاتی نیز بارها آن را مطرح کرده است.»

 

معاون سازمان نظام پزشکی در ادامه با بیان اینکه به هر حال هر پزشکی یک حساب مالی دارد که تراکنش‌هایش را در آن انجام می‌دهد افزود:« این تراکنش‌ها در نظام مالیاتی معلوم و مشخص شده است. اگر بخواهند مالیاتی بگیرند بر روی همه این حساب ها کار ‌کنند و از آن‌ها مالیات می‌گیرند. البته نظام پزشکی این بحث را به صورت سیستماتیک دنبال می‌کند.»

 

جهانگیری نداشتن دستگاه پوز در مطب پزشکان را موضوعی قدیمی عنوان می‌کند و می‌گوید:«البته این موضوعی است که از مدت‌ها پیش اتفاق می‌افتاده و معلوم نیست که چرا ناگهانی این قدر داغ شده است. ما هم تصمیم داریم که آن را رفع کنیم تا مردم رفاه بیشتری داشته باشند». او همچنین از نشست‌های سازمان نظام پزشکی و سازمان مالیاتی کشور و صحبت‌هایی درباره این موضوع خبر می‌دهد و می‌گوید:« ما در هفته‌های گذشته با سازمان امور مالیاتی نشست‌هایی داشته‌ایم و درباره این موضوع هم صحبت کرده‌ایم. حال اینکه هشتگی را در فضای مجازی راه انداخته اند و هدایت کننده آن هم معلوم نیست چه کسانی هستند. اما باید ما بتوانیم میان پزشکان و مردم اعتمادی دوطرفه را ایجاد کنیم. دادن بعضی از القاب به پزشکان درست نیست.»

 

 مسعود ماهینی

 

ghanoondaily.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش