به گزارش فارس، فریبرز بختیاری در نشست خبری در آسایشگاه کهریزک و در آستانه عید قربان گفت: در مورد تامین داروی سالمندان و معلولان نگهداری شده در کهریزک با مشکل مواجه هستیم و بیش از ۳ هزار قلم دارو در آسایشگاه مصرف می شود.
وی گفت: امیدواریم دستگاه های متولی مانند وزارت بهداشت در خصوص تامین دارو با ما تعامل بیشتری داشته باشند.
بختیاری با اشاره به اینکه سال گذشته سه میلیارد تومان در بخش دارو هزینه شده است، اظهارداشت: در خصوص تامین داروی بیماران خاص نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.
قائم مقام مرکز آموزشی علمی کاربردی کهریزک با تاکید بر اینکه کهریزک را به عنوان مرکز درمانی قبول نمی کنند، گفت: همین موضوع باعث می شود که وزارت بهداشت در توزیع دارو کهریزک را در نظر نگیرد.
وی گفت: با توجه به اینکه ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار سالمند در کشور داریم، به همین دلیل در راستای ایجاد مرکز علمی کاربردی کهریزک اقدام کرده ایم تا در این مرکز بتوانیم نیروهای کارآمد و دوره دیده تربیت کنیم.
بختیاری اظهارداشت: تاکنون در یک دوره نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کرده ایم و در مهرماه سال ۹۷ نیز دوره دوم پذیرش می شود.
قائم مقام مرکز آموزشی علمی کاربردی کهریزک تاکید کرد: قرار است مرکز مراقبتی استان تهران را نیز با استفاده از نیروهای متخصص و آموزش دیده پوشش دهیم تا این افراد با استفاده از آموزش های عملی که در اینجا می بینند بتوانند در راستای ارائه خدمات بهتر به سالمندان و مراقبت از آنها در منزل اقدام کنند.
تخت خالی در کهریزک نداریم
در این نشست همچنین مسعود جعفری مدیر اجتماعی آسایشگاه کهریزک در مورد پذیرش افراد پشت نوبت گفت: در حال حاضر ۶۰ مورد پشت نوبت داریم که پذیرش آنها منوط به خالی شدن تخت هاست که البته تخت های سالمندان زودتر خالی می شود و می توانیم افراد پشت نوبت را جایگزین کنیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۵۰۰ فرد مجهول الهویه از طریق اداره سرپرستی قوه قضائیه و با معرفی سازمان بهزیستی پذیرش شده اند، گفت: از افراد مجهول الهویه ابتدا باید آزمایش های ایدز و هپاتیت گرفته شود و در صورت نداشتن مشکل، پذیرش خواهند شد.
جعفری در مورد بیماران ام اس نیز گفت: در حال حاضر ۲۰۰ بیمار ام اس در آسایشگاه نگهداری می شوند و همچنین فرد کارتن خوابی که از طریق ستاد پذیرش به ما معرفی شود و مشکل اعصاب و روان و بیماری اعتیاد، ایدز و هپاتیت نداشته باشد را پذیرش می کنیم.
احتمال کاهش اهدای گوشت قربانی به دلیل گرانیهای اخیر
همچنین یدالله رضایی مدیر اجرایی آسایشگاه کهریزک نیز با اشاره به اینکه ۱۷۵۰ معلول، سالمند و بیمار خاص در آسایشگاه نگهداری می شود، گفت: این افراد در طی روز خدمات ویژه و متنوعی نیاز دارند به طوری که روزانه ۲۰۰ میلیون تومان هزینه نگهداری آنهاست.
وی در مورد مراسم عید قربان در این آسایشگاه تأکید کرد: هر ساله این مراسم با حضور خیرین و نیکوکاران در آسایشگاه برگزار می شود به طوری که در سال ۹۵، ۱۵۰۰ رأس گوسفند و در سال ۹۶ نیز ۱۲۰۳ رأس گوسفند به آسایشگاه اهدا شد.
وی با اشاره به اینکه امسال با توجه به شرایط اقتصادی جامعه پیش بینی می شود میزان اهدایی ها کاهش پیدا کند، اما ما از مردم نیکوکار درخواست می کنیم همچنان به ما کمک کنند، خاطرنشان کرد: مصرف ما معمولا ۵۰۰ رأس گوسفند است و مازاد آن را به مراکزی مانند کهریزک در استان های مختلف که محروم ارسال می کنیم.
رضایی با تأکید بر اینکه نیکوکاران می توانند از اذان صبح روز عید قربان نسبت به ادای نذر خود در آسایشگاه اقدام کنند، تصریح کرد: در این روز، هنرمندان و ورزشکاران و چهره های مختلف سیاسی و اجتماعی نسبت به اجرای برنامه در کهریزک برای سالمندان و معلولان اقدام می کنند.
مدیر اجرایی آسایشگاه کهریزک با اشاره به اینکه دام های قربانی شده در همان روز بسته بندی و در اختیار افراد نیاز مند قرار می گیرد، یادآور شد: مابقی گوشت و مازاد بر مصرف در کهریزک به مراکز نگهداری سپرده می شود.
وی در خصوص هزینه های آسایشگاه گفت: آسایشگاه کهریزک اعتبار مصوبی ندارد و تمام درآمد این مجموعه از طریق خیرین و نیکوکاران تأمین می شود و اگر این کمک ها کاهش پیدا کند به طور حتم با مشکلاتی روبرو خواهیم شد.
رضایی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد از هزینه های جاری توسط خیرین تأمین می شود، ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی میزان کمک ها نیز کم شده است. این در حالی است که برای پرداخت هزینه های روزانه آسایشگاه به ۲۰۰ میلیون تومان نیاز داریم.
مدیر اجرایی آسایشگاه کهریزک در خصوص مراقبت از منزل سالمندان نیز اظهار داشت: علاوه بر معلولان و سالمندانی که در آسایشگاه نگهداری می شوند به ۵۰۰ نفر از افرادی که در منازلشان هستند نیز برای مراقبت کمک می کنیم.
وی در مورد پرداخت هزینه های حامل های انرژی گفت: سال گذشته یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه آب و یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه گاز مرکز بود که با همکاری شرکت های ذیربط توانستیم تاکنون ۸۵ درصد آن را پرداخت کنیم.
رضایی همچنین به سایر اقلام مورد نیاز آسایشگاه اشاره و تصریح کرد: سالانه ۸۰ تن برنج، ۲۰ تن شکر و ۱۷ تن قند مصرف می شود و همچنین ۶ هزار پرس نیز در سه وعده در روز غذا به افراد تحت پوشش در آسایشگاه توزیع می شود که پرداخت هزینه آنها از سوی خیرین تأمین می شود. همچنین تأمین وسایل گرمایشی و سرمایشی از دیگر مواردی است که خیرین تأمین می کنند که امیدواریم با توجه به شرایط، این کمک ها کاهش پیدا نکند چرا که زندگی بیماران، سالمندان و معلولان به این خدمات وابسته است.
این مقام مسئول از مسئولان درخواست کرد که یک بار برای دیدن معلولان و سالمندان به آسایشگاه بیایند چون این افراد حق دارند وزیر یا رئیس جمهور خود را ببینند و همچنین مسئولان نیز از نزدیک با خدمات ارائه شده در آسایشگاه و زندگی آنها آشنا شوند.
- 10
- 5