دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۱۹ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۹۸۲
حوزه بهداشت و رفاه

۲۲ نفر در خراسان رضوی به آنفولانزا مبتلا شده‌اند/ مرگ ۶ نفر در گیلان و ۳ نفر در بابل

مرگ بر اثر ابتلا به آنفولانزا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی گفت: ۴۵۷ مورد مشکوک به آنفولانزا داشته‌ایم که از این تعداد ۲۲ نفر تست آنفولانزایشان مثبت شده است که ۱۹ نفر بهبود یافته‌اند و سه نفر فوت شده‌اند که یک نفر آنان قطعاً بر اثر بیماری زمینه‌ای ریوی فوت شده است و علت دو نفر دیگر در کمیته مرگ دانشگاه در حال بررسی است. همچنین چون بیماری از راه هوا منتقل می‌شود، نمی‌توان گفت وارداتی است.

دکتر مهدی قلیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه «این تعداد شیوع آنفولانزا از نظر آماری طبیعی تلقی می‌شود»، ادامه داد: اگر مردم سرماخوردگی با تب شدید و ناگهانی داشته باشند و همچنین اگر این علائم در کودکان همراه با علائم گوارشی باشد، حتماً به پزشک مراجعه صورت گیرد و حتی در موارد سرماخوردگی‌های جزئی و ساده نیز بهتر است، به پزشک مراجعه شود.

وی رعایت اصول اولیه بهداشتی را در پیشگیری از آنفولانزا مهم برشمرد و اظهار کرد: فرد مبتلا باید استراحت کافی داشته باشد و از حضور در مجامع عمومی جهت جلوگیری از ابتلای دیگران خودداری کند. همچنین نوشیدن مایعات به خصوص آبمیوه‌های طبیعی فصل و سوپ می‌تواند به ایمنی و حال جسمانی فرد در بهبود بیماری کمک نماید.

رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی با بیان اینکه «شستن دست‌ها در طول روز و قبل از مصرف غذا می‌تواتد از انتقال و انتشار این بیماری جلوگیری کند»، گفت: با توجه به اینکه ما در طول روز از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنیم و به مراکز عمومی مراجعه می‌کنیم، شستن دست یک امر ضروری است که می‌تواند از انتقال این بیماری جلوگیری کند و استفاده از ماسک می‌تواند باعث بهبود جلوگیری از انتقال این بیماری شود. همچنین ۸۰ درصد مبتلایان به موارد آنفولانزا اگر خوب مراقبت شوند، بدون دارو بهبود می‌یابند که مراقبت در منزل و استراحت و نیز عدم دست دادن  و در آغوش کشیدن افراد مبتلا از نکات مهم در کاهش میزان شیوع و انتقال این بیماری است.

قلیان در خصوص اقدامات صورت گرفته در جهت کاهش شیوع این بیماری در سطح مشهد، بیان کرد: با توجه به اینکه کودکان زیر ۱۲ سال بیشتر در معرض خطر هستند، قبل از شروع شیوع و در حین این بیماری تراکت‌هایی در مدارس به‌طور وسیع پخش شد و همچنین واکسن آنفولانزا برای گروه‌های پرخطر همانند مادران‌باردار، سالمندانی که در مراکز سالمندان نگهداری می‌شوند و پرسنلی که در بخش‌های عفونی مشغول به کار بودند و همچنین پرسنلی که در مراکز بهداشتی بودند، تجویز شد. در کنار این  داروی «اوسلتامی» نیز در مراکز بهداشتی برای بیماران بستری تهیه و توزیع شد.

وی افزود: توصیه می‌شود افراد مسن، بیماران نارسایی کلیه و دیابت، افراد سرطانی و همچنین افرادی که ناراحتی‌های مزمن تنفسی دارند از واکسن آنفولانزا استفاده کنند و به‌ویژه با رعایت اصول بهداشتی می‌شود از بروز و شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

قلیان در پاسخ به این سؤوال که «در مرزهای خراسان رضوی چه اقدامات پیشگیرانه‌ای صورت می‌گیرد؟»، بیان کرد: مراقبت بیماری‌های تب‌دار سندرومیک با کنترل تب در هنگام ورود به مرزهای استان توسط کارشناسان بهداشت صورت می‌گیرد و افراد با تب بالای ۳۸ درجه قرنطینه و از نظر بیماری‌های مختلف همچون حصبه، سل، آنفولانزا و غیره بررسی می‌شود و در این خصوص جای نگرانی نیست.

مرگ ۶ نفر در گیلان بدلیل ابتلا به آنفلوانزا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: از ابتدای سال ۹۸ تا پنجم آذر، حدود هزار و ۳۹۰ مورد بیمار مبتلا به آنفلوآنزا در گیلان گزارش شده و ۴۰۱ مورد منجر به بستری شدند. از این تعداد ۵۳ بیمار نیز مثبت و شش مورد فوتی که بیماری زمینه ای داشتند، گزارش شده است.

فوت ۳ نفر در بابل بر اثر ابتلا به بیماری آنفولانزا با ویروس H1N1

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل از فوت ۳ نفر در بابل بر اثر ابتلا به بیماری آنفولانزا با ویروس H1N1 در این شهرستان خبر داد.

وی با اشاره به اینکه در بابل ۳ فوتی H1N1 داشتیم که این افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال بودند، گفت: یکی از علائم این ویروس تب و احساس ضعف شدید خواهد بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل افزود: ویروس آنفولانزا یک ویروسی است که می‌تواند به راحتی تغییر شکل دهد و مقاوم به دارو شود.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش