مریم حضرتی در گفتوگو با ایرنا درباره طرح مراقبت در منزل افزود: این طرح در شورای عالی بیمه سلامت تصویب و مقرر شد به صورت پایلوت برای پنج دسته از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، نوزادانی که نیاز به فتوتراپی دارند، بیمارانی که درICU هستند و فقط نیاز به مراقبت دارند و دوره حاد درمانشان گذشته و بیماران پیشرفته نارسایی قلبی خدمات مراقبتی در منزل ارائه شود.
وی افزود: قرار شد بستههای خدماتی برای این پنج دسته بیماری نوشته شود. کارگروههای تخصصی برای هر کدام از این بیماریها تشکیل شد. در هر کارگروه، یک پزشک متخصص هر بیماری، پرستار عضو هیئت علمی، پرستار مراقبت در منزل و نمایندههای بیمه حضور داشتند. بستههای خدمتی نوشته شده و به بیمهها ارائه شده تا تایید شود و روند اجرایی این طرح آغاز شود.
حضرتی اظهار داشت: روند آغاز و مراحل ساختاری این طرح شروع شده و به حدود ۶ ماه زمان دیگر برای اجرای کامل آن نیازمند است.
معاون وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز فعال مراقبت در منزل نیز گفت: در حال حاضر حدود ۷۵۰ مرکز فعال مراقبت در منزل وجود دارد و ۳۰۰ مرکز نیز مجوز گرفتند یا در حال گرفتن مجوز هستند و هنوز شروع به فعالیت نکرد اند.
وی درباره استقبال مردم از خدمات مراقبت در منزل گفت: هر طرحی که برای مردم ایجاد آرامش کند، مورد استقبال قرار میگیرد. ارائه این خدمات به ایجاد آرامش برای مردم منجر میشود. به طور مثال بیمارانی چند ماه درICU بستری میشوند در حالی که میزان عفونت در بیمارستان بالا میرود و هزینههای بسیاری به مردم، بیمارستانها و بیمهها تحمیل میشود. وقتی بیمار در منزل مراقبت کافی و استاندارد را دریافت کند و خدمات نیز تحت پوشش بیمه باشد، به ایجاد آرامش مردم منجر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره شیوه بررسی تخلفات در روند اجرای خدمات مراقبت در منزل گفت: به دنبال ایجاد و تشکیل اتحادیهای هستیم که مسئولان مراکز مراقبت در منزل در این اتحادیه عضو باشند. البته هر گونه تخلف این مراکز باید به دانشگاههای علوم پزشکی گزارش شود تا رسیدگی کنیم و این اتحادیه نیز مثل اتحادیه سایر صنوف بر عملکرد این مراکز نظارت میکنند و اگر تخلفی مشاهده شود به دانشگاههای علوم پزشکی گزارش می دهد.
- 9
- 3