جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۲۶ - ۱۲ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۷۹۶
حوزه بهداشت و رفاه

آنتی بادی باعث عدم ابتلا به کرونا در طول ۶ ماه می‌شود

نقش آنتی بادی در عدم ابتلا به کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
فرد دارای آنتی بادی تا ۶ ماه کرونا نمی گیرد.

رییس بیمارستان بقیه الله با اشاره به یکی از تئوری ها در مورد کرونا اظهار‌کرد: اکنون می دانیم شخص دارای آنتی بادی به مدت ۶ ماه به کرونا مبتلا نمی شود.

به گزارش مهر، دکتر حسن ابوالقاسمی امروز در نشست خبری ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با موضوع بررسی روند درمان ویروس کرونا از طریق پلاسما درمانی با بیان اینکه بیماری کووید ۱۹ که درمانی برای آن وجود نداشت دنیا را غافلگیر کرد، گفت: یکی از تجاربی که از سالهای قبل در خصوص تولید دارو به واسطه بخش های خصوصی داشتیم پلاسما درمانی بود.

او با بیان این که ما به عنوان دومین کشور بعد از چین به صورت وسیع گرفتار این بیماری شدیم و بیمارستان ها با حجم زيادي از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ روبرو شدند، اظهار‌کرد: در حالت طبیعی برای بعضی بیماریها درمان شناخته شده ای داریم ولی ویروس کرونا، ویروسی بود که پروتکل درمانی برای آن نداشتیم.

ابوالقاسمی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه پس از ورود این بیماری به کشور باید مرگ و میر ناشی از کووید را کم می کردیم بنابراین از روش پلاسما درمانی استفاده کردیم که از اسفند ماه این روش شروع شد.

به گفته رییس دانشگاه بقیه الله، هنوز هم تعداد مبتلایان به بیماری بالاست که می بایست به هر روشی این تعداد کاهش یابد زیرا یکسری از اشخاص آسیب پذیر هستند و اینک هم می بینیم که دامنه مرگ و میر به جوانان هم سرایت کرده است.

او با تأکید بر این که پلاسما درمانی فلسفه ای قدیمی نزدیک به ۲۰ ساله در کشور دارد، گفت: پلاسما در بخشی از سلول های خونی یا بخش مایع بدن شناور هستند که در مقابل عفونت، بدن را ایمن می کند زیرا سبب تولید آنتی بادی در بدن می شود.

ابوالقاسمی با تأکید بر این که در سابقه ۱۰۰ سال اخیر استفاده از آنتی بادی برای از بین بردن ویروس های ابولا، سارس، مرس و … مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار‌کرد: ما اگر آنتی بادی را بموقع به بیماری برسانیم که حال وخیمی دارد، طبیعتاً می توانیم ویروس را از بین ببریم.

او افزود: مطالعات دوران قبلی نکته مثبتی از اثر بخشی داشت و البته چینی ها پیش از ما در بیماران وخیم امتحان کرده بودند که مؤثر است؛ از این رو پلاسما درمانی را برای بیماری کرونا در کشور شروع کردیم که تا به حال هم نتایج خوبی داشته است.

او ادامه داد: ما با استفاده از ظرفیت های موجود در کشور پلاسما را تهیه کردیم و در اختیار بیماران نیازمند قرار دادیم؛ البته در این میان جلسه ای گذاشتیم که چطور می شود با همکاري بخشی خصوصی از این امکانات استفاده کنیم.

او افزود: ما سالیانه ۴۰۰ هزار لیتر از اشخاص سالم پلاسما می گیریم و طبق استانداردهای اروپا، آن ها را با همکاري کشورهای اروپایی به دارو تبدیل می کنیم و در کشور برای بیماری های خاص به مصرف می رسانیم؛ اینها داروهای گران قیمتی هستند. این نشان می دهد که ما سابقه طولانی در پلاسما درمانی داریم و آنرا بر اساس استانداردهایی جمع اوری می کنیم.

رییس تیم پزشکی درمان کووید ۱۹ با پلاسما درمانی با تأکید بر این که اینک مجوز پلاسما درمانی برای بیماری کووید ۱۹ را داریم، گفت: ابتدا از بیمارستان بقیه الله آغاز به تزریق پلاسما کردیم که بعد بیمارستان های مسیح دانشوری، بیمارستان های قم و …سایر استان ها این اقدام را شروع کردند.

او با تأکید بر اینکه قبل از کشور ما تزریق پلاسما به اشخاص مبتلا به کرونا شروع نشده بود، گفت: به علت این که داروهای موثری برای درمان این بیماری وجود ندارد استفاده از این روش میتواند مؤثر و مفید باشد که تا به حال هم افرادی با پلاسما درمانی بهبود پیدا کرده اند.

نقش آنتی بادی در عدم ابتلا به کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

رییس دانشگاه بقیه الله با اشاره به نتایج اولیه پلاسما درمانی گفت: در این پروژه پلاسما را در اختیار بیماران بدحال قرار دادیم و طبق نتایج دیدیم در ۵۰ مورد اول بیماران به صورت معجزه آسایی نجات پیدا کردند؛ نتیجه تحقیقات نشان داد استفاده از پلاسما در بیماران بهبود یافته مرگ و میر را کاهش دهد و دوران بستری را کم می کند؛ همچنین استفاده از ای سی یو و ونتیلاسیون را کاهش دهد.

او اظهار‌کرد: این نتایج در مقایسه با گروه هایی که پلاسما دریافت نکردند نشان داد مرگ ومیر بطور چشمگیری تا حدود ۲۰ درصد کاهش می یابد.

رییس دانشگاه بقیه الله با بیان این که برای تزریق پلاسما بررسی دو عامل از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: بر اساس تجاربی که به دست آوردیم دو عامل در پلاسما درمانی مورد بررسی قرار گرفته؛ این روش فرد را دچار عارضه نمی کند و روشی است که نسبت به دارو بهتر است و این که هر مریض با پلاسما درمانی فوت نمی کند.

او با تأکید بر اینکه هر بیماری که زود شروع کند تاثیر زیادی برای بهبودی وی دارد، گفت: نمی توان از پلاسمای افرادی که سابقه بارداری دارند در درمان بیماران کرونایی بهره ببریم از طرفی باید میزان بانک پلاسما را در کشور افزایش دهیم.

رییس دانشگاه بقیه الله در پاسخ به سوالی مبنی بر این که افرادی که به کرونا مبتلا شده اند و پلاسما اهدا کرده اند امکان مبتلا شدن مجدد در آن ها وجود دارد یا خیر اظهار‌کرد: نتیجه بررسی ما نشان می دهد افرادی که مبتلا شدند و انتی بادی در بدن آن ها ساخته شده است برای بار دوم مبتلا به این بیماری نمی شوند ولی این گفته در حد تئوری بوده و ثابت نشده است؛ در حال حاضر می دانیم شخص دارای آنتی بادی به مدت ۶ ماه به کرونا مبتلا نمی شود به همین دلیل میتوان تزریق پلاسما را برای اقدامات پیشگیرانه تکرار کرد که این روش برای اشخاص پیوند کلیه (kidney transplant) و یا سرطانی مؤثر است.

ابوالقاسمی گفت: بر اساس اخرین بررسی ها کسانی که انتی بادی در بدن آن ها تولید شده است دوباره گرفتار این بیماری نشده اند و یک فرد طی یک سال میتواند چندین بار انتی بادی را اهدا کند.

او در پاسخ به این سوال که آیا این روش بر روی ویروس انفلوانزا موثر است یا خیر گفت: در بعضی از بیماریها مثل سرخک و ابله و… ویروس ها امکان خنثی سازی دارند ولی برای استفاده از پلاسما برای H۱N۱ استفاده از این روش فراهم نیست چون ویروس فعال است.

ابوالقاسمی در مورد تحقیقات جدید در مورد ایمونوگلوبین گفت: کارآزمایی بالینی تحقیقات در زمینه «ایمونوگلوبین» که از قبل شروع شده بود شروع می شود تا به واسطه آن، اقدامات پیشگیرانه از کرونا داشته باشیم.

او در مورد دسته بندی پلاسما اظهار‌کرد: همانطور که خون تقسیم بندی شده و بر اساس شرایطی اهدا می شود؛ مثلاً در اهدای خون، گروه خونی O میتواند دهنده عمومی باشد؛ در پلاسما هم دسته بندی هایی وجود دارد ولی یکی از فرق هایی که بین خون و پلاسما وجود دارد این است که پلاسمای گروه AB دهنده عمومی است.

رییس دانشگاه بقیه الله ادامه داد: اکنون برای مطالعه برخی تحقیقات علمی سایر کشورها برای ما محدودیت هایی اعمال شده ولی این مانعی نمی شود که در زمینه این بیماری تلاشی نکنیم.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش