جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۸۲۲
حوزه بهداشت و رفاه

زنان ورزشکار ۸ برابر مردان دچار پاره‌گی رباط می‌شوند

محمدحسین علیزاده,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
مسئول دپارتمان آسیب‌های ورزشی آکادمی ملی المپیک گفت: با توجه به این که در سال کسب سهمیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو قرار داریم، با راه‌اندازی این مرکز به دنبال آموزش و کاهش آسیب‌های احتمالی ورزشکاران اعزامی هستیم.

دکتر محمدحسین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، درباره مأموریت اصلی دپارتمان آسیب‌های ورزشی اظهار کرد: آسیب‌های ورزشی به عنوان یک موضوع جهانی است و در حال حاضر مورد توجه قرار گرفته است. زیرا آسیب به نوعی یک تهدید جدی برای ورزشکاران محسوب می‌شود. تلاش بر این است تا در این مرکز آسیب‌ها را در ورزشکاران مطالعه و ضمن دستیابی به میزان نرخ بروز آسیب بتوانیم آمار احتمالی آسیب ورزشکاران را به جامعه ورزش ارائه داده و مهمترین راهکارهای را شناسایی و معرفی نمائیم تا ورزشکاران به خاطر آسیب مسابقات مهم را از دست ندهند.

 

وی گفت: بسیاری از ورزشکاران عمر قهرمانی آن‌ها به خاطر مساله آسیب‌دیدگی‌ها کوتاه است و یا اینکه به خاطر پرداخت هزینه‌ی سنگین برای درمان آسیب، امکان ادامه فعالیت ورزشی را ندارند. گاهی وقت‌ها چون ورزشکار نمی‌تواند از عهده هزینه این گونه آسیب‌ها برآید، مجبور می‌شود ورزش را رها کند. کمیته بین‌المللی المپیک در این خصوص فعالیت‌هایی را برنامه‌ریزی کرده تا با آموزش و شناسایی به موقع آسیب ورزشکاران حرفه‌ای بتواند میزان آسیب را کاهش و پیشگیری نماید.

 

علیزاده خاطرنشان کرد: از سال ۸۴ که رشته آسیب شناسی و حرکات اصلاحی در دانشگاه تهران آغاز به کار کرد، توانستیم در رشته کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیلان خوبی را در این زمینه تربیت کنیم. بنابراین طی جلساتی که با رضا قراخانلو برای راه‌اندازی این مرکز داشتم این موضوع را مطرح کردم و وی نیز پذیرفت تا چنین مرکزی را در آکادمی ملی المپیک راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم با آموزش‌های لازم و تحقیقات میدانی به ورزشکاران کمک کنیم.

 

وی اضافه کرد: البته فعالیت‌های این مرکز به شکل کار تیمی و بهره‌گیری از تخصص‌های مختلف پزشک ورزشی و فیزیوتراپی خواهد بود و سعی داریم یافته‌های میدانی داخلی و جهانی را با روش‌های مناسب آموزشی و کارگاه تخصصی در اختیار فدراسیون‌های مختلف قرار دهیم تا با ارائه آن به قهرمانان بتوانند در زمینه پیشگیری از آسیب گام مؤثری بردارند.

 

مسئول دپارتمان آسیب‌های ورزشی آکادمی ملی المپیک افزود: اکنون ما آمار دقیقی از ورزشکاران آسیب دیده در کشور نداریم، زیرا بسیاری از ورزشکاران بعد از آسیب به خاطر بالا بودن هزینه‌های درمانی و نداشتن اطلاعات کافی مبنی بر اینکه چگونه می‌توانند از خدمات درمانی فدراسیون پزشکی ورزشی برخوردار شوند، به فدراسیون مراجعه نمی‌کنند و همین مساله سبب شده تا در زمینه ثبت آسیب آمار دقیقی در کشور نداشته باشیم. بنابراین موضوع آسیب باید به صورت وسیع مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوانیم آمار دقیقی از میزان آسیب ورزشکاران داشته باشیم.

 

البته با همکاری که با فدراسیون پزشکی ورزشی داریم، تلاش می‌شود در این مرکز با همکاری فیزیوتراپ‌ها، پزشکان متخصص و فارغ التحصیلان آسیب شناسی خدمات لازم را به ورزشکاران ارائه دهیم. امیدوارم کاری را که آغاز کردیم به خوبی پیش ببریم تا با مشارکت فدراسیون پزشکی ورزشی کاروان خوب و سالمی را عازم المپیک ۲۰۲۰ کنیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که در این مرکز قرار است چه نوع خدماتی به ورزشکاران، فدراسیون‌ها و سازمان‌های ورزشی ارائه شود، اظهار کرد: ما در این مرکز قرار نیست خدمات درمانی ارائه دهیم. این مرکز تنها با این هدف راه‌اندازی شده تا بتوانیم با آموزش صحیح و فعالیت‌های میدانی با استفاده از امکانات ملی بویژه آکادمی ملی المپیک در بخش‌های روانشناسی ورزشی، بیومکانیک ورزشی و ارزیابی عملکرد ورزشکاران و با جمع‌آوری یافته‌های تحقیقاتی در زمینه کاهش آسیب‌های ورزشکاران تلاش کنیم.

 

علیزاده با بیان اینکه طی مطالعاتی که انجام شده، یافته‌های تحقیقاتی نشان از آن دارد که زنان ورزشکار بیشترین آسیب را نسبت به مردان در پاره‌گی لیگامنت داشتند، تصریح کرد: در حال حاضر زنان ورزشکار هشت برابر نسبت به مردان دچار پارگی لیگامنت صلیبی هستند. از این رو پیشگیری و پیش بینی آسیب‌ها نیازمند برنامه‌ریزی است تا شاهد قربانی گرفتن روزافزون ورزشکاران کشورمان که سرمایه‌های افتخار آمیز جامعه هستند، نباشیم.

 

وی در ادامه گفت و گوی خود به ارائه یک نمونه از برنامه‌های پیشگیری جهانی آسیب اشاره کرد و گفت: پس از تاکید فیفا بر اجرای +۱۱ در تمرینات فوتبال، میزان آسیب‌دیدگی در بازیکنان فوتبال ۱۱ تا ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد. البته در این زمینه یازده مرکز در دنیا فعال هستند که تحت لیسانس کمیته جهانی المپیک فعالیت می‌کنند و امیدوارم ما نیز در آینده در خصوص پیشگیری از آسیب‌های ورزشی در جمع این مراکز قرار بگیریم.

 

علیزاده در پایان از به روز رسانی و استاندارد کردن سامانه ثبت آسیب در این مرکز خبر داد و افزود: این سامانه در حال حاضر در فدراسیون پزشکی ورزشی فعال است و ما امیدوارم با هماهنگی لازم بتوانیم از این سامانه استفاده کنیم تا بر اساس اطلاعات همه گیر شناسی آسیب امکان برنامه‌ریزی در یک فرآیند استاندارد جهانی فراهم شود.

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
بابا کی میخواید بفهمید زن بالاترین هنر وامتیازش عشق محبتی بودنه که باهاش میتونه اسطوره بسازه وخودشم معشوق بشه ،توی این دنیا چیزی از عشق بالاتر نیست
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش