رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۲۶ هزار و ۹۴۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۷۱۸۳ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۳۴۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.
وی ادامه داد: از بین مبتلایان جدید، ۴۵۷ مورد بستری و یکهزار و ۸۸۹ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۲۶ هزار و ۹۴۹ نفر رسید.
سخنگوی ستاد مقابله با کرنا وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۱۸۳ نفر رسید.
جهانپور اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون ۹۸ هزار و ۸۰۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. همچنین ۲۶۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی افزود: تاکنون ۷۳۱ هزار و ۲۱۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته در ۱۰ استان موارد فوتی صفر و در ۸ استان، یک مورد فوتی گزارش شده است.
وی اظهار کرد: وضعیت ثبات نسبی که در برخی استانها به جز خوزستان حاکم بود، برقرار است. ده استان در ۲۴ ساعت گذشته فاقد فوت ناشی از این ویروس بوده و در هشت استان نیز یک مورد فوت داشتیم.
جهانپور گفت: اقدامات بسیار خوبی در استان خوزستان در بیماریابی فعال و اعمال محدودیتها انجام شده است. البته موفقیت همه اقدامات منوط به مشارکت اجتماعی مردم، رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی، پرهیز از برگزاری تجمعات، پرهیز از سفرهای غیرضروری در این استان است.
«یکهتازی» کرونا در خوزستان، «پرسه زدن» بیماران بدحال در خیابان
گزارشهای رسمی از استان خوزستان حاکی از «یکهتازی» کرونا در این استان، «جدی نگرفتن» ویروس از سوی مردم با وجود همه هشدارها و «فرسودگی» کادر درمان است.
همزمان با این گزارشها، رضا نجاتی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در خوزستان، اعلام کرد که باتوجه به وضعیت این استان، برای تعطیلات عید فطر، محدودیتهای رفت و آمد درونشهری برای برخی نقاط این استان در نظر گرفته خواهد شد.
به گزارش روز چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت، در خبرگزاری ایسنا، وی با اشاره به تجربه تاثیر تعطیلات نوروز در کاهش آمار ابتلا به کرونا در این استان، بر ضرورت تعطیلی همه صنوف و ادارات با وجود «هزینه اقتصادی سنگین» آن تاکید کرد.
آقای نجاتی ضمن اشاره به ممنوعیت تجمع و راهپیمایی برای روز قدس، آخرین جمعه ماه رمضان، در این استان افزود که نماز عید فطر هم تنها در فضای باز مساجد و با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، علیرضا افشار، نماینده وزیر بهداشت در امور اجرایی مقابله با کرونا در خوزستان، هم در یک برنامه تلویزیونی نسبت به «خستگی و فرسودگی کادر درمان» در این استان هشدار داده است.
وی گفت: «حدود سه ماه است که پرسنل کادر درمانی و پشتیبانی درمان، شبانهروز در حال تلاش برای مهار این ویروس هستند و گاهی بسیاری از آنها ماهها است که والدین و نزدیکان و حتی فرزندانشان را ندیدهاند.»
آقای افشار وضعیت سلامتی کادر درمان در استان خوزستان را با توجه به وضعیت دمای بالای هوا در این استان «نگرانکننده» خوانده و افزود که آنها «با پوششهای محافظتی، ساعتها در حال کار هستند که با توجه به آغاز فصل گرما، عملا دچار تعریق میشوند و نمیتوانند با این پوششها مایعات و آب مصرف کنند.»
وی از مردم خواست با رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی، به کاهش شیوع ویروس کرونا کمک کنند تا نیروهای درمانی در بیمارستانها بتوانند در شیفتهای کوتاهتر کار کنند.
این تقاضا در حالی مطرح شده که خبرگزاری ایرنا در گزارشی نوشت با آن که «آژیر خطر آمار روزانه مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان به صدا درآمده، اما مردم هنوز خطر را جدی نگرفتهاند.»
پرسه بیماران بدحال در کف خیابانها
از ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ادارات، بازارها و اصناف غیر ضروری از ۹ شهرستان خوزستان تعطیل اعلام شده است تا با کاهش تردد میان مردم سرعت شیوع ویروس کرونا نیز کاهش یابد این درحالیست که با بسته شدن راه ورود به بازارهای رسمی، برخی فروشندگان به سمت دستفروشی در خیابان ها و حضور در برخی بازارچه های غیررسمی سوق پیدا کرده اند و مردم نیز به استقبال از آنها رفته اند همین امر بار دیگر نگرانی ها را از وضعیت نامشخص استان خوزستان بیشتر کرده است.
آنچه در این میان جای تامل دارد عادی شدن این ویروس همه گیر برای مردم و حضور آنها در تجمعات مختلف از بازار پوشاک و خریدهای روزمره تا مراسمات عزا و عروسی است. به طوریکه بسیاری معتقدند بیماران اصلی همان افرادی هستند که دائما و بی دلیل در بازار، خیابان ها و اماکنی مانند سالن های آرایش حضور دارند و راه را برای کادر درمان و بهداشت سخت تر می کنند.
در روزهای گذشته بزرگان طوایف بختیاری و شیوخ عرب در اطلاعیه هایی از عموم مردم درخواست کرده بودند که با عدم حضور در تجمعاتی مانند دید و بازدیدهای عید فطر و مراسمات عزا و عروسی به قطع چرخه انتقال ویروس کرونا کمک کنند.
یک شهروند درخصوص حضور بدون رعایت نکات بهداشتی در سطح خیابان های شهر گفت: ما از نخستین روزهای شیوع این ویروس در اهواز قرنطینگی خانگی را رعایت کرده ایم و تنها برای موارد خیلی ضروری به صورت محدود در شهر تردد می کنیم اما در همین مدت شاهد بوده ام که برخی از افراد رفتارهایی مانند روزهای عادی از خود بروز می دهند.
زهرا سراج افزود: نقش بانوان در محافظت اعضای خانواده در برابر این بیماری بسیار پررنگ است اگر آنها نکات بهداشتی و محدودیت های اجتماعی را رعایت کنند قطعا سایر اعضای خانواده نیز به پیروی از آنها این نکات را رعایت می کنند اما متاسفانه درحال حاضر شاهد هستیم بسیاری از افراد با حضور در اماکن شلوغ همچون بازارها باعث شیوع بیشتر این ویروس می شوند.
بستن چند بازارچه نیازمند ورود شورای تامین
از سویی دیگر فرماندار اهواز درخصوص فعالیت بازارچه ها به ویژه در مناطق حاشیه ای شهر و نقاط کمتر برخوردار گفت: بیش از ۹۰ درصد اصناف و واحدهای اقتصادی در اعمال محدودیت های اجتماعی همکاری کردند اما از اصناف حاشیه شهراهواز گله داریم.
جمال عالمی نیسی افزود: بازارهای عبدالحمید، الغدیر و بازار شب کوروش تعطیل شده اند اما معضل اصلی در فعالیت بازار کیان و بازارچه صدف است که در شورای تامین استان و ستاد مقابله با ویروس کرونا نیز مطرح شده است و احتمال تعطیلی آنها زیاد است. از بامداد دوشنبه محدودیت های تردد در اطراف کیان اعمال شده است.
به گفته وی اگر اصناف اهواز در این خصوص همکاری نکنند مجبور به استفاده از نیروی قهریه خواهیم بود. ۶۰ گروه تذکر زبانی و ۴۰ گروه اجرایی و برخوردی شامل اجراییات شهرداری، بهداشت، نیروهای اماکن و سازمان صمت روند فعالیت اصناف را مورد بررسی قرار می دهند و روزانه چهار هزار مورد بازرسی انجام و ۲۰۰ واحد متخلف نیز پلمب می شود.
از بلاتکلیفی تا وحشت؛ واکنش مردم به کرونا
یک جامعه شناس در تحلیل این نوع رفتار شهروندان گفت: واکنش مردم در مقابل شیوع ویروس کرونا از وحشت تا بلاتکلیفی متفاوت است، بی مبالاتی و عدم رعایت نکات بهداشتی توسط برخی شهروندان سبب بالا رفتن آمار شیوع ویروس است که در نتیجه به زحمت مضاعف کادر بهداشت و درمان ختم می شود.
امیرحسین زندی افزود: ویروس کرونا یک نوع آشفتگی را در جوامع ایجاد کرده است، تمام اندیشمندان و صاحبنظران از این دوره کنونی به عنوان یک دوره حساس نام برده اند و حتی نظریه ای مبنی بر تقسیم دنیا به پیش و پس از کرونا نیز مطرح است. ویروس کرونا یکی از مهمترین پدیده های جهان است اما نه تنها به لحاظ زیستی، پزشکی، فرهنگی و اجتماعی بلکه تمام جوانب زندگی را تحت تاثیر قرار داده است
وی بیان کرد: نام خوزستان در روزهای گذشته به دلیل آمار بالای ابتلا به ویروس کرونا بر سر زبان ها افتاده و نوک پیکان نیز بیشتر به سمت افرادیست که نکات بهداشتی و محدودیت های اجتماعی را رعایت نمی کنند، بهرحال نمی توان منکرمسئولیت اجتماعی هر شخص در قبال سایر افراد جامعه شد باید در اجرای این مسئولیت اجتماعی نهایت تلاش خود را بکار بگیریم.
زندی گفت: روابط قومی و قبیله ای، روابط درون گروهی و برون گروهی و سایر ارتباطات فیزیکی میان اعضای یک خانواده در استان خوزستان بسیار پررنگ است که همین روابط سبب عدم قطع چرخه انتقال ویروس کرونا شده است.
وی ادامه داد: از سویی دیگر رابطه ای میان فقر و افزایش آماردر خوزستان وجود دارد، نمی توان از پدیده هایی همچون فقر، بیکاری، کودکان کار و زباله گردها در استان خوزستان چشم پوشید در همین مدت شاهد فشار اقتصادی به خانواده های قشر ضعیف بوده ایم.
دوراهی دست و پنجه نرم کردن با گرسنگی یا ابتلا به کرونا
این جامعه شناس توضیح داد: افرادی که درآمد ثابتی برای اداره زندگی را ندارند در این مدت برسر دوراهی ماندن در خانه و گرسنگی و همچنین بیرون رفتن و خطر ابتلا به کرونا باید یکی را انتخاب می کردند.
وی ادامه داد: از مسئولان نیز انتظار می رود با در پیش گرفتن برخی سیاست ها، شرایط معیشتی را برای این قشر از جامعه مهیاتر کنند، زیرا مشاهدات نشان می دهد افرادی با درآمد ثابت محدودیت های اجتماعی را بیشتر رعایت می کنند زیرا به لحاظ روانی و اقتصادی تحت فشارهای کمتری هستند.
زندی گفت: افراد قشر متوسط و توانمند جامعه در شرایط فعلی در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی باید از خانواده های قشر ضعیف جامعه حمایت کنند تا همگی با هم این شرایط را مدیریت و از این بحران عبور کنیم.
این جامعه شناس بیان کرد: به نظر میرسد در کنار این بیماری مسری، جامعه امروز ما از آنومیهای گوناگون چون احساس بیتفاوتی اجتماعی و یا بیاعتمادی و ...رنج می برد و با شهروندانی مستاصل و البته بی اعتماد و منزوی روبه روهستیم که درصورتی که همه تلاش نکنیم که از شرایط اضطراری که به صورت مستمر بر جامعه وارد میآید خارج شویم و جامعه به سمت سیر طبیعی حرکت کند، آینده ی روشنی در انتظارمان نخواهد بود و رفته رفته این اضطرار نهادها و ارکان حاکمیتی را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.
وی ادامه داد: از منظر روان شناسی اجتماعی نیز بین سلامت جمعی و سلامت روانی فرد فرد جامعه ارتباط مستقیم وجود دارد و سلامت روانی افراد جامعه زمانی وجود دارد که با دیگران مشارکت داشته و به رفاه همنوعان خود علاقه مند باشند.
حدود سه ماه از همه گیری ویروس کرونا در ایران می گذرد این ویروس در تمام استان های کشور یکی پس از دیگری شیوع پیدا کرد تا تمام دستگاه ها و سازمان ها برای مقابله با آن به حالت آماده باش در بیایند، خطر قدرت و سرعت شیوع این بیماری دیگر برای همه روشن شده و هرکس به شیوهای سعی در پیشگیری از انتقال آن دارد.
به گفته وزیر بهداشت و درمان درحال حاضر کشور در مرحله مدیریت بیماری قرار دارد اما در روزهای آینده برخی استان ها به مرحله کنترل ویروس کرونا خواهند رسید این درحالیست که ویروس کرونا در استان خوزستان به دلیل برخی رفتارهای اشتباه خیز برداشته و همچنان یکه تازی می کند.
این روزها دیگر اضطراب و ترس از کرونا در چهره برخی از مردم مانند روزهای نخست شیوع این ویروس دیده نمی شود بسیاری شرایط را به حال خود رها کرده اند و آزادانه در خیابان ها و اماکن شلوغ پرسه می زنند این درحالیست که کرونا همچنان درحال یکه تازی در این استان است. باید دید آیا این شرایط مدیریت می شود و یا باید خوزستانی ها خود را برای روزهای سخت تری آماده کنند؟
- 12
- 1