به گزارش مهر، سعید نمکی، در دومین جلسه شورای سیاستگذاری نظام سلامت الکترونیک کشور که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، اظهار داشت: از زمانی که به وزارت بهداشت آمدم، چندین نشست کارشناسی در مورد اجرای پرونده الکترونیک سلامت برگزار کردیم و در زمان تصدی وزارت و پیش از آن، بارها برای مشاهده سامانههای سیب، ناب، پارسا و سینا به استانهای مختلف سفر کرده ام اما پرونده الکترونیک سلامت، اولین زیرساخت برای ورود به پزشکی خانواده و نظام ارجاع است.
وی ادامه داد: اواخر سال گذشته از سامانه پارسا در بابلسر بازدید کردیم و مهندس آذری جهرمی به همراه تیم مدیریتی وزارت ارتباطات یک روز پس از آن به این استان سفر کرده و مشکلات را بررسی کردند.
نمکی با بیان اینکه پرونده الکترونیک سلامت یکی از ابزارهای منطقی شدن ارائه خدمت و در راستای دولت الکترونیک است، افزود: اولین اقدامی که در راستای اجرای پرونده الکترونیک سلامت در وزارت بهداشت کردم، انتخاب مدیر ملی پروژه نظام الکترونیک سلامت و در اختیار گذاشتن ابزار مورد نیاز آن یعنی مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: با رئیس جمهور قول داده ایم که پرونده الکترونیک سلامت در کشور تا بهار به سرانجام برسد بنابراین باید تقسیم کار کنیم که سهم وزارت بهداشت و ارتباطات کجا است البته باید ابتدا پرونده الکترونیک سلامت را اجرایی و در گامهای بعدی فازهای دیگر آن را اجرا کنیم.
نمکی یادآور شد: امروز نظام سلامت الکترونیک نه فقط به معنی پیاده سازی دولت الکترونیک و تسهیل امور مردم است بلکه یک ابزار برای نظام ارائه خدمت است که میتواند موجب ارتقای سطح سلامتی مردم، مصرف صحیح منابع به نفع اقشار فرودست جامعه و پرداخت سوبسید به مستمدان و عدالت در سلامت شود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک میکند که بیماران را در دریافت خدمات ردیابی کنیم و حتی موعد واکسن در خانههای بهداشت را به صورت اتوماتیک یادآوری شود بنابراین این سیستم، فواید بسیار زیادی برای مردم، نظام ارائه خدمت، سیاستگذاران و جمهوری اسلامی دارد.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت بیان دستاوردهای نظام سلامت الکترونیک، گفت: حتماً باید دستاوردهای اجرای نظام سلامت الکترونیک از جمله در مورد رفع همپوشانی بیمهها و منطقی کردن هزینهها به جامعه عرضه شود.
کمک به مدیریت سلامت
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، نیز در این جلسه گفت: باید ببینیم هدف ما از استقرار دولت الکترونیک و نظام سلامت الکترونیک چیست یکی از اهداف ما برای اجرای نظام سلامت الکترونیک، کمک به بهبود مدیریت سلامت در کشور به متولی و مسئول سلامت یعنی وزارت بهداشت است.
وی اظهار داشت: باید با استفاده از جمع آوری و تحلیل دادهها به مدیریت بهتر سلامت کشور کمک کنیم البته الکترونیکی کردن سلامت، به صرفه جویی در هزینهها و منطقی کردن تقاضاها که مورد تاکید رئیس جمهوری است، منجر میشود.
جهرمی تصریح کرد: نظام سلامت الکترونیک باعث تسهیل امور برای مردم در دریافت خدمات بهداشتی و درمانی میشود و بیماران در مراجعه به پزشکان میتوانند با ارائه کد ملی به پزشک اجازه دهند که از وضعیت سلامتی و سابقه بیماری آنها آگاهی پیدا کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از شفافیت به عنوان چهارمین هدف اجرای نظام سلامت الکترونیک در کشور یاد کرد و افزود: دکتر روحانی اول امسال از ما خواست که برای ۱۲ ماه سال، ۱۲ طرح الکترونیک مانند اتصال کارتهای سوخت به کارتهای بانکی و یا اجرای کد دستوری برای آگاهی از وضعیت سبد کالا که برای مردم قابل احساس و ملموس باشد، اجرا کنیم.
جهرمی خاطرنشان کرد: نیازهای وزارت بهداشت از نظر نقاط فاقد دسترسی به اینترنت مرکز دادهها را برطرف میکنیم اما همپوشانی بیمهها باید رفع و اسناد پزشکی باید الکترونیکی شوند تا مردم راحت شوند.
حبیب احسنی پور
- 13
- 2