به گزارش مهر، نوذر نخعی در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت استان کرمان در زمینه کرونا ویروس اظهار کرد: کرمان هنوز جزو استانهای سفید است ولی نکته مهم این است که این ویروس مرز استانی را نمیشناسد و با ترددهای موجود قطعاً کرونا در حال گردش در بین مردم کرمان است و به زودی تعداد بیماران و موارد بستری در بیمارستانها سیر افزایشی پیدا میکند.
وی با انتقاد از بی تفاوتی برخی از مردم نسبت به این شرایط گفت: برخی گمان میکنند چون وضعیت کرمان سفید است پس مشکلی ندارد اما براساس تجربه چین، این ویروس به سرعت در کشور پخش میشود.
نخعی بیان کرد: چندین مورد در بیمارستان افضلی پور بستری هستند که متخصصان عفونی با صراحت تمام میگویند در خصوص شش مورد حدس قوی میزنند که مبتلا به بیماری کرونا باشند که البته نتیجه نهایی با جواب آزمایش مشخص میشود. فردا پاسخ آخرین آزمایشات ارسالی به استان اعلام میشود.
مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه مردم به هیچ عنوان به نقشهای که کرمان را سفید نشان میدهد اکتفا نکنند، گفت: وضعیت سفید به این معناست که تا این لحظه مورد مثبتی از کرونا در کرمان مشاهده نشده است.
وی گفت: پیشگیری باید با حساسیت و بدون توجه به اعداد باشد و باید بنا را بر وجود ویروس در استان بگذاریم و نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنیم.
علائم افرادی که باید به پزشک مراجعه کنند
وی در پاسخ به این پرسش که چه افرادی باید به پزشک مراجعه کنند، گفت: افراد با تب ۳۹ درجه به بالا و داری تنگی نفس باید به پزشک مراجعه کنند و باید مراقب باشیم که در این خصوص دچار افراط و تفریط نشویم.
مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به اینکه یک فرد بیمار چند نفر را میتواند درگیر کند؟ گفت: ویروس آنفلوانزا میتواند ۱.۵ برابر افراد را مبتلا میکند و سرایت پذیری بیمار مبتلا به کرونا هم ۲.۵ نفر است.
وی گفت: این بیماری در ۸۰ درصد در حد سرما خوردگی و ذات الریه خفیف است و ممکن است بدون علامت یا با علائم خفیف باشد؛ ۲۰ درصد افراد مبتلا باید به بیمارستان مراجعه کنند که از این تعداد ۶ درصد باید در ای سی یو تحت مراقبتهای ویژه باشند که احتمال مرگ در آنها بیشتر است.
طریقه گندزدایی سطوح
وی گند زدایی سطوح را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید هر سطحی که در تماس زیاد با دست است به صورت مکرر با استفاده از مواد ضدعفونی گندزدایی کنیم. ویروس کرونا حدود ۹ روز روی سطوح میتواند باقی بماند.
نخعی عنوان کرد: یکی از مواد سهل وصول وایتکس و آب ژاول است که لازم است؛ برای تهیه محلول ضدعفونی لازم است یک قاشق غذاخوری وایتکس را با ۴۹ قاشق آب مخلوط کنیم که این محلول برای ۲۴ ساعت قابل استفاده است.
وی گفت: میتوان سطوحی مانند دستگیره در، نردههای ادارات، اتوبوسهای خط واحد، تاکسی، دستگیره، فرمان و دنده ماشین، کلیدبرق، موس کامپیوتر، موبایل و … را با استفاده از پارچه آغشته به این مواد تمیز کرد. همچنین افراد باید از حوله مشترک استفاده نکنند.
نخعی بیان کرد: برای درست کردن محلول ضدعفونی با استفاده از الکل میتوان از الکل صنعتی هم استفاده کرد برای تهیه این محلول باید یک پیمانه الکل و دو پیمانه آب جوشیده سرد شده را مخلوط و سطوح را تمیز میکنند. در اثر استفاده از الکل بعد از گذشته یک دقیقه اثر ویروس از بین میرود.
کرونا در قزوین قربانی گرفت
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: ویروس کرونا در قزوین اولین قربانی خود را گرفت.
پیمان نامدار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه ویروس کرونا اولین قربانی خود را در قزوین گرفت و یک مرد ۸۵ ساله در اثر این بیماری جان خود را از دست داد.
نامدار تصریح کرد: تاکنون در استان هشت مورد قطعی ابتلاء به بیماری کرونا ثبت شده که تست شش مورد آن روز گذشته مثبت اعلام شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین یادآور شد: تمامی بیماران مشکوک در استان تحت درمان قرار دارند و پس از تستهای پزشکی موارد برای دریافت پاسخ مثبت یا منفی به تهران ارسال میشود.
وی گفت: همانگونه که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده هفته جاری روزهای سختی داریم و با توجه به آلودگی استانهای همجوار، شهروندان استان قزوین در معرض آسیب و آلودگی بیشتری هستند و این ایام دوران طغیان بیماری است و باید مراقبتها بیشتر شود.
نامدار اظهار داشت: از شهروندان انتظار داریم در این روزها مراقبتهای بهداشتی خود را تقویت کرده و رعایت نکات بهداشتی فردی را جدی بگیرند تا از آلوده شدن به این بیماری جلوگیری شود.
وی بیان کرد: با وضعیت ایجاد شده به طور متوسط روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ بیمار مشکوک بستری میشوند که پس از آزمایش و مراقبتهای لازم روزانه ۵۰ نفر مرخص میشوند.
فوت یک زن مشکوک به کرونا در بیمارستان سقز
رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان سقز از فوت یک زن ۵۵ساله مشکوک به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سقز خبر داد.
به گزارش فارس، انور بهرامی اظهار داشت: یک زن ۵۵ ساله چند روز است که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سقز بستری است.
وی افزود: آزمایشات کرونای این زن به تهران ارسال شده ولی هنوز جواب آن مبنی بر مثبت یا منفی بودن آن به شهرستان ارسال نشده است.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۲۲ نفر مشکوک به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام خمینی سقز بستری هستند که تست دو مورد آنها مثبت اعلام شده است.
۲ بیمار مشکوک به کرونا در بوکان بستری شدند
رییس بیمارستان شهید دکتر قلیپور بوکان گفت: ۲ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان این شهرستان بستری شدند تا زمان مشخص شدن نتیجه آزمایشها، تحت درمان و مراقبت ایزوله قرار میگیرند.
صلاحالدین قادرزاده بوکانی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این افراد ۴۹ و ۳۴ ساله هستند که یکی از این افراد به قزوین سفر داشته اما دیگری سفر خارج از این شهرستان نداشته است.
وی ادامه داد: این افراد بدون بیماریهای زمینهای دچار تنگی نفس شده بوند که با شدت گرفتن این علایم در بخش ایزوله بیمارستان این شهرستان بستری شدند و تحت مداوا قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه نمونههای گرفته شده از این افراد برای آزمایش به تهران ارسال شده تا نتایج آن اخذ شود، اضافه کرد: نتیجه این آزمایش تا پنج روز دیگر مشخص خواهد شد که در صورت مثبت و یا منفی بودن به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
وی گفت: مراحل درمانی این افراد آغاز شده است و تا زمان مشخص شدن نتایج آزمایش، در بخش ایزوله خواهند ماند.
۱۳ بیمار مشکوک به کرونا در سبزوار بستری هستند
سبزوار- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: ۱۳ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه بستری هستند و تاکنون هیچ بیماری به علت کرونا در این منطقه فوت نکرده است.
دکتر علیرضا مسلم شنبه شب در نشست خبری افزود: هم اینک ۳۱ بیمار مبتلا به سندرم حاد تنفسی در بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه در شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن بستری هستند.
وی ادامه داد: همچنین طی روزهای گذشته ۱۶ بیمار مبتلا به سندرم حاد تنفسی از بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه ترخیص شدهاند.
- 18
- 5