یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۳۴۹
حوزه بهداشت و رفاه

آخرین وضعیت مناطق سفید و قرمز کرونا

تنها یک نقطه سبز کرونا در کشور/اعلام وضعیت قرمز شیوع کرونا در تایباد و افزایش موارد مثبت در فارس

آخرین وضعیت مناطق سفید و قرمز کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
جهانپور با بیان اینکه مناطق در اغلب استان‌ها عمدتا در وضعیت سفید قرار دارند، ادامه داد: مناطقی هم در وضعیت زرد قرار دارند که خطر در آن ها متوسط ارزیابی می‌شود. البته در برخی مناطق کشور، به خصوص در استان خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، بوشهر، جنوب کرمان و جنوب استان سیستان و بلوچستان و تا حدی برخی مناطق در استان های آذربایجان غربی و شرقی شهرستان‌های قرمز را بیشتر می‌بینیم که امیدواریم با روندی که وجود دارد، در هفته‌های آتی تعداد این مناطق کاهش پیدا کرده و این مناطق به سمت وضعیت زرد و مناطق زرد نیز به سمت وضعیت سفید سوق پیدا کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام آخرین وضعیت مناطق سبز و سفید کرونا در کشور، گفت: ما در بازوی نزول و در حالت افول بیماری در کشور هستیم و تعداد موارد بستری به نسبت کاهش یافته و حتی در روزهای اخیر و به دنبال بازگشایی‌ها ممکن است، ثبات پیدا کرده باشد.

دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت مناطق قرمز، زرد، سفید و سبز کرونایی در کشور، گفت: تعریف هر یک از این مناطق بر اساس تعداد موارد مرگ‌ و میر و ابتلای جدید ظرف هفته قبل است که بر این اساس رنگ‌های قرمز، زرد، سفید و سبز را تقسیم بندی می‌کنیم که عمدتا با هدف آگاهی بخشی، هشدار یا اطلاع رسانی درباره وضعیت مناطق است؛ هم برای اهالی و هم برای کسانی که قصد تردد دارند.

تنها یک نقطه سبز کرونا در کشور

وی با بیان اینکه منطقه سبز به معنای منطقه بی‌خطر است و تقریبا به جز شهرستان و جزیره ابوموسی، هیچ نقطه سبزی در کشور وجود ندارد، گفت: در عین حال بقیه مناطق عمدتا شهرستان‌های سفید هستند که وضعیت سفید به معنای کم خطر بودن است، نه بی خطر بودن. باید توجه کرد که این وضعیت شکننده نیز هست و ممکن است خیلی راحت با موارد جدید ابتلا یک منطقه سفید، در هفته بعد در وضعیت زرد قرار بگیرد و یا از وضعیت زرد به وضعیت قرمز بدل شود.

اغلب مناطق استان‌ها در وضعیت سفید،اعلام شهرستان‌های قرمز

جهانپور با بیان اینکه مناطق در اغلب استان‌ها عمدتا در وضعیت سفید قرار دارند، ادامه داد: مناطقی هم در وضعیت زرد قرار دارند که خطر در آن ها متوسط ارزیابی می‌شود. البته در برخی مناطق کشور، به خصوص در استان خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، بوشهر، جنوب کرمان و جنوب استان سیستان و بلوچستان و تا حدی برخی مناطق در استان های آذربایجان غربی و شرقی شهرستان‌های قرمز را بیشتر می‌بینیم که امیدواریم با روندی که وجود دارد، در هفته‌های آتی تعداد این مناطق کاهش پیدا کرده و این مناطق به سمت وضعیت زرد و مناطق زرد نیز به سمت وضعیت سفید سوق پیدا کنند.

وضعیت زرد در پایتخت

جهانپور درباره وضعیت پایتخت نیز گفت: به طور کلی وضعیت استان تهران به این صورت است که هم مناطق سفید و هم‌ مناطق زرد در تهران وجود دارد، اما در کل در تهران با توجه به نوسانی که روند ابتلا دارد، اگر بخواهیم یک ارزیابی کلی استانی داشته باشیم، وضعیت زرد را برایش قلمداد می‌کنیم.

ثبات نسبی در موارد بستری روزانه

سخنگوی وزارت بهداشت درباره احتمال بروز موج دوم با توجه به روند صعودی ابتلا و مرگ‌و میر، اظهار کرد: در موارد بستری روند صعودی چشمگیری نداریم. البته ممکن است در برخی مناطق کشور اینگونه باشد، اما در برخی مناطق هم کاهش موارد بستری را شاهدیم. بنابراین تقریبا یک ثبات نسبی در  موارد بستری روزانه در بیمارستان‌ها وجود دارد و بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر نوسان داشتیم. همچنین موارد ابتلای قطعی به بیماری کووید_۱۹ نیز به همین صورت بوده است.

جهانپور تاکید کرد: به هر حال هرجای دنیا که بازگشایی اتفاق افتد، قطعا تغییرات اندکی در تعداد موارد ابتلای جدید خواهید داشت و اگر کشور یا کشورهایی بعد از بازگشایی چنین تغییری را در نمودار ندارند، حتما به الگوی بیماریابی آن ها بازمی‌گردد؛ چراکه ممکن نیست در شرایطی که بیماری مهار و ریشه کن نشده، بعد از بازگشایی روند کاهشی موارد را داشته باشید؛ مگر اینکه الگوی بیماریابی در آن کشورها تغییر پیدا کرده و کاهش موارد تست داشته باشند.

علت افزایش دوباره موارد ابتلا به کرونا در ایران

وی گفت: در کشور ما از آنجایی که این اتفاق نیفتاد و حتی به سمت بیماریابی فعال‌تر رفتیم، به ظاهر در اعداد افزایش موارد ابتلای جدید را در دو سه هفته اخیر و بعد از بازگشایی‌ها می‌بینیم، اما این به هیچ وجه به معنای شیوع بیشتر بیماری نیست. صرفا ممکن است موارد شناسایی شده امروز، بیش از روزها و هفته‌های بعد بوده باشد. در موارد بستری هم چنین تغییری نیست. در اوایل فروردین ماه ممکن بود ۹۰ درصد موارد مبتلایی که شناسایی می‌شد، در بیمارستان‌ها بستری می‌شدند، اما امروز ۱۵ و تا۲۰ درصد مبتلایان بستری می‌شوند. ‌ وقتی تعداد را مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که شاید دو تا سه هزار بیماری که در فروردین ماه شناسایی می‌شد، در بیمارستان‌ها بستری بودند، اما امروز ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر است. بنابراین موارد شناسایی شده‌ای که در بیمارستان‌ها بستری شدند یا از بیمارستان‌ها نمونه ارسال می‌شود، شاید به یک پنجم روزهای اوج بیماری رسیده است.

کاهش موارد بستری در بخش‌های ICU

وی ادامه داد: همچنین میزان موارد مرگ‌و میرمان  شاید به یک سوم و یک چهارم روزهای اوج بیماری رسیده و موارد بستری در بخش مراقبت ویژه علی رغم اینکه به نوعی آستانه بستری در بخش مراقبت‌های ویژه پایین‌تر آمده و افراد را سریع‌تر در ICU بستری می‌کنند، اما باز هم موارد به یک دوم تا یک سوم رسیده است، اما در ظاهر شاید تعداد شناسایی شده را بیشتر یا برابر قبل ببینید که صرفا به رهگیری موارد تماس نزدیک بازمی گردد.

غربالگری گروه‌های پرخطر در ۱۵ استان؛ بزودی

جهانپور گفت: به هر حال استان هایی که تعداد مناطق سفیدشان بیشتر می شود، به تدریج به سمت رهگیری و غربالگری موارد و گروه های پرخطر و افراد مسن خواهند رفت که ممکن است تغییراتی را در ظاهر افراد ایجاد کند. در حال حاضر ۱۵ استان و به زودی ۲۱ استان به سمت غربالگری گروه های پرخطر خواهند رفت که قاعدتا ممکن است به کاهش یا افزایش موارد شناسایی شده روزانه در استان‌ها منجر شود. بنابراین همه این متغیرها همگن و یکسان نیست و بدون تحلیل و دانستن و لحاظ کردن مواردی که تشریح کردم، نمی‌شود آن‌ها را باهم‌ مقایسه کرد.

وی تاکید کرد: ما در بازوی نزول و در حالت افول بیماری در کشور هستیم و تعداد موارد بستری به نسبه کاهش یافته و حتی در روزهای اخیر و به دنبال بازگشایی‌ها ممکن است، ثبات پیدا کرده باشد، اما باز هم‌ منتظر می‌مانیم و هرکجا که احساس کنیم که روند شیوع بیماری در کشور در حال افزایش است، قطعا توقف کرده و حتی ممکن است یک تا دو مرحله به عقب بازگردیم.

هشدار رئیس علوم پزشکی شیراز نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در فارس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به افزایش موارد مثبت در استان فارس هشدار داد و ضمن تصریح اینکه شدت گرفتن شیوع کروناویروس در این استان جدی‌ است، استفاده از ماسک را الزام دانست.

آخرین وضعیت مناطق سفید و قرمز کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

مهرزاد لطفی، یکشنبه ۱۸ خرداد و در نود و چهارمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی شیراز، لازمه قطع زنجیره انتقال کروناویروس را، توجه کامل شهروندان به توصیه‌های بهداشتی خصوصا پرهیز از سفرهای غیرضرور درون و برونشهری و استفاده از ماسک هنگام تردد در محل‌های عمومی و توجه به شست و شوی دست و نکات بهداشتی دانست.

او با بیان اینکه شهروندان باید توصیه‌ها مبنی بر استفاده از ماسک هنگام استفاده از وسایل نقلیه عمومی و حضور در اماکن پرجمعیت حتی اماکن روباز را جدی بگیرند، گفت: شهروندان تا حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکرده و حتما خارج از منزل ماسک داشته باشند.

اجباری شدن استفاده از ماسک در دوایر دولتی

لطفی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی در مراکز پُرتردد به ویژه دستگاه های اجرایی و بیان اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری مقابله با کرونا، افزود: مکاتبه با استانداری فارس برای اجباری شدن استفاده ماسک مراجعان به ادارات در اولویت دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در مراکز تولیدی استان، تعداد بسیاری ماسک تولید شده است، از مردم خواست تا در صورت خارج شدن از منزل حتما از ماسک استفاده کرده و با فرهنگ سازی در این زمینه، این اقدام را به دیگران نیز توصیه کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از انجام ۱۶۵ هزار بازدید از سوی کارشناسان بهداشت این معاونت از آغاز شیوع کرونا تا کنون در فارس خبر داد.

عبدالرسول همتی با اشاره به آمارهای مبتلایان جدید به بیماری کووید۱۹ در استان فارس، روند افزایشی این آمار را یادآور شد و بر لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم تاکید کرد.

اعلام وضعیت قرمز شیوع کرونا در تایباد

رضوی فرماندار تایباد گفت: عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی زنگ خطر شیوع کرونا در این شهرستان را به صدا در آورده است.

محسن سیاح در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: قدرت شیوع این ویروس ابتدا در این شهرستان بسیار کمرنگ بود اما با بازگشایی بازار، عادی شدن فعالیت‌های اجتماعی و عدم توجه مردم به خطر بیماری، عامل سرعت انتشار این ویروس شده است.

وی مطرح کرد: اگر مردم هشدارهای بهداشتی را جدی نگیرند شاهد افزایش آمار در روزهای آینده خواهیم بود.

در ادامه متخصص بیماری‌های داخلی و مسئول بخش کرونای بیمارستان خاتم‌النبیا(ص) شهر تایباد گفت: نسبت به ۲ ماه اخیر وضعیت شیوع کرونا در این شهرستان بسیار وخیم شده است و بیماران مانند گذشته به درمان پاسخ نمی‌دهند.

دکتر غزل اسدی افزود: مردم قدرت خطر این بیماری را جدی نگرفته‌اند و مراجعات نشان می‌دهد دورهمی‌های خانوادگی و تجمعات بدون رعایت فاصله‌گذاری بی حد و مرز در حال انجام است این مهم زنگ خطر جدی برای سلامت افراد در شهرستان به شمار می‌رود.

این متخصص بیماری‌های داخلی در تایباد بیان کرد: کرونا نسبت به قبل مقاوم‌تر شده و بیشتر مراجعه کنندگان در پیک جدید جوانان، زنان باردار و کودکان هستند و این در صورتی است که این قشر بیمار به درمان سخت‌تر پاسخ می‌دهند، همچنین تعدادی از کادر درمان این بیمارستان با کرونا درگیر شده‌اند و اکنون در قرنطینه تحت درمان هستند.

اسدی عنوان کرد: کادر درمان به صورت شبانه‌روز در حال رسیدگی به بیماران کرونا هستند، داروهای گران قیمت و کمبود امکانات پزشکی و نیز کمبود کادر درمان می‌طلبد شهروندان نکات بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی بگیرند.

مسئول بخش کرونای بیمارستان خاتم‌النبیا(ص) شهر تایباد با تاکید بر رعایت چند نکته اساسی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری گفت: شست‌وشوی دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه، نوشیدن مایعات فراوان، استفاده از میوه و سبزیجات، پرهیز از حضور در اماکن عمومی بدون ماسک و ژل ضدعفونی، اجتناب از خوردن غذاهای چرب، فست فود و خوراکی‌های غیراستاندارد، اجتناب از دست دادن، روبوسی و برگزاری مهمانی‌های خانوادگی و... می‌تواند کمک بیشتری به قطع اتصال زنجیره این بیماری کند؛ همچنین ضدعفونی روزانه سرویس بهداشتی در منازل امری ضروری به شمار می‌رود.

در ادامه این گزارش مدیر پایانه مرزی دوغارون گفت: در حال حاضر به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تمام ورودی‌های مسافری به جز گذرنامه‌های تجاری از طریق این معبر رسمی ممنوع اعلام شده است.

کریم نوایی نظامی مطرح کرد: روزانه  ۷۰۰ دستگاه خودروی ترانزیت با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی از مجموع ناوگان حمل و نقل فعال در مرز دوغارون ورود و خروج می‌کنند.

ورود اتباع افغانستانی از طریق مرز دوغارون به کشور ممنوع است

فرمانده انتظامی تایباد با توجه به وخامت شیوع کرونا در این شهرستان اعلام کرد: اگر شهروندان نکات صادرشده در خصوص فاضپصله ‌ذاری اجتماعی را رعایت نکنند مجبور به اجرای طرح ممنوعیت تردد در ورودی و خروجی شهرستان شده، همچنین اقدام به تعطیلی اماکن عمومی و بازار را در دستور کار قرار می‌دهیم تا به این وسیله از انتشار ویروس و مبتلا شدن افراد جلوگیری شود.

سرهنگ علی‌اکبر قربانی ادامه داد: هر فرد ناقل قادر است چندین نفر را مبتلا کند، بنابراین جلوگیری از تجمع‌ها در سطح شهر، کنسل کردن جلسات و رعایت فاصله‌گذاری امری ضروری به شمار می‌رود.

وی با توجه به انتظار اتباع افغانستان برای ورود به ایران در چنین شرایطی مطرح کرد: طی آخرین ابلاغیه ستاد کرونای کشور ورود اتباع افغانستانی از طریق مرز دوغارون به داخل کشور ممنوع اعلام شده است و مطالبه‌گری افغانستان برای ورود سبب انتظار عده‌ای تبعه افغانستان در مرز شده است. پلیس گذرنامه با توجه به حساسیت موضوع طبق ابلاغیه کشوری تا اطلاع ثانوی از ورود افراد غیر از دارندگان ویزای تجاری ممانعت خواهد کرد.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش