به گزارش فارس، اینجا بخش نوزادان یکی از بیمارستانهای شیراز است که در مجاورت بخش زایمان قرار دارد. مادران نگرانی که کودک خود را به دلیل ابتلاء به زردی آوردهاند تا زیر دستگاه مخصوص قرار داده شوند توجه مرا جلب میکند.
مریم ۲۸ ساله از زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشم نوزاد خود تنها ۳ روز پس از تولد سخن به میان میآورد و میگوید: روز دوم بدن نوزاد شروع به قرمز شدن کرد.
وی ادامه میدهد: روز بعد کم کم به سمت زرد شدن رفت که او را سریع به بیمارستان آوردیم که با تست زردی با دستگاه متوجه شدیم که عدد زردی او ۱۲ است و باید زیر دستگاه مخصوص قرار بگیرد.
مریم با ابراز رضایت از دستگاههای بیمارستانی برای پایین آوردن زردی نوزادان عنوان میکند: خوشبختانه با امکانات مناسبی که در بیمارستانهای شیراز وجود دارد با یک شب گذراندن نورزادم زیر دستگاه مخصوص، عدد زردی به ۵ کاهش یافه و حالا میتوانم فرزندم را به خانه ببرم.
مریم تاکید میکند: مادران جوان باید سرخی و زردی پوست نوزاد خود را جدی بگیرند و به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند زیرا عدم کنترل زردی حتی میتواند بر سلامت مغز نوزاد تاثیر نامناسب بگذارد.
از تولد تا زردی
یک کارشناس ارشد مامایی با اشاره به بیماری که به عنوان زردی در نوزادان شناخته میشود به خبرنگار فارس میگوید: بالا بودن بیلیروبین که رنگدانه زردی در خون بوده و کبد مسوول دفع آن است عامل ابتلاء به زردی است.
نگین مهرپویا ادامه میدهد: ناسازگاری خون مادر و نوزاد، اختلا تیروئید و ... میتواند از علل زردی باشند اما علت هر چه باشد تشخیص به موقع برای درمان این عارضه خطرناک از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اضافه میکند: زردی که در روز دوم تولد بروز کند، زردی فیزیولوژیک نام دارد که در روز چهارم تولد به اوج میزان خود میرسد اما زردی که بعد از ۷ روزگی است به دلیل شیر مادر ممکن است باشد و باید از میزان شیردهی کاسته شود.
مهرپویا با تاکید بر خطر زردی که در هنگام تولد بروز میکند، ادامه میدهد: این نوع از زردیها بسیار مهم هستند و نیاز به بستری شدن دارند و اغلب در اثر ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد یا عفونتهای نوزادی حادث میشوند.
توصیه جدی
این کارشناس ارشد مامایی با ارائه توصیههایی در مورد زردی نوزادان به مادران جوان بیان میکند: استفاده از آب قند، ترنجبین و شیرخشت از جمله مواد غذایی است که نباید والدین از آن استفاده کنند چون نه تنها زردی نوزاد را برطرف نمیکند بلکه ممکن است باعث ایجاد عفونت هم شود.
مهرپویا میافزاید: نور آفتاب یا مهتابیهای معمولی هیچ تاثیری در کاهش زردی و درمان آن ندارد و باید از دستگاههای مخصوص خانگی و یا بیمارستانی برای درمان استفاده کرد.
- 11
- 1