به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی روز چهارشنبه در پنل همکاریهای بین بخشی برای تامین سلامت مادر، نوزاد و کودک در اجلاس بین المللی سلامت مادر، کودک و تغذیه در هندوستان افزود: جنگ در هر منطقهای از دنیا، مشکلات قومی و داخلی و تحریمهای ظالمانه علیه کشورهای جهان را محکوم میکنیم، زیرا دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی به نحو شایسته دچار اختلال میشود.
وی از سازمانهای بین المللی خواست که با نابرابری و ناعدالتی در دسترسی مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر مانند مادران و نوزادان به خدمات سلامت، مقابله کنند.
هاشمی ادامه داد: به مهاجران افغان که به صورت قانونی یا غیرقانونی به ایران مهاجرت کردند، خدمات سلامت مادر و نوزاد ارائه می شود، تا دسترسی این اقشار آسیب پذیر به خدمات بهداشتی و درمانی فراهم شود.
وی گفت: در دو دهه گذشته سلامت مادران، نوزادان، کودکان و تغذیه در قالب شبکه بهداشتی و درمانی کشور بهبود یافته است و ایران تجربیات موفقی در این زمینهها داشته که آمادگی انتقال تجربیات خود به سایر کشورها را نیز دارد.
وی افزود: از مهمترین تجربیات ایران در این زمینه میتوان به تقویت و رشد مناسب کودکان، دسترسی مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی به ویژه خدمات مورد نیاز مادران، نوزادان، کودکان و ایمن سازی آنها در مقابل بیماریها، ایجاد پایگاههای سلامت در مناطق شهری و حاشیه شهرها اشاره کرد.
هاشمی همچنین پوشش بیمه برای ۹۲ درصد از مردم ایران، تامین نیروهای انسانی مورد نیاز برای ارائه خدمات به مادران و نوزادان و پیگیری خدمات تا سطوح بعدی خدمات در بیمارستانها را از دیگر تجربیات وزارت بهداشت در ایران عنوان کرد.
اهمیت همکاری بین بخشی در حوزه سلامت
وزیر بهداشت در باره اهمیت تقویت همکاریهای بین بخشی در حوزه سلامت گفت: جمهوری اسلامی ایران همگام با سایر کشورها متعهد به پوشش همگانی سلامت برای مردم ایران در مناطق مختلف کشور است تا دسترسی آنها به خدمات فراهم و سلامت آنها تامین شود و دسترسی به اهداف جهانی، بدون همکاریهای بین بخشی ممکن نخواهد بود.
کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر
هاشمی با اشاره به تدوین سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در ایران اظهار داشت: این بیماریها عامل مرگ ۷۶ درصد از مردم ایران است و برای مقابله با آن سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با توجه به اهداف جهانی سلامت در دستور کار قرار گرفت و همکاریهای بخش غیردولتی با وزارت بهداشت نیز تقویت شد.
وی تاکید کرد: تامین منابع مالی برای کاهش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است.
هاشمی تصریح کرد: البته در حوزه سلامت نیز به تقویت همکاریهای بین بخشی نیاز داریم و در همین راستا وزارت بهداشت اقدام به تشکیل معاونت اجتماعی کرد؛ زیرا با ایجاد این معاونت، مشارکتهای مردمی و سازمانهای غیر دولتی در جهت تامین سلامت عمومی ساماندهی و گسترش مییابد.
وی افزود: در حال حاضر هزار و ۲۵۰ خانه سلامت محله در ۴۵۰ شهر ایران وجود دارد که در سه سال آینده به ۷ هزار خانه سلامت افزایش مییابد.
هاشمی بیان کرد: در ایران به راهکارهای همکاریهای بین بخشی ماندگار در حوزه سلامت دست پیدا کردهایم، اما ادامه این همکاریها بسیار مهم است و از سازمانهای بین المللی میخواهیم که همکاریهای کشورها در تامین سلامت مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر مانند مادران و نوزادان را مورد توجه قرار دهند.
تحریمها نباید اختلالی در ارتباطات ایران و هند ایجاد کند
همچنین در دیدار وزرای بهداشت دو کشور ایران و هندوستان تاکید شد که تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران نباید اختلالی در ارتباطات استراتژیک میان دو کشور در حوزه سلامت ایجاد کند.
در این دیدار هاشمی بر گسترش روابط دو کشور ایران و هند در حوزه فناوریهای نوین پزشکی تاکید کرد و گفت: تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران و معامله نفت ایران با هند با واحد پولی این کشور، فرصت خوبی برای همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه دارو، واکسن، تکنولوژیهای نوین و بالفعل کردن پتانسیلها در حوزه علوم پزشکی است.
در این دیدار از توافقات معاون وزیر طب سنتی هند در سفر به ایران استقبال و پیشنهاد شد که در حوزه فناوری نوین، دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی کمیته مشترکی با اعضای ثابت از سوی دو کشور معرفی شود و توافقات با جدیت پیگیری شوند.
- 14
- 2