جمعی از پژوهشگران هشدار دادند با توجه به اینکه ویروس کرونا از طریق هوا نیز منتقل میشود، سازمان بهداشت جهانی باید توصیه های حفاظتی خود را در این زمینه تغییر دهد.
به گزارش مهر به نقل از دیلی میل و نیویورک تایمز، صدها دانشمند از کشورهای مختلف دنیا در نامه ای تصریح کردند شواهد زيادي وجود دارد دال بر این که ذرات ویروس کرونا (corona) تا بدان حد ریز هستند که از طریق هوا جابه جا میشوند و از این طریق میتوانند مردم را آلوده کنند. از همین رو سازمان بهداشت جهانی باید توصیه های خود را برای مقابله با این ویروس تغییر دهد.
در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده ویروس کرونا در وهله اول از طریق ارتباط اشخاص با یکدیگر و از طریق انتقال از بینی یا دهان (Mouth) منتقل می شود. این امر نیز از طریق سرفه، عطسه یا حرف زدن رخ می دهد.
ولی ۲۳۹ پژوهشگر از ۳۲ کشور دنیا در نامه سرگشاده خود خطاب به سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده اند شواهدی در اختیار دارند دال بر این که ذرات کرونا آن قدر کوچک هستند که از طریق هوا منتقل میشوند و برای جابجایی آن ها نیازی به عطسه و سرفه و صحبت کردن هم نیست. تنها کافی است فردی با استنشاق هوای آلوده به ویروس کرونا مقدار کافی از آنرا به داخل بدن خود منتقل کند تا به این بیماری مبتلا شود. سازمان بهداشت جهانی هنوز نسبت به این نامه جدید واکنشی از خود نشان نداده است.
بر اساس این نامه که پژوهشگران دانشگاه های بزرگ و معتبر آمریکا، اروپا و آسیا در نگارش آن مشارکت داشته اند افراد برای در امان ماندن از ویروس کرونا باید حتی در محیط های باز و در بسته کم جمعیت و در منازل خود نیز ماسک بزنند و رعایت فاصله اجتماعی در صورت عدم استفاده از ماسک کمکی به در امان ماندن از ویروس کرونا نمی کند.
از سوی دیگر این تحقیق نشان می دهد فعالیت های کاری و شغلی بالاخص در اماکنی مثل بیمارستان ها، مدارس و ادارات شلوغ تنها در صورتی میتواند ادامه یابد که همه کارکنان از ماسک های قدرتمند ان ۹۵ استفاده کنند تا کوچک ترین ذرات معلق در هوا امکان ورود به بینی و دهان را پیدا نکنند. همچنین استفاده از اشعه ماورا بنفش برای کشتن ویروس کرونا بطور روزمره باید مورد توجه قرار بگیرد.
در حال حاضر هنوز معلوم نیست که ویروس کرونا در هوا چند ساعت مؤثر و پایدار باقی می ماند و تنفس چه مقدار از این ویروس برای ابتلا به کرونا کافی است. تحقیقات دولت آمریکا در ماه مارس گذشته نشان داده بود ویروس کرونا در هوا تا سه ساعت خطرناک و سالم باقی می ماند.
به گفته بیل هاناژ اپیدمولوژیست دانشگاه هاروارد مردم عموماً موضوع انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را به مسخره می گیرند. ولی باید توجه داشته باشیم که این ویروس حداقل تا چند ساعت در هوا معلق و فعال باقی می ماند و میتواند افرادی را که در منزل و خیابان و محل کار حضور دارند، آلوده کند. لذا استفاده از ماسک در همه حال باید جدّي گرفته شود.
احتمالا منشأ ویروس کرونا کشور چین نبوده است!
یکی از کارشناسان دانشگاه آکسفورد معتقد است احتمالا ویروس کرونا در سرتاسر دنیا در وضعیت غیرفعال وجود داشته و با فراهم شدن شرایط محیطی فعال شده است. به عبارت دیگر احتمالا چین سرآغاز رشد و انتشار ویروس نبوده است.
به گفته دکتر تام جفرسون یکی از پژوهشگران مرکز CEBM در دانشگاه آکسفورد، شواهد روزافزونی درباره وجود این ویروس پیش از ظهور آن در آسیا وجود دارد.
هفته قبل ویروس شناسان اسپانیایی اعلام کردند ردی از کووید ۱۹ را در نمونه فاضلابی رصد کردند که در مارس ۲۰۱۹ میلادی جمع آوری شده بود. بطور دقیق این نمونه ۹ ماه پیش از شیوع کووید۱۹ در چین جمع آوری شده بوده است.
پژوهشگران ایتالیایی نیز شواهدی از ویروس کرونا در نمونه های فاضلاب شهرهای میلان و تورین رصد کردند که به اواسط دسامبر ۲۰۱۹ تعلق داشت. از سوی دیگر نشانه های این ویروس در برزیل نیز در ماه نوامبر رصد شده است.
جفرسون معتقد است تعداد زيادي از ویروس ها در سراسر دنیا بطور غیر فعال وجود دارند و در صورت وجود شرایط مساعد فعال می شوند. این امر بدان معنا است که میتوان ویروس ها را به سرعت حذف کرد.
او می گوید: سارس (SARS) چه شد؟ ما باید درباره این موارد فکر کنیم و نیاز داریم تحقیقات درباره اکولوژی ویروس را شروع کنیم ما باید منشا ویروس و جهش ژنتیک آنرا درک کنیم.
- 17
- 3