استاد گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهارکرد: از دست دادن حس بویایی و چشایی دو علامت بیماری ناشی از ویروس کرونا است که معمولاً در بیش از ۸۰ درصد بیماران بر می گردد.
ابراهیم رزم پا روز جمعه در گفتگو با ایرنا در مورد از دست دادن حس بویایی و چشایی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا (corona) گفت: این موضوع یکی از سؤال های پرتکرار این روزهاست که مردم از سامانه ۴۰۳۰ نیز می پرسند. اختلال چشایی و بویایی مکمل هم بوده و به هم ارتباط دارند. یعنی کسی که حس بویایی خود را از دست بدهد، حس چشایی او هم دچار اشکال خواهد شد. در اوایل اسفند ماه و هنگامی که بیماری ناشی از ویروس کرونا رایج شد، با تعداد زيادي مریض با اختلالات بویایی و چشایی روبرو شده بودیم.
او افزود: اختلال حس بویایی و چشایی در بعضی بیماریها رخ می دهد، ولی با بررسی بیشتر متوجه شدیم که این حالت طبیعی نیست. در آن هنگام هنوز این دو علامت از علایم بیماری کرونا در دنیا به ثبت نرسیده بود و با بررسی بیشتر به این نتیجه رسیدیم که این دو اختلال به بیماری کرونا مرتبط است.
رزم پا اظهارکرد: تحقیقات در این زمینه هم در داخل و هم در خارج از کشور ادامه یافت و مقاله هایی به زبان فارسی و انگلیسی به چاپ هم رسید. در این تحقیقات مشخص که در حدود یک سوم اشخاص مبتلا به کووید ۱۹ به نحوی اختلالات بویی داشتند و در بعضی بیماران هم تنها علامت بیماری کرونا محسوب می شد. یعنی امکان دارد بیمار جزء این علامت هیچگونه علایم دیگری از بیماری را نداشته باشد.
این استاد گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهارکرد: تحقیقات در این زمینه در کشور به خصوص در بیمارستان مسیح دانشوری که بيش ترین بیمار را داشت ادامه یافت و اکنون به غیر علایم اصلی سرفه (cough)، تب، نفس تنگی، اختلالات بویایی و چشایی، پوستی و گوارشی و از همه جدیدتر علایم مغزی نیز اضافه شده که به شکل سکته های مغزی یا انسداد عروق مغزی نیز دیده شده است.
او در مورد تفکیک عوارض سرما خوردگی و کرونا نیز بیان کرد: در گذشته هم این تجربه وجود داشت که اشخاص با سرما خوردگی ساده حس بویایی و چشایی شان را تا یک سال از دست می داند، البته بیمارانی که دچار این عارضه میشوند بهبود پیدا می کنند.
رزم پا گفت: ویروس کرونا جهش یافته خانواده ویروس سرما خوردگی است که قبلا بیماری های فوقانی تنفسی ایجاد می کرد. حس بویایی درصد اندکی از اشخاص امکان دارد بر نگردد که البته این هم بستگی به زمان دارد.
- 13
- 5