دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۴۸۶۰
حوزه بهداشت و رفاه

آیا ماسک پارچه‌ای استاندارد است؟/ دستکش هست، اما گران!

داروخانه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
در هفته چهارم شیوع ویروس کرونا (corona) ، شهروندان هم چنان برای تهیه لوازم پيش‌گيري از این ویروس دچار مشکل هستند که بخش زیادی از آن به علت افزایش ناگهانی تقاضا است. البته نقاط دیگر جهان نیز با شرایط مشابه دست و پنجه نرم می کنند، اما به گفته داروخانه ها نبود نظارت کافی و توزیع نادرست حواشی دیگری هم ایجاد کرده است.

تازه ترین گزارش ویدیویی ایسنا از داروخانه ها نشان می دهد که در هفته چهارم شیوع ویروس کرونا شهروندان کماکان برای تهیه لوازم پيش‌گيري از این ویروس دچار مشکل هستند. البته به نظر می رسد وضعیت توزیع ژل های ضدعفونی در مقایسه با اقلام دیگر بهتر شده و روزانه ۱۰ تا ۲۰ عدد از این محصول به داروخانه ها داده می شود، اما الکل، ماسک و دستکش همچنان کمیاب است.

مسوولان و دست اندرکاران بخش تولید طی این مدت همواره دلیل اصلی کم بود محصولات بهداشتی را افزایش ناگهانی تقاضا در پی شیوع ویروس کرونا ابراز کرده اند که شاید دلیل اصلی این مشکل باشد، اما این ماجرا حواشی دیگری هم دارد.

آیا ماسک پارچه ای استاندارد است؟

در زمینه ماسک بارها اعلام شده که اولویت با مراکز درمانی است و به همین دلیل در داروخانه ها توزیع نمی شود. البته اخیرا خبرهایی از توزیع ماسک در داروخانه های دولتی و بیمارستانی منتشر شد. اما در پی کم بود ماسک، عده ای در کارگاه های شخصی خود ماسک های پارچه ای قابل شست وشو تولید نموده اند که به فراوانی در واگن های مترو عرضه می شود و قیمت آنها عموما ۵۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است.

با این وجود مسوولان داروخانه ها می گویند که برخی از فروشندگان این ماسک ها برای فروش محصولات خود به داروخانه ها هم می آیند، اما چون فاکتور رسمی ندارند، قیمت آن ها بالا است و اصلا مشخص نیست که محصولاتشان استاندارد است یا نه و به همین دلیل داروخانه از آن ها خرید نمی کنند.

اما قاسم نوده فراهانی، رییس اتحادیه تهیه و توزیع کنندگان تجهيزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران در این رابطه با بیان این که تقاضا و تولید لوازم مورد نیاز برای پیشگیری از ویروس کرونا پیش از شروع این ویروس در کشور به اندازه ای نبود که کارخانه ها بخواهند محصولات خود را دپو کنند، به ایسنا خاطرنشان کرد :در روزهای ابتدایی اسفند مقرر شد ۵۰ درصد ماسک تولیدی در اختیار کادر درمانی و ۵۰ درصد دیگر در اختیار مردم قرار گیرد، ولی به دلیل تقاضای بالای بخش درمان همه تولید ماسک به آنها اختصاص یافت.

وی با اشاره به ممنوعیت صادرات ماسک در کشورهای همسایه، ذکر کرد :بدین ترتیب با توجه به افزایش تقاضای ماسک در کشور تصمیم گرفتیم از ظرفیت تولید داخل استفاده کنیم و از آنجایی که پارچه تولید ماسک پارچه خاصی است که تنها دو یا سه کارخانه در ایران آن را تولید می کنند، مقرر شده پارچه هایی برای تولید ماسک به تایید این وزارت بهداشت برسد و سپس با الگوی دوخت به خیاطان داده شود.

فراهانی با اشاره به تایید این نوع ماسک از طرف وزارت بهداشت، تصریح کرد :در این رابطه وزارت بهداشت اعلام کرده با توجه به اینکه این ماسک ها قرار نیست در کادر پرستاری و جراحی استفاده شود، می تواند با اتو بخار استریل شود.

به گفته رییس اتحادیه صنف تهیه و توزیع کنندگان تجهيزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران، قیمت این ماسک های پارچه ای قابل شستشو مشابه ماسک سه لایه مورد تائید وزارت بهداشت ۲۲۰۰ تومان است که باید از طریق سیستم توزیع وزارت بهداشت به دست داروخانه ها برسد و شهروندان میتوانند پس از هر بار شست وشو آن را استفاده کنند.

وی همچنين با تأکید بر لزوم صدور فاکتور رسمی در زمان فروش ماسک به داروخانه ها، ذکر کرد:برای مقابله با فروش این ماسک ها خارج از سیستم توزیع رسمی و از طريق دست فروشان، بازرسان باید اقدامات لازم را انجام دهند.

دستکش هست، اما گران!

در این میان بنظر میرسد دستکش یک بار مصرف یکی از پرحاشیه ترین اقلام است؛ چراکه به گفته مسئولان داروخانه ها، آن ها باید دستکش را از عمده فروشان تهیه کنند و چون آنها  قیمت را بالا برده اند و فاکتور رسمی هم ندارند، داروخانه ها برای فروش دستکش با این قیمت های بالا باید پاسخگوی تعزیرات باشند؛ بدین ترتیب بیشتر داروخانه ها دستکش خرید و فروش نمی کنند. به عنوان مثال بسته ۱۰۰ تایی دستکش لاتکس که پیش از شیوع ویروس کرونا ۳۰ هزار تومان قیمت داشت، حالا بیش از ۷۰ هزار تومان عرضه می شود.

اگر فاکتور رسمی نمی دهند، شکایت کنید

در این باره فراهانی قيمت هر جعبه ۱۰۰ تایی دستکش لاتکس داخلی را ۲۵ هزار تومان و نوع وارداتی آن را ۳۰ هزار تومان اعلام و تاکید کرد که همه فروشندگان این اقلام حتماً باید برای داروخانه ها فاکتور رسمی صادر کنند؛ در غیر اینصورت داروخانه ها میتوانند از طریق شماره ۱۲۴ از آنها شکایت کنند.

البته بیشتر فروشندگان در توضیح این شرایط، در کنار افزایش تقاضا، به نبود نظارت کافی، توزیع نادرست و حضور دلالان اشاره می کنند. این در حالیست که وزارت صنعت، معدن و تجارت( صمت) و وزارت بهداشت در زمینه تولید و توزیع اقلام بهداشتی دخالت دارند و طبق گفته سازمان حمایت، شرکت های تولیدکننده، محصولات خود را به شبکه توزیع مورد تایید وزارت بهداشت تحویل می دهند و همچنين بازرسان وزارت صمت در تمام واحدهای تولیدی شبانه روز مستقر شده اند تا بر روند تحویل اقلام بهداشتی به وزارت بهداشت نظارت کنند. البته اخیرا وزارت صمت اعلام کرد که مسوولیت توزیع اقلام بهداشتی همچون دستکش، ماسک، مواد ضد عفونی کننده (antiseptic) و امثال آن با وزارت بهداشت و درمان است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش