پور فتح الله در گفت و گو با میزان، درباره اقدامات سازمان انتقال خون و اینکه آیا در کشور با کمبود خون رو به رو هستیم اظهار کرد: امروزه در کشور پدیدهای به نام مرگ مادر و فرزند ناشی از کمبود خون نداریم. در حالی که در همین کشورهای منطقه برای تامین خون دچار چالش هستند.
وی در ادامه بیان کرد: سلامت خون بسیار مهم است و باید تائید شود که در هر دو زمینه موفقیتهای بزرگی داشته ایم. نکته مهمتر آنکه خون باید بدون هیچ گونه شائبهای اهدا شود.
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: خوشحالیم که اعلام کنیم به شاخص ۱۰۰ درصدی اهدا داوطلبانه خون رسیده ایم.
وی درباره شاخص اهدا خون در کشور گفت: ۲۷ واحد به ازای هر هزار نفر در سال اهدا خون داریم این آمار در کشورهای پیشرفته ۳۳ واحد بوده در کشورهای با شاخص متوسط ۱۳ واحد به ازای هر هزار نفر است. این ۲۷ واحد نشان دهنده این است که در سطح متوسط رو به بالا هستیم.
وی در ادامه خبر داد: از ابتدای تاسیس سازمان تاکنون به رقم ۵۰ میلیون واحد خون به سازمان انتقال خون شده ایم که در وضعیت بی نظیری هستیم.
فتح الله افزود: بیشترین امار اهدا کنندگان خون در استان سمنان است. اما باید توجه کرد که وضعیت استانهای دیگر متفاوت است. در کشور شبکه خون رسانی داریم. در کلیه استانها ۷ برابر مصرف روزنانه ذخیره خون داریم و به محض اینکه ذخیره به کمتر از ۵ روز برسد سریع از سایر استانها وارد میکنیم.
وی درباره میزان ذخیره خونی کشور گفت: تلاش ما این است که ۷ برابر مصرف روزانه را داشته باشیم. اسفند ماه یکی از بدترین ماههای برای ما است. در سال بیشترین اعمال جراحی ۳ هفته اول اسفند است. مراجعه اهدا کنندگان به دلیل نزدیک بودن عید بسیار کمتر است.
فتح الله با بیان اینکه امسال در وضعیت خوبی از لحاظ ذخیره خون هستیم گفت: در تعطیلات عید بیشترین سفر و حوادث رانندگی را داریم و مصرف خون در عید به شدت افزایش مییابد. از مردم تقاضا داریم در اسفند ماه برای اهدا خون مراجعه کنند. در چارچوب "چهارشنبه سوری پویش سرخی تو از من" از مردم دعوت میکنیم که مراکز مراجهعه کنند.
وی افزود: ایران رتبه نخست منطقه از نظر کفایت و سلامت خون را دارد.
بیشترین سن اهدا کنندگان ۴۵ تا ۵۵ سال است
وی افزود: از لحاظ رنج سنی بعد از ۶۰ تا ۶۵ سالگی افراد نمیتوانند خون اهدا کنند. باید برای این امر کار فرهنگی کنیم. اکثر اهدا کنندگان ما همان رزمندگان جنگ هستند. باید فرهنگی سازی کنیم وگرنه در چند سال آینده با مشکل اهدا خون مواجهه میشویم. بیشترین سن اهدا کنندگان ۴۵ تا ۵۵ سال هستند.
وی گفت: میزان اهدا خون در خانمها بسیار پایین است، ولی در کشورهای توسعه یافته ۵۰ درصد است. یزان کم خونی در خانمها بالا است. بخش عمده آن باور غلط است. پزشگان متبحر در زمینه اهدا داریم و اجازه نمیدانند که فراد کم خون خون اهدا کنند.
- 18
- 2