طبق آمار رسمي و بر پايه تست کرونا در بيمارستانهاي دولتي کشور، روزانه بهطور متوسط دوهزار و ۵۰۰ نفر در ايران به کرونا مبتلا ميشوند و حدود ۱۶۰ نفر نيز در يک روز جان خود را از دست ميدهند. تاکنون ۱۱هزار و ۷۳۱ نفر جانشان را از دست دادهاند.
بيشترين تعداد مرگ و مير در يک روز متعلق به ۱۵ تير ۹۹ است که با ثبت ۱۶۳ فوتي در يک روز از شنبه (۱۴ تير) تا يکشنبه ( ۱۵ تير)، مرگبارترين روز کرونايي ايران لقب گرفت. اين آمار باعث شد در مدت يک روز، ايران در جايگاه سوم کشورهاي جهان در فوتيهاي کرونا بعد از مکزيک و هند و بالاتر از آمريکا و روسيه قرار بگيرد. وضعيت در روز گذشته نيز بهتر نبود و طبق اعلام رسمي وزارت بهداشت از يکشنبه (۱۵ تير) تا دوشنبه (۱۶ تير ۹۹) دوهزار و ۶۱۳ نفر به ويروس کوويد۱۹ مبتلا و ۱۶۰ بيمار نيز جان خود را از دست دادند. از اين تعداد يکهزار و ۴۶۸ مورد بستري شدند. در مجموع، آمار بيماران کوويد۱۹ در کشور تا روز گذشته به ۲۴۳هزار و ۵۱ نفر رسيد و تا کنون ۲۰۴هزار و ۸۳ نفر از بيماران، بهبود يافته و يا از بيمارستانها ترخيص شدهاند. همچنين سههزار و ۲۰۱ نفر از بيماران مبتلا به کوويد۱۹ در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند. برپايه اين آمار استانهاي خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ايلام، آذربايجانهاي غربي و شرقي و خراسان رضوي در وضعيت قرمز قرار دارند و استانهاي گلستان، البرز، کرمان، يزد، همدان و سيستان و بلوچستان در وضعيت هشدار هستند.
هشدار درباره آمار بهشت زهرا (س)
اين آمار در شرايطي منتشر ميشود که روز گذشته سعيد خال ، مديرعامل سازمان بهشت زهرا (س) اعلام کرد که «آمار متوفيان کرونا در ۷۵ روز گذشته بيسابقه بوده است». البته او به آمار و ارقام اشارهاي نکرد، اما زمانيکه او به اين موضوع اشاره ميکند، همزمان با آغاز فعاليتهاي کسب و کار و ناديده گرفتن فاصلهگذاري اجتماعي، يعني آخرين روزهاي فروردينماه امسال است که کشور بعد از تعطيلي و اعمال قرنطينه خانگي به کاهش چشمگير آمار کرونا دست پيدا کرد. همانطور که در يکم ارديبهشت ۹۹ تعداد فوتيها در يک روز با ۹۴ نفر، کمترين روز مرگ و مير ناشي از کرونا بود. آمارهاي متفاوتي از مرگ و مير بر اثر شيوع ويروس در کشور از سوي مسئولين بيان ميشود و بهعنوان مثال ميتوان به صحبتهاي محمد جواد حق شناس، عضو شوراي شهر تهران، اشاره کرد که در ۱۱ ارديبهشت امسال گفته بود: «در اسفند ۹۸ و فروردين ۹۹، ۱۳هزار نفر در بهشت زهرا دفن شدهاند». اما سعيد خال در آن زمان اين موضوع را تاييد نکرد و بعد حق شناس و ديگر اعضاي شوراي شهر تهران همچون سيدمحمود ميرلوحي، مدعي شدند که آمار تعداد دفن شدگان هر روز در اختيار شوراي شهر قرار ميگيرد، اما چند روز بعد آمار ارائه شده آنها از سوي شوراي شهر تکذيب شد.
افزايش ناگهاني ايست قلبي
يکي از موارد ديگر که اين روزها در رابطه با تعداد مرگ و مير بر اثر کرونا شنيده ميشود، افزايش تعداد افرادي است که بهدليل «ايست قلبي» جانشان را از دست ميدهند. به باور بسياري از مردم اين افراد بر اثر کرونا فوت ميکنند، اما دليل فوتشان ايست قلبي عنوان ميشود، گفتهاي که مسئولان آن را تاييد نميکنند.
دکتر حميد رضا اردلان، متخصص بيماريهاي عفوني اين ادعا را تاييد نميکند و به «آرمان ملي» ميگويد: بسياري از خانوادهها که عزيزانشان را بهدليل ابتلا به کرونا از دست دادهاند، از انگ اجتماعي و تبعات آن در ميان اقوام و بستگان ميترسند و به آنها اعلام ميکنند که بستگانشان ناشي از ايست قلبي فوت کرده است، درحالي که بيان اين موضوع در روند خاکسپاري تفاوت چنداني ندارد. گواهي فوت بيماران مبتلا به کرونا براساس تست آرمانيشگاهي، شرح حال، علايم، سيتياسکن و توسط پزشک در بيمارستانها صادر ميشود و وزارت بهداشت هم به همان گواهي فوت صادره استناد ميکند. حالا ممکن است که مانند روند شناسايي افراد مبتلا که در کلينيکهاي خصوصي و علوم پزشکي که از بيماران کرونايي تست نميگيرند و زمانيکه بهطور يقين به بيماري که از آن آزمايشي گرفته نشده (به دلايلي همچون زمانبربودن و هزينه بالا) اعلام ميکنند که آنها مبتلا به کرونا هستند و بايد در منزل دوران استراحت خود را سپري کند. آنها آماري از اين مراجعهکنندگانشان به وزارت بهداشت ارائه نميدهند. اين موضوع ممکن است در مورد افراد فوت شده نيز رخ دهد و تشخيص مرگ بيمار را ايست قلبي عنوان کرده باشند، که در اين مواقع وزارت بهداشت بررسيهاي لازم را انجام ميدهد و بر اساس آزمايشات مذکور گواهي فوت را صادر خواهد کرد.
بدحال بودن۴۰درصد بیماران کرونایی گلستان/کروناهمچنان ویروس جدی است
گرگان- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: ۲۰ درصد بیماران کرونایی گلستان در ICU بستری بوده و ۳۰ الی ۴۰ درصد بیماران بدحال هستند و این نشان می دهد که کرونا همچنان ویروس جدی است.
سراج الدین عارف نیا شامگاه دوشنبه در گفتگوی ویژه خبری اظهارکرد: از دو روز گذشته زدن ماسک در ادارات دولتی و مغازه ها اجباری شده و طبق گزارشات شاهد تغییراتی در سطح خیابان های گرگان و گنبدکاووس هستیم اما در شهرهای دیگری تغییر قابل ملاحظه ای اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: روند بیماری در استان همچنان افزایش است و روزانه به طور میانگین ۱۰۰ نفر بستری می شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان اضافه کرد: اکنون میزان ترخیص و فوتی ها معادل پذیرش بیماران شده ولی سنگینی وزنه بستری همچنان بیش تر است.
عارف نیا توضیح داد: در چند روز گذشته میزان پذیرش از میزان ترخیص پیشی گرفته بود و دغدغه داشتیم که این موازنه برقرار شود که طی دو روز اخیر با روند ثابتی روبرو شدیم و اختلاف کمتر شده است.
وی بیان کرد: ۲۰ درصد بیماران کرونایی استان در آی سی یو بستری بوده و ۳۰ الی ۴۰ درصد بیماران بدحال هستند و این نشان می دهد که شرایط بدحالی بیماری تغییری نکرده است.
ظرفیت پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان تربتجام تکمیل شد
فرماندار تربتجام گفت: شرایط کنونی شهرستان از قرمز عبور کرده و بسیار نگرانکننده است. بیمارستان هم ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی را ندارد.
مرتضی حمیدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اعزام بیماران مبتلا به کرونا از شهرستانهای صالحآباد، تایباد و باخرز به بیمارستان تربتجام و افزایش بیماران، این مرکز درمانی ظرفیت پذیرش بیش از این ندارد.
وی با اشاره به افزایش مبتلایان و جانباختگان ناشی از کرونا در این شهرستان افزود: با وجود هشدارهای فراوانی که توسط ستاد پیشگیری از کرونا و دانشکده علوم پزشکی از طرق مختلف در خصوص رعایت نکات بهداشتی و برگزار نکردن مراسم و اجتماعات به مردم داده شده ولی باز هم شاهد برگزاری مراسم عروسی و تعزیه به صورت پنهانی در منازل هستیم و این اقدام به منزله مبتلا شدن افراد بیشتری است.
نماینده عالی دولت در این شهرستان بیان کرد: اگر شهروندان نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نکنند، شاهد افزایش جانباختگان درگیر با کرونا در روزهای آینده خواهیم بود.
وی اظهار کرد: با وجود امکانات کم پزشکی و ظرفیت محدود بیمارستانها بهترین راهکار برای مقابله با شیوع ویروس کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از تردد غیر ضروری است.
- 20
- 4