جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۶ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۷۹۶۰
حوزه بهداشت و رفاه

کاهش هزینه‌های سلامت از طریق تشکیل پرونده الکترونیک سلامت

هزینه‌های سلامت,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
کارشناسان اقتصاد سلامت بر این عقیده اند که کاهش هزینه های سلامت، تنها با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای تک تک ایرانی ها و همچنین اجرای کامل نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده اتفاق می افتد.

به گزارش مهر، به دنبال اجرای طرح تحول سلامت در سال ۹۳، شاهد بودیم که به یکباره میزان مراجعات به بیمارستان های دولتی افزایش یافت و دلیل آن نیز، سهم پرداختی مردم بابت درمان بیماری در زمان بستری بود. اما، به تدریج، مشکلاتی در مسیر اجرای این طرح اتفاق افتاد که باعث شد آن دسته از منتقدان این طرح، دلایل خود را مطرح کنند. از جمله اینکه، کاهش هزینه های سلامت، تنها از طریق تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و همچنین اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده اتفاق می افتد. موضوعی که در این سال ها، بارها و بارها در برنامه ها و میزگردهای مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

 

در همین حال، مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که هموار ساختن این مسیر، نیاز به داشتن زیرساخت های لازم دارد که مهم ترین آنها، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای تک تک ایرانی ها است. در عین حال، اجرای نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده، متصل به پرونده الکترونیک سلامت است. بر همین اساس، مقدمات اجرای این برنامه در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته و همچنان نیز دنبال می شود.

 

وضعیت کاهش پرداختی از جیب مردم

دکتر علیرضا اولیایی منش دبیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، با حضور در برنامه تلویزیونی نبض شبکه خبر، به این موضوع و اقدامات وزارت بهداشت پرداخت.

 

وی در ابتدا به طرح بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: در دو برنامه توسعه کشور به این موضوع تاکید شده بود که پرداخت از جیب مردم در زمینه سلامت باید کاهش پیدا کند و به ۳۰ درصد برسد.

 

اولیایی منش با عنوان این مطلب که در سال ۹۲ پرداخت از جیب مردم ۱۰ درصد کاهش داشت، توضیح داد: این کاهش واقعی نبود چون همراه با کاهش در مصرف بود.

 

به گفته وی، اولین سالی که کاهش پرداخت از جیب مردم به صورت  واقعی اتفاق افتاد در سال ۹۳ بود که همراه با این کاهش پرداخت از جیب مردم حدود ۱۰ درصد افزایش بهره مندی مردم از خدمات سلامت را شاهد بودیم.

 

اولیایی منش ادامه داد: در سال ۹۴ این کاهش به ۳۴.۸ درصد رسید و در سال ۹۵ حدود ۴۰ درصد کاهش پرداخت ها را شاهد بودیم.

 

وی در ادامه به اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و افزود: طرح تحول سلامت برای کنترل هزینه ها از بستری شروع شد. در طرح تحول سلامت برخی از خدمات بستری را هم پوشش دادیم که این کار در کشورهای دیگر بسته به نیاز مالی انجام می شود. در اوایل سال ۹۵ شورای تحول تصمیم گرفت مدیریت هزینه ها را اعمال کند که تا به امروز نیز به جد دنبال شده است.

 

وی افزود: پرونده الکترونیک سلامت به میزان خیلی زیادی پیشرفت کرده است و فقط حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون نفر هستند که پرونده الکترونیک سلامت ندارند. این اقدامات به تدریج اتفاق افتاده و تا زمان رسیدن به مرحله ایده آل فاصله ای نداریم. 

 

اولیایی منش درباره پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز گفت: پرونده الکترونیک سلامت به تنهایی کارگشا نیست و هر فردی باید پرونده الکترونیک داشته باشد. همه مراکز سرپایی باید به مراکز بهداشتی وصل باشند تا بتوان از پرونده الکترونیک استفاده کرد.

 

وی افزود: از سال ۹۶ تا الان تمرکز در وصل مراکز به یک سامانه بوده است. مراکز تصویربرداری تمامی به سازمان تامین اجتماعی وصل هستند و طرح تحول سلامت در حال نتیجه دادن است. ما در حال حاضر در فناوری اطلاعات بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته ایم و شبکه جامعه فناوری اطلاعات بزودی تکمیل خواهد شد.

 

دبیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت در ادامه درباره اقدامات انجام شده در طرح تحول سلامت، گفت: اگر قرار باشد اقدامات جامع باشد باید همه ذینفعان دیده شوند. معاونت اجتماعی عضو شورای تحول است و هر هفته نظرات مردم را ارائه می کند.

 

وی افزود: ایجاد پرونده الکترونیک باید همراه با ایجاد زیرساخت ها باشد. این کار متوقف نشده است بلکه برای نظام مند شدن در حوزه سلامت احتیاج به نظام ارجاع و پرونده پزشکی داریم.

 

اولیایی منش تاکید کرد: ساده ترین چیزی که در کشور از سالیان سال تا الان در حوزه سلامت داشته ایم سیستم بیمارستانی بوده است. یکی از کارهای انجام شده در طرح تحول سلامت وصل کردن بیمارستان ها به سامانه مرکزی وزارت بهداشت بود که در اول اجرای طرح بیشتر بیمارستان ها به سامانه مرکزی وصل نبودند.

 

به گفته وی، در حال حاضر پزشک خانواده و نظام ارجاع در حال گسترش در سراسر کشور است و تکمیل آن یک دهه دیگر زمان نیاز دارد.

 

نظام ارجاع درست تعریف نشده است

دکتر شهرام توفیقی سخنگوی انجمن اقتصاد سلامت ایران دیگر مهمان برنامه نبض شبکه خبر، گفت: در ابتدای طرح تحول سلامت بعضی ناپختگی ها وجود داشت و برخی قوانین به صورت درست اجرا نمی شد. اوایل افزایش برخی موارد مصرفی غیرضرور را داشتیم اما در سال های بعد این امر اصلاح شد.

 

وی افزود: پرونده الکترونیک سلامت طبق استانداردها باید محتویاتی داشته باشد که این محتویات در نتیجه مراجعه فرد به مراکز درمانی ثبت می شود.

 

توفیقی تاکید کرد: نکته مهم در حوزه اقتصادی و آی تی این است که معماری نظام اطلاعاتی با ساختار ارائه خدمت انطباق دارد. اشکال این است که نظام ارجاع به عنوان ساختار نهادی هنوز درست تعریف نشده است دوم اینکه انطباق به طور کامل انجام نشده است.

 

وی گفت: هنوز نظام ارجاع مشخص و یکنواخت در کشور وجود ندارد. انجمن اقتصاد سلامت ایران معتقد است هنوز نظام یکپارچه مستند در وزارت بهداشت وجود ندارد. 

 

سوءاستفاده از دفترچه های بیمه

در ادامه دکتر حیدرعلی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در ارتباط با کنترل هزینه های سلامت، اظهارداشت: اولین قدم پرونده الکترونیکی بیمار است و تا پرونده الکترونیکی ایجاد نشود همچنان از بیمه سوءاستفاده هایی می شود و افزایش هزینه ها را برای مردم به همراه دارد.

 

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: نکته ای که وزارت بهداشت باید مورد توجه داشته باشد پزشک خانواده است که با این کار می تواند در کاهش هزینه های بهداشت و درمان گام های اساسی برداشته شود.

 

عابدی در ادامه افزود: اینکه گفته می شود امکان تهیه پرونده الکترونیک وجود ندارد، اشتباه است. از دفترچه بیمه سوءاستفاده می شود و بدهکاری های وسیع برای بیمه ها و بیمارستان ها برای بی نظمی در مراجعه به پزشک و متخصص و داروخانه انجام می شود.

 

وی گفت: در شبکه های بهداشت در سطح یک پرونده های الکترونیک تشکیل شده و در سطح دو و تشکیل پرونده الکترونیک برای بیماران باید تصمیم قاطع گرفته شود. وقتی دفترچه بیمه مورد سواستفاده قرار می گیرد بیمه ضرر می بیند که باید خدمات مشروع باشد.

 

عابدی درباره راهکار لازم نیز گفت: اولین قدم تقویت پزشک خانواده است که هم الزام برنامه چهارم هم برنامه پنجم و هم برنامه ششم توسعه بوده است.

 

وی افزود: بر اساس راهنما ها باید مردم اول به پزشک عمومی مراجعه کنند بعد پرونده الکترونیک تشکیل شود و بعد نظام ارجاع که این ها همه در راستای خدمات دادن به نیازمندان است. راه اصلی نظم بخشیدن به خدمات پزشکی و گرفتن دارو و درمان فقط پرونده پزشکی است، تا پرونده الکترونیک ایجاد نشود طرح تحول و خدمات عادلانه انجام نخواهد شد.

 

عابدی گفت: وصل شدن پرونده الکترونیک به داروخانه ها مشکلات اساسی را حل می کند و همچنین با داشتن پرونده الکترونیک امکان سوءاستفاده از دفترچه ها کاهش می یابد. 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش