استفاده یا عدم استفاده از ماسک یکی از سوالاتی است که خیلی از مردم این ایام از متخصصن می پرسند.
با توجه به حضور برخی از مردم در اماکن با تجمع بالا من جمله اتوبوس و مترو بنظر میرسد که استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا امری ضروری است.
ممکن است عده ای دسترسی به ماسک های چند لایه نداشته و از ماسک های پارچه ای استفاده کنند. همچنین ، خیلی از مردم، نگران لباس هایی هستند که خارج از منزل می پوشند و این سؤال را دارند که این لباس ها را چطور باید بشویند؟
در این مطلب مروری بر چند توصیه مهم در استفاده از ماسک های پارچه ای و دستورالعمل شستشوی لباس ها داریم.
ماسک پارچه ای چه خصوصیت هایی باید داشته باشد؟
۱- چند لایه باشد
۲- بتوانید بعد هر دفعه استفاده آنرا بشویید بدون این که آسیبی ببیند.
۳- با گره یا حلقه هایی در پشت گوش محکم شود
۴- به طرفین صورت خوب بچسبد، ولی راحت باشید
۵- بدون محدودیت اجازه تنفس به شما بدهد
بر اساس توصیه مرکز کنترل و جلوگیری از بیماریها ، ماسک پارچه ای با این شرایط مناسب است:
۱- استفاده در اماکن عمومی که حفظ فاصله اجتماعی مناسب سخت است مانند فروشگاه ها
۲- جلوگیری از انتشار ویروس به وسیله افرادی که امکان دارد ویروس را داشته باشند و ندانند.
ماسک پارچه ای برای این افراد مناسب نیست
۱- خردسالان زیر ۲ سال
۲- کسی که نمی تواند بدون کمک ماسک را از روی صورتش بردارد
۳- کسی که مشکل تنفسی دارد
۴- شخصی که هشیار نیست
ویروس کرونا تا چه مدت روی لباس می ماند؟
اگر چه بطور دقیق مشخص نیست ولیکن امکان دارد ویروس کرونا (corona) روی لباس برای چند ساعت یا احتمالا یک روز باقی بماند؛ این مسئله تا حد زیادی به شرایط محیطی بستگی دارد زیرا دما و رطوبت میتوانند بر رشد ویروس تاثیرگذار باشند.
با این وجود بنظر نمی رسد که لباس ها ابزار اصلی گسترش برای کرونا ویروس جدید باشند، اما با ویروسی جدید روبرو هستیم که اطلاعات کاملی در مورد آن نداریم و از این جهت حفظ ایمنی و انجام دادن اقدامات احتیاطی هم چنان بهترین گزینه است.
چه زمانی لباس های بیرون خود را بشوریم؟
اگر جواب آزمایش هیچ کدام از افراد ساکن در منزل شما برای کرونا ویروس جدید مثبت نبوده یا هیچ علائمی از بیماری را ندارید، میتوانید طبق روال عادی لباس های خود را بشویید، ولی در صورتیکه مثلا از منزل برای خرید خارج شده اید و افراد اطراف شما از دستورالعمل های فاصله گیری اجتماعی پیروی نکرده اند( حفظ فاصله حداقل ۲ متری)، شست وشوی لباس ها بعد از بازگشت به خانه در ماشین لباسشویی اقدام خوبی است. به این روش خیالتان از بابت باقی نماندن ویروس کرونا روی لباس راحت می شود.
شست وشوی لباس های فرد بیمار
چنانچه شخصی در منزل شما به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده یا مشکوک به ابتلا به بیماری است، به علت بالا رفتن احتمال وجود ویروس کرونا روی لباس و باقی وسایل باید اقدامات احتیاطی بیشتری را برای شست وشوی لباس ها و همچنین حوله ها و اقلام دیگر مثل ملافه و روبالشی مورد توجه قرار دهید.
استفاده از دستکش هنگام حمل لباس کثیف
پوشیدن دستکش یکبار مصرف هنگام حمل لباس های چرک فرد بیمار و دور انداختن دستکش ها به روشی درست فورا بعد از استفاده توصیه شده است؛ پس از درآوردن دستکش ها باید دستهای خود را نیز بلافاصله پاکسازی کنید. همینطور اگر از دستکش استفاده نکرده اید باید دست های خود را با آب و صابون بشویید؛ در ضمن از تکان دادن لباس های آلوده بپرهیزید، چون امکان دارد ویروس را در هوا پراکنده کنید.
- 18
- 3