جلال مجدیان در گفتگو با تسنیم، درباره احتمال ابتلای دوباره بیماران بهبود یافته به ویروس کرونا گفت: مواردی از ابتلای دوباره برخی بیماران بهبود یافته کرونا گزارش شده ولی اطلاعات کامل از شرایط ویروس نداریم به دلیل آن که ویروس، مرتب تغییر ژنوم می دهد و احتمال این که شخص بهبود یافته به ژنوم دیگری از این ویروس مبتلا شود، وجود دارد.
او همینطور در مورد احتمال عارضه تنفسی بیماران مبتلا به کرونا (corona) پس از بهبودی گفت: ایجاد عوارض تنفسی پس از بهبودی به میزان آسیبی که ویروس به بافت تنفسی وارد کرده است بستگی دارد.
این متخصص بیماری های عفونی افزود: درصورتی که میزان آسیب به بافت تنفسی زیاد باشد احتمال این که پس از بهبودی یعنی زمانیکه دیگر ویروس در آزمایش خون شخص مبتلا شناسایی نشود، وجود دارد و خود را بصورت علایم التهابی نشان می دهد ولی درصورتی که میزان تخریب بافت تنفسی بالا باشد عوارض آن غیر قابل بازگشت است در غیر اینصورت التهاب ایجاد شده با گذشت زمان بهبود می یابد.
او همینطور با اشاره به گزارش مواردی از بروز حمله های تنفسی که حتی منجر به فوت در افرادی شده است که از مواد ضد عفونی کننده مثل وایتکس با دوز بالا استفاده کرده اند ، عنوان کرد: محلول های ضدعفونی کننده مثل وایتکس باید بصورت رقیق استفاده می شود ولی متأسفانه بعضی اشخاص بر این عقیده هستند که هرچه غلظت این مواد بیشتر باشد، تأثیری بیشتری دارند!
مجدیان اظهارکرد: این در حالیست که اگر مواد ضدعفونی کننده بالاتر از دوز استاندارد توصیه شده باشد، اثر تخریبی آن روی سیستم تنفسی شخص بیشتر می شود بدین ترتیب استفاده استاندارد از میزان مواد ضدعفونی کننده مهمترین نکته ای است که باید در تهیه محلول ها مد نظر داشت.
او یاد آوری کرد: استفاده از الکل صنعتی که متأسفانه مقداری از آن در موارد تقلبی محلول های ضدعفونی کننده مشاهده شد نیز عوارض زیادی دارد. متساعد شدن متانول در هوا میتواند سبب ایجاد مسمومیت (intoxication) شود هرچند میزان آن به شدت تماس مخاطی آن نباشد همچنین متساعد شدن میعانات این نوع از الکل در هوا نیز میتواند روی بینایی افراد تأثیر بگذارد، بنابراین در نوع ماده ای که برای ضدعفونی کردن استفاده می شود باید دقت لازم وجود داشته باشد و به میزان دوز مصرفی توجه شود.
- 9
- 3