رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد: پیش آگاهی ها نشان می دهد که موج دوم کرونا بسیار سنگین تر از موج اول خواهد بود.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین کریم در جلسه ستاد مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان این که بیمارستان های امام علی (ع)، کوثر و امام حسین (ع) ویژه کرونا تجهیز میشوند، گفت: ستاد کرونا در ادارات استان فعال شود.
کریم ادامه داد: پیش آگاهی ها نشان می دهد که موج دوم کرونا (corona) بسیار سنگین تر از موج اول خواهد بود.
او اظهار کرد: متأسفانه در بعضی استان ها شاهد ابتلا و مرگ و میر اطفال هستیم که باید بسیار هوشیارانه اقدام کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهارکرد: تنها سلاح ما آگاه سازی مردم در جهت خودمراقبتی است، از تمام ظرفیت های تبلیغاتی موجود در استان باید برای آگاه سازی مردم استفاده شود. هشدارها باید به صورت کاملاً جدّي و نگران کننده باشند.
گفتنی است من جمله موضوعاتی که در این نشست مطرح و مورد تأکید قرار گرفت به شرح زیر است:
معاونت غذا و دارو ذخیره سه ماهه جهت اقلام دارویی و تجهیزات حفاظت فردی فراهم آورد.
از ظرفیت پزشکان و پرستاران بخش خصوصی جهت حمایت از نیروهای بیمارستان های دولتی استفاده شود.
تخت های أطفال از بیمارستان امام علی به بیمارستان کمالی منتقل شود.
بیمارستان صحرائی برپا شود.
سه بیمارستان ویژه پذیرش بیماران کرونایی امام علی(ع)، کوثر و امام حسین (ع) تجهیز شود.
ستاد کرونا ادارات مجددا فعال شود و نیروهای بازرسی هر اداره نظارت کامل جهت اجرای پروتکل های بهداشتی در ادارات داشته باشند.
از ظرفیت دانشکده پیراپزشکی جهت افزایش انجام تست های PCR انجام شود.
افزایش ۲ برابری مبتلایان به کرونا در گیلان/ ۷ شهرستان در وضعیت قرمز
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با قرمز خواندن وضعیت نیمی از شهرستان های استان اظهارکرد: تعداد مبتلایان و بستریان ناشی از کرونا در استان نسبت به ماه قبل دو برابر شده است.
ارسلان سالاری امروز در جمع خبرنگاران با ابراز نگرانی شدید از افزایش مبتلایان به کرونا ویروس در استان، گفت: تعداد مبتلایان ویروس کرونا در استان در ماه قبل به ۱۵۰ تن کاهش یافته بود ولی اینک به حدود ۳۰۰ تن بستری در بیمارستان های استان رسیده است.
او با اعلام این که هفت شهرستان از ۱۶ شهرستان گیلان در وضعیت قرمز بیماری کویید ۱۹ قرار دارند، گفت: اگر مردم هشدارها را جدّي نگیرند و روند عدم رعایت نکات بهداشتی به همین روال پیش برود امکان دارد، تعداد مبتلایان، اشخاص بستری و همچنین تعداد فوتی های این بیماری افزایش پیدا کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه نیازمند یاری همه مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی هستیم، اظهارکرد: کم تر از ۵۰ درصد مردم در مجامع عمومی از ماسک استفاده می کنند، هر چند بالغ بر ۸۵ درصد ارایه کنندگان خدمات در صنوف و صنایع ماسک می زنند.
سالاری با هشدار از شیوع افسارگسیخته کرونا در استان به علت عدم رعایت شهروندان، اظهارکرد: متأسفانه مردم در خیابان ها در حالت عادی و حتی راحت تر از روزهای قبل از شیوع کرونا تردد می کنند و مشغول دید و بازدید و تفریح و گردش در تفرجگاه ها و اماکن مختلف هستند.
او با اشاره به وضعیت مبتلایان و افراد درگیر با بیماری کرونا ویروس جدید در گیلان، گفت: تعداد بهبود یافتگان ناشی از ابتلا به کرونا نیز در استان کاهش یافته و افرادی که اخیرا به این ویروس مبتلا شده اند، علائمی به مراتب شدیدتر از مبتلایان گذشته دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر این که تمامی مردم باید دقت جدّي در اجتماعات داشته باشند، اظهارکرد: در بین مبتلایان گیلانی، کرونا، علاوه بر سالمندان، طیف های مختلفی اعم از کودکان، جوانان و میانسالان نیز وجود دارند و همه گیری کرونا خلاف تصور این که فقط سالمندان مبتلا میشوند، در حال پیشروی است.
سالاری از اعمال محدودیت ها در برگزاری اجتماعات در استان با تصمیم ستاد استانی پيشگيري از کرونا، خبرداد و اعلام کرد: مراسمات عروسی و عزا باید به زمان عادی شدن شرایط موکول شود و در غیر این صورت اینگونه مراسمات باید به صورت محدود برگزار شوند و این مهم از تأکیدات رییس ستاد مدیریت بیماری کرونا نیز بوده است.
اوج گرفتن دوباره کرونا در استان فارس/ ۳۱ نفر از پرسنل اورژانس به کووید ۱۹ مبتلا شدند
رییس اورژانس استان فارس اظهارکرد: متأسفانه ۳۱ نفر از پرسنل اورژانس فارس به بیماری کرونا مبتلا شدند، با این حال هیچ مورد فوتی نداشتیم.
محمد جواد مرادیان در گفتگو با تسنیم، از آماده باش مرکز فوریت های پزشکی برای موج دوم کووید ۱۹ خبرداد و اظهارکرد: باتوجه به اوج گرفتن دوباره بیماری کرونا در استان، حجم مأموریت ها و تماس ها با سامانه ۱۱۵ اورژانس فارس افزایش چشمگیری داشته است.
او ادامه داد: باتوجه به شیوع این ویروس و افزایش انتقال بیماران کرونایی به مراکز درمانی، سازمان اورژانس فعالیت و برنامه های ویژه ای را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند پاسخگوی نیاز سلامت مردم باشد.
مرادیان ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی کارکنان اورژانس، افزود: همکاران در اورژانس درگیر مقابله با این بیماری هستند، و متأسفانه ۳۱ نفر از آنها به کرونا مبتلا شدند که خوش بختانه ۲۸ نفر از آنها بهبود یافته اند و ۳ نفر در قرنطینه خانگی هستند، با این حال خوش بختانه هیچ مورد فوتی نداشتیم.
رییس اورژانس استان فارس با تأکید بر این که آمادگی برای ارائه خدمات اورژانس به مردم همچنان وجود دارد، اظهار کرد: پرسنل اورژانس در این روزها از جان مایه گذاشته و ایثار کردند و حجم و فشار کارها بسیار بالاست از این رو از مردم فهیم شیراز و استان فارس می خواهیم هم چنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
او با بیان این که بیشتر مبتلایان افرادی هستند که در مجالس یا اماکن شلوغ شرکت کردند، خواهان محدود کردن تجمعات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده دایم از ماسک شد.
۴ فوتی در یک عروسی بخاطر کرونا/ مرگ پدر و مادر عروس و داماد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی آذربایجان غربی اظهارکرد: در پی برگزاری یک مراسم عروسی در آذربایجان غربی پدر و مادر عروس و داماد، بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
جواد آقازاده در گفت و گو با فارس، گفت: در پی برگزاری یک مراسم عروسی در آذربایجان غربی پدر و مادر عروس و داماد، بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و این در حالیست که بار ها نسبت به عدم شرکت در این تجمعات هشدار داده شده و اکنون عروسی منجر به مراسم ختم شد.
او با اشاره به آخرین آمار بیماران بستری شده در مراکز درمانی آذربایجان غربی اظهار کرد: تعداد ۷۸۸ نفر از بیماران مبتلا به بیماری سندروم حاد تنفسی در بیمارستان های سطح استان بستری شدند که ۳۰۴ نفر بطور قطع مبتلا به بیماری کرونا و ۴۸۴ نفر مشکوک به کرونا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی آذربایجان غربی افزود: در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان تعداد ۱۸۰ نفر بیمار بستری شدند که از این تعداد ۵۴ نفر به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند و وضعیت این بیماران وخیم گزارش شده است.
آقازاده گفت: در عرض یک روز تعداد ۱۴۳ نفر در مراکز درمانی استان بستری شدند که ۵۳ نفر مربوط به ارومیه، ۹ نفر در بوکان، هشت نفر در تکاب، ۲۸ نفر در خوی، ۱۰ نفر در مهاباد، ۱۲ نفر در میاندوآب، ۹ نفر در نقده بودند.
۴۴ نفر از کادر درمانی و بهداشتی سیرجان به کرونا مبتلا شده اند
قائم مقام دانشکده علوم پزشکی سیرجان اعلام کرد: در مجموع ۹۰ نفر از پرسنل حوزه سلامت شهرستان سیرجان تا کنون به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ۳۰ نفر از کادر درمان و ۱۴ نفر از کادر بهداشتی هستند.
دکتر "موسی نصراله پور" در تشریح جزئیات پرسنل حوزه سلامت سیرجان مبتلا به کرونا گفت: ۲۱ نفر از پرسنل گروههای پرستاری و بالینی دو بیمارستان امام رضا (ع) و دکتر غرضی، ۳ نفر پزشک، ۶ نفر پرسنل اورژانس۱۱۵،۱۴ نفر پرسنل کادر بهداشتی و مراقبین سلامت و ۴۶ نفر از پرسنل پشتیبانی، اداری و خدمات بیمارستان ها و واحدهای تابعه دانشکده مجموع پرسنل حوزه سلامت مبتلا به کرونا در شهرستان سیرجان می باشند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشکده علوم پزشکی سیرجان با اشاره به این که اکثر پرسنل مبتلا به کرونا خوش بختانه با مراقبت در منزل بهبود یافته اند، افزود: خوشبختانه تعداد پرسنل مبتلا به کرونا در سیرجان بسیار کاهش داشته بطوری که در دو هفته گذشته تعداد اندکی به پرسنل مبتلا افزوده شده است که این مهم، مشکلات نیروی انسانی حوزه سلامت سیرجان که در جریان مبتلایان آسیب دیده بود، را تا حدودی مرتفع می کند.
او گفت: جمعه گذشته نیز آزمون جذب ۱۵ نفر پرستار و ۵ نفر ماما بصورت قرارداد خرید خدمت با حضور ۱۱۰ نفر شرکت کننده و با رعایت پروتکل های بهداشتی به منظور تامین بخشی از کمبودهای نیروی انسانی موردنیاز در شرایط فعلی برگزار شد که قبول شدگان پس از طی مراحل مصاحبه تخصصی، عملی و انجام مراحل اداری، کار خود را آغاز خواهند کرد که امیدواریم با آزمون استخدامی آتی نیاز نیروی انسانی به خصوص در کادر پرستاری مرتفع شود.
اهواز و كرمان؛ بيشترين جانباختگان كرونا
روزنامه آرمان ملی نوشت: درحالي که مسئولان آرامستان بهشت زهرا (س) و اعضاي شوراي شهر تهران، از افزايش شمار قربانيان کرونا در تهران ابراز نگراني کردهاند، در خوزستان مديرعامل سازمانهاي آرامستانهاي اهواز از افزايش ۷۰درصدي دفن جانباختگان از زمان شيوع کرونا خبر داد. همانطور که عليرضا عاليپور، رئيس هيات مديره سازمان آرامستانهاي شهرداري اهواز در روز گذشته خبر از افزايش ۷۰درصدي دفن اموات پس از شيوع کرونا خبر داده بود، گفت: «تا قبل از شيوع کرونا، سازمان آرامستان شهرداري اهواز روزانه کار دفن شش نفر را انجام ميداد اما در تيرماه ۹۹ اين آمار به ۱۰.۲۵ نفر رسيد که افزايش ۷۰درصدي را نشان ميدهد». او شمار جانباختگان در شهر اهواز را بيشتر از اين آمارها دانست و گفت که آمار غسل بيشتر از تعداد تدفين بوده است زيرا برخي از مردم مايل هستند اموات خود را در مکان ديگري دفن کنند بنابراين شهرداري اهواز کار غسل و کفن را طبق پروتکلهاي بهداشتي انجام ميدهد اما برخي از اموات در شهرهاي ديگر يا در روستاها دفن ميشوند.
مرگ در کرمان رکورد زد
همچنين سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي کرمان از فوت ۱۲ نفر بهدليل ابتلا به ويروس کرونا طي ۲۴ ساعت گذشته از جمعه (۲۰ تير) تا شنبه (۲۱ تير ۹۹) در استان کرمان خبر داد. مهدي شفيعي تعداد موارد بستري قطعي مبتلا به کرونا هم اکنون در بيمارستان هاي استان کرمان را ۳۸۴نفر اعلام کرد و گفت: از اين تعداد ۱۸۷ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکي کرمان، ۳۸ جفر مربوط حوزه دانشگاه علوم پزشکي رفسنجان، ۱۱۹ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکي جيرفت، ۱۰ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکي بم و ۳۰ نفر نيز مربوط به حوزه دانشکده علوم پزشکي سيرجان هستند.
سهم دولت ۷۰درصد است
تهران نيز وضعيت مناسبي در رابطه با شيوع کرونا ندارد و به باور کارشناسان اين شهر مدت زمان طولاني است که در وضعيت قرمز قرار گرفته است. بسياري از مسئولين و کارشناسان بهداشتي خواستار اعمال محدوديت بيشتر در پايتخت شدهاند، کما اينکه رئيس شوراي شهر تهران روز گذشته گفت: «اگر اختيار داشتم تهران را دو هفته تعطيل ميکردم». محسن هاشمي در حساب توئيتر خود نوشت: « در اوج گيري دوباره کرونا تقصير مردم ۳۰درصد و سهم دولت ۷۰درصد است، چون دولت يکباره تصميماتش را به نفع کرونا شُل کرد و به ويروس رانت داد».
آخرين آمار مبتلايان به کرونا
در اين شرايط وزارت بهداشت و درمان اعلام کرد که ۱۸۸ نفر از جمعه (۲۰ تير) تا شنبه (۲۱ تير ۹۹) در کشور جانشان را از دست دادند. طبق اين آمار رسمي در اين مدت ۲۳۹۷ مورد جديد مبتلا به کرونا در کشور شناسايي شدند و آمار کلي مبتلايان به ۲۵۵هزار و ۱۱۷ نفر رسيد. همچنين با مرگ ۱۸۸ نفر تاکنون ۱۲هزار و ۶۳۵ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست دادهاند. آمار بهبود يافتگان ۲۱۷هزار و ۶۶۶ نفر است و تاکنون ۳۳۳۸ نفر از بيماران کرونا در وضعيت شديد و تحت مراقبتهاي ويژه قرار دارند.
کمبود تختهاي بيمارستاني با افزايش شمار مبتلايان
با توجه به آمار روز گذشته مسئولان دانشگاه علوم پزشکي در چند شهر و استان از جمله خراسان رضوي، کرمانشاه، تهران، آذربايجانغربي، گلستان، آذربايجان غربي از کمبود تخت بهويژه تخت بيمارستاني خبر دادند. محسن عظيمينژاد، رئيس دانشکده علوم پزشکي نيشابور، در نشست فوقالعاده ستاد مبارزه با کرونا در نيشابور از کمبود تخت و کادر درمان براي بستري بيماران کرونا خبر داد و گفت: شهروندان ساکن نيشابور بدانند نه کارمندي براي ارايه خدمت و نه تختي براي بستري در بيمارستان داريم. همزمان جواد حسينيکيا، عضو مجمع نمايندگان استان کرمانشاه در مجلس يازدهم، از کمبود تجهيزات پزشکي در اين استان خبر داد و گفت که مراکز درماني شهرستانهاي استان کرمانشاه با کمبود تجهيزات پزشکي مواجه هستند. از سوي ديگر فرهاد ابولنژاديان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکي جنديشاپور اهواز، نيز با تاکيد بر کمبود دستگاه تنفس مصنوعي و نبود دستگاه اکسيژنساز در بيمارستانهاي خوزستان، گفت که حداقل ۱۷ بيمارستان خوزستان دستگاه اکسيژنساز ندارند يا با کمبود مواجه هستند.
- 19
- 2