شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۰۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۷۰۲
حوزه بهداشت و رفاه

نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت؛

جدیدترین آمار پزشکان کشور/تعداد پرستاران زن و مرد

ایرج حریرچی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت، از افزایش ۱۰ برابری پزشکان کشور در ۴۰ سال اخیر خبر داد و گفت: از اردیبهشت ۹۳ تاکنون ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار در بیمارستان های دولتی بستری شده اند.

به گزارش مهر، ایرج حریرچی، صبح دوشنبه در نشست خبری هفتگی، در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه سلامت پرداخت و در ادامه پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.

 

وی در ابتدا با عنوان این مطلب که تعداد پزشکان عمومی و متخصص و دندانپزشکان فارغ التحصیل داخل و خارج و دارای شماره نظام پزشکی در سال ۱۳۵۶ برابر ۱۳۴۲۸ نفر بوده است که افراد فعال و ارائه کننده خدمت (به دلیل بازنشستگی و فوت و مهاجرت و...) به مراتب کمتر و در حدود ۱۰هزار نفر بوده است، گفت: در آن سال‌ها هم  قریب به ۶ هزار پزشک از آسیای جنوبی نظیر پاکستان و بنگلادش و هند در کشور حضور داشتند، به رغم اینکه در سال های بعد انقلاب هم با موجی از مهاجرت گروه پزشکی مواجه بودیم، با برنامه ریزی و اقدامات وسیعی که بعد انقلاب اسلامی صورت گرفته است، در ابتدای سال ۱۳۹۵، ۳۹۳۹۸ متخصص و فوق تخصص، ۴۲۴۲۲ پزشک عمومی و ۲۶۳۶۱ دندانپزشک عمومی و متخصص مجموعا ۱۰۸۱۸۱ نفربه صورت فعال در حال ارائه خدمت بوده‌اند و تا آخر وقت اداری دیروز، تعداد پزشکان عمومی و متخصص و دندانپزشکان فارغ التحصیل داخل و خارج و دارای شماره نظام پزشکی کشور به عدد ۱۷۳۱۳۰ رسیده است و  ۱۷۳۱۳۰ مین فارغ التحصیل گروه پزشکی شماره نظام پزشکی خود را دریافت کرده است.

 

وی افزود: این افزایش بیش از ۱۰ برابری پزشکان کشور تاثیر بسیار زیادی در بهبود بسیار قابل توجه شاخص های بهداشتی درمانی کشور در این ۴۰ سال اخیر داشته است.

 

حریرچی گفت: در مورد تعداد پرستاران فعال در بخش دولتی، هم اکنون در  وزارت بهداشت، مجموعا ۱۲۵۳۶۹ کادر پرستاری شامل کارشناسان پرستاری و پرستاران دارای مدارک بالاتر ، فارغ التحصیلان رشته های اتاق عمل، هوشبری و دارندگان مدارک بهیاری، کمک پرستاری و کمک بهیاری در حال فعالیت هستند.

 

وی ادامه داد: ۹۰۰۶۱ نفر از این تعداد پرستاران لیسانسیه و با مدرک بالاتر هستند. ۷۸ درصد کادر پرستاری را بانوان و ۲۲ درصد را آقایا تشکیل می دهند. ۵۳ درصد کادر پرستاری به صورت استخدام رسمی و پیمانی، ۲۳ درصد در حال گذرندان دوره طرح و تعهدات و ۲۴ درصد دیگر هم عمدتا به صورت شرکتی و قرارداد خرید خدمت مشغول خدمت هستند.

 

سخنگوی وزارت بهداشت، تاکید کرد: در سال ۹۷ تعداد پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ۱۰۰۰۰ نفر، در مقطع کارشناسی ارشد ۱۳۲۰ نفر و در مقطع دکترای تخصصی  ۱۱۰ نفر در ۱۹۲ دانشکده پرستاری کشور در دانشگاه های دولتی و آزاد است.

 

وی در مورد آخرین آمارهای مربوط به دستاوردهای طرح تحول سلامت، گفت: از اردیبهشت ۹۳ تاکنون ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار در بیمارستان های دولتی بستری شده اند و از یارانه های مالی و تجهیزاتی و خدماتی طرح تحول سلامت استفاده کرده اند. در همین مدت اجرای طرح تحول سلامت  بیش از  ۲۱۰۰۰۰۰ زایمان طبیعی رایگان در بیمارستان های دولتی سراسر کشور در جهت اجرای سیاست های جمعیتی و حمایت مالی از مردم انجام شده است.

 

حریرچی افزود: در همین مدت ۴.۵ سال اجرای طرح تحول سلامت، ۲۷۰۰۰۰۰ متر مربع فضای بستری بیمارستانی موجودبازسازی شده و ۴۵هزار تخت بیمارستانی کشور با استفاده ۱۰۰ درصدی از تولیدات داخلی به طور کامل نوسازی شده است.۲۴۲۰ تخت مراقبت های ویژه ( ICU;CCU ) تامین و تحویل شده است و ۷۵۵۰۰ قلم تجهیزات پزشکی سرمایه ای برای بیمارستان های موجود و جدیدالاحداث تامین شده است و ۱۳۱ هزار قلم تجهیزات هتلینگ در بیمارستان ها مستقر شده است.

 

وی گفت: ۱۸۰۰واحد اختصاصی زایمان(LDR ) در ۳۶۶ بیمارستان ساخته شده است و ۱۷ مرکز جدید درمان ناباروری با تمرکز بر مناطق محروم به ویژه در ۶ استان فاقد مرکز ( سیستان و بلوچستان، هرمزگان، چهار محال بختیاری، کهکلویه بویر احمد، گلستان و لرستان) ایجاد شده است.

 

سخنگوی وزارت بهداشت، افزود: ۲۵۰ پلی کلینیک تخصصی جدید شامل ۶۴۴۰ مطب در بخش دولتی ساخته و تجهیز شده است و ۱۲۵ بخش اورژانس در بیمارستان های تروما و اصلی کشور ساخته شده است و بخش اورژانس اکثر بیمارستان های کشور نوسازی شده است و ۱۵۰۰ تخت اورژانس جدید ایجاد شده  و ۱۸۰ بخش بستری اورژانس در سراسر کشور بهسازی و استانداردسازی شده است. ۱۳۰۰ تخت جدید بستری روانپزشکی و  ۱۵ بخش اورژانس روانپزشکی جدید در بیمارستان ها ایجاد شده است.

 

وی گفت: ۳۹ پایگاه اورژانس هوایی ایجاد شده و ۱۳۰۷۹ بیمار و مصدوم طی ۹۰۲۲ سورت پروازی منتقل گردیده اند. برنامه ملی درمان پیشرفته سکته های قلبی (بعنوان اولین علت مرگ ایرانیان ) به صورت شبانه روزی در ۵۴ بیمارستان کشور در ۲۴ شهر اجرا شده و در طی اجرای برنامه ۳۵۴۰۰ نفر ازخدمت پیشرفته و حیات، باز کردن عروق قلبی با آنژیو گرافی بهره مند شدند. و با اجرای برنامه ملی درمان پیشرفته سکته های مغزی (بعنوان دومین علت مرگ ایرانیان) به صورت شبانه روزی در ۵۵ بیمارستان کشور در ۲۵ شهر ۳۵۲۰ نفر ازخدمت ترومبولیتیک تراپی و باز کردن عروق مغز بهره مند شدند.

 

  • 18
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
متاسفانه طرح تحول بدون کارشناسی ودر شرایط غیراستاندارد وکشور اجراشد ازهمان روزهای اول شکست ان پیش بینی میشد چراکه شرایط خط مقدم درمان با انچه در وزارت می گذرد متفاوت بود وامروز بسیاری ازتجهیزات مهم مراکز یا خراب ویا فرسوده است وپولی جهت تعمیر یا خرید وجود ندارد مراکز درمانی بزرگ فقط صرف بازسازی وانهم غیر علمی پزشکی شد واگر به مراکزی که بازسازی یا ساخته شد مراجعه کنید خواهید دید که همه شاکی اند ویا تغییر کاربری داده اند دکترحریر چی لطفا سری به این مراکز بزنند تحول بلای جون مردم برتای امروز شده است مراکز وبیمه همگی با تعطیلی مواجه اند واقع بین باشیم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش