علی قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از عوامل تأثیرگذار در سرطان سینه کم تحرکی است که امروزه ۶۵ درصد زنان ایرانی به اندازه کافی تحرک ندارند و از افزایش وزن رنج میبرند. نقش سیگار و آلایندههای زیست محیطی هم بر روی روند افزایش سرطان سینه تأثیر بسزایی دارند. افراد بر روی روند کاهش آلودگی تا حدودی میتوانند اثرگذار باشند، اما در عواملی مانند کم تحرکی و چاقی نقش پررنگتری دارند.
او افزود: خانم ها برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام باید معاینه ماهانه انجام دهند. البته نقش پزشک و خود فرد در این نوع عارضه بسیار مهم است. ۵ سال گذشته ۸۰ درصد مبتلایان به این نوع عارضه زنده میمانند و امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی میتوانند این آمار را افزایش دهند.
قنبری مطلق بیان کرد: امروزه تشخیص سرطان سینه در ایران وضعیت بهتری پیدا کرده است . درواقع از ۶ سال گذشته برنامه ریزی درمان سرطان سینه آغاز شده و در حال حاضر اقدامات لازم صورت گرفته است. این طرح ابتدا در شهرستانها و امروزه در سطح دانشگاهها به کار گرفته شده است. مراکز بهداشتی و درمانی اختصاصی در این زمینه ایجاد کرده ایم که در صورت مشاهده ضایعهای مشکوک در زنان اقدامات لازم صورت بگیرد. در این مراکز بیش از ۵۰ دستگاه ماموگرافی برای تشخیص این عارضه فراهم کردهایم.
او در ادامه افزود: یک نوع شبکه هم برای زنان شهرستان ها طراحی کرده ایم که می توانند به کمک آن بررسی های لازم را در این باره انجام دهند تا بتوانند به سرعت این نوع عارضه را تشخیص داده و درمان لازم صورت بگیرد. اگر ضایعه کمتر از یک سانتی متر باشد کاملا قابل درمان خواهد بود و جای نگرانی نیست و فرد میتواند به طور عادی به زندگی خود ادامه دهد و طول عمر خوبی داشته باشد.
- 18
- 7