کرونا (corona) ، ویروسی است که به سلول های مخاطی در چشم، بینی و دهان متصل می شود و از طریق سلول های مسیر هوایی وارد بدن می شود، در داخل این سلول ها تولید و پخش شده و به سایر سلول ها هم نفوذ پیدا می کند.
ویروس زمان صحبت، سرفه و عطسه به صورت قطرات کوچک تنفسی در محیط پخش و روی سطوح می نشیند و از این طریق میتواند به سایر افراد منتقل شود ، علائم آن سرفه (cough)، گلودرد و تنگی نفس است که گاهی این علائم شدید می شوند.
دکتر محمد امانی روز یک شنبه در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه علائم گوارشی در ۳۰ درصد بیماران بروز پیدا می کند، اظهار داشت :بی اشتهایی از جمله علائمی است که در اغلب بیماران مشاهده می شود و همچنین برخی از بیماران با درد معده به مراکز درمانی مراجعه می کنند.
وی تأکید کرد که درگیری مخاط بینی (Nose) و دهان با کرونا ویروس می تواند با کاهش بویایی و چشایی نیز همراه باشد. پاسخ ایمنی بدن به این ویروس می تواند علایم التهابی مانند تب، درد بدن، سردرد، خستگی، بیحالی و کاهش اشتها ایجاد کند.
علایم گوارشی در سیر بیماری دیده می شود
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که علایم گوارشی هم در بیماران کرونایی مشاهده می شود، اظهار داشت :این علائم در شروع یا در سیر بیماری دیده می شود.
وی خاطر نشان کرد :ویروس کرونا علاوه بر اسیب به ریه، میتواند از مسیر مخاط دهان و بینی، وارد مری، معده و روده شود. تئوری مطرح این است که ویروس وارد سلول روده هم شده و فرد بیمار را دچار علائمی مانند کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم می کند.
به گفته امانی، اگر فردی علایم تنفسی مانند تب ضعیف، سرفه، گلودرد و علائم گوارشی مانند تهوع و کاهش اشتها و اسهال و استفراغ داشته باشد، احتمالا به کرونا مبتلا شده است.
سوءتغذیه سیستم ایمنی را تضعیف می کند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به فواید تغذیه مناسب در پيشگيري و کنترل بیماری کرونا اشاره کرد و اذعان کرد:همانطوری که نگرانی، سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را تضعیف می کند، سوءتغذیه و عدم استفاده از میوه و سبزی ها می تواند سیستم ایمنی را تضعیف و احتمال ابتلا به بیماری کرونا را افزایش دهد.
وی با اشاره به این که میوه ضد کرونا نداریم، تاکید کرد:مصرف زیاد زنجبیل، لیمو ترش ، سیر و انوع ویتامین ها از جمله ویتامین دی در پیشگیری یا درمان بیماری مؤثر نیست و توصیه علمی برای استفاده آن ها هم وجود ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت:افراد سعی کنند روزانه مصرف سبزی و میوه داشته باشند چون این محصولات غذایی دارای آنتی اکسیدان هستند و میتوانند از بیماری ها پيشگيري کنند.
امانی بیان کرد:حدود ۸۵ درصد مبتلایان یا علایم ندارند یا علائم شان ضعیف است و لازم نیست این افراد به پزشک و بیمارستان مراجعه کنند، چون مراجعه مستقیم باعث انتقال بیماری به دیگران یا برعکس می شود؛ به عبارتی اگر کرونا نگرفته باشند، ممکن است با مراجعه به مراکز درمانی به بیماری مبتلا شود.
وی، بهترین اقدام را استراحت در منزل و رعایت اصول بهداشتی اعلام کرد و گفت:اگر دچار تب بالا، مداوم، سرفه های شدید، تنگی نفس شدید و اختلال سطح هوشیاری شدید شدند، بالاخص افراد مسن یا با سابقه بیماری های قبلی و کلیوی و دیابت (Diabetes)، لازم است به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند تا سطح اکسیژن خون بررسی، سپس اقدامات بعدی انجام شود.
- 18
- 2