دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۵۵ - ۲۷ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۷۵۱
حوزه بهداشت و رفاه

رییس سازمان غذا و دارو: با کمبود ماسک پزشکی روبرو شده ایم

افزایش علائم گوارشی کرونا/ ۲۰ تا ۲۵ درصد مبتلایان، با علائم گوارشی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
یک فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: شکل بیماری کووید - ۱۹ به سمت علائم گوارشی رفته است بنابراین در صورتی که علائم گوارشی به ویژه همراه با تب باشند و بیش از ۴۸ ساعت طول بکشند، باید جدی گرفته شوند.

دکتر اباذر پارسی با اشاره به بروز علائم گوارشی در بیماران مبتلا به کرونا، گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا، تظاهرات این بیماری تنفسی بود ولی در ماه های گذشته، علایم بیشتر گوارشی بوده است؛ در حال حاضر ۲۰ تا ۲۵ درصد مبتلایان به کرونا، با علائم گوارشی به مراکز درمانی مراجعه می کنند.

به گزارش ایسنا، یک فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: بیماران دارای علامت های شایع گوارشی، دیرتر از بیماران با علامت های ریوی به مراکز درمانی مراجعه می کنند و این طولانی شدن مدت بیماری، سرایت بیماری را بیشتر می کند و عوارض آنرا نیز افزایش می دهد زیرا درمان دیرتر آغاز می شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان افزود: اسهال، علامت شایع گوارشی مبتلایان به کرونا است. کاهش اشتها نیز یکی دیگر از علائم شایع است؛ ورود هر عفونتی به بدن، میتواند باعث کاهش اشتها شود. دردهای شکمی و استفراغ نیز از دیگر علایم شایع گوارشی مبتلایان به کرونا (corona) است.

پارسی ادامه داد: مردم باید به فرق بین استفراغ ناشی از کرونا و استفراغ ناشی از مسمومیت (intoxication) توجه کنند؛ استفراغ ناشی از کرونا با تب همراه است ولی استفراغ ناشی از مسمومیت همراه با تب نیست.

او اظهار‌کرد: همچنین معمولاً علایم گوارشی در افرادی که دچار ویروس فصلی میشوند، در مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت برطرف می شود ولی هنگامی که این علایم ادامه پیدا می کنند باید بیمار از نظر ابتلا به کرونا بررسی شود.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر ارگان های مختلف بدن، اظهار کرد: مواردی از پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده گزارش شده است. معمولاً انتظار داریم بیماری پانکراتیت بر اثر مصرف الکل یا موارد دیگری بروز پیدا کند ولی اخیرا در سطح کشور مواردی از ابتلا به پانکراتیت به علت کرونا داشته ایم. همچنین کرونا میتواند بر کبد تاثیرگذار باشد و درگیری کبدی ایجاد کند.

او ادامه داد: این ویروس با سه مکانیسم میتواند تاثیرگذار باشد؛ کرونا میتواند باعث درگیری سلول های کبدی شود و هپاتیت ایجاد کند که اینک، شاهد موارد افزایش آنزیم های کبدی در این بیماران هستیم. همچنین این بیماری، انعقادپذیری خون را افزایش می دهد و میتواند سبب انعقاد هر رگی شود. داروهای مورد استفاده برای درمان این بیماری نیز عوارض کبدی دارند که گاه مجبور به قطع این داروها می شویم.

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان اظهار‌کرد: سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) افرادی که بیماری زمینه ای گوارشی دارند مقداری ضعیف تر از دیگر اشخاص است و به تبع، شانس ابتلای این گروه به عوارض کبدی کروناویروس افزایش می یابد بنابراین بیماران سیروز کبدی و التهابات روده ای باید بیشتر مراقبت کنند.

او افزود: سیروز کبدی، بیماری اختلال عملکرد کبد است ولی در این بیماری هنوز فرد به مراحله نیاز به پیوند نرسیده است. با این حال مواردی از بیماران دارای سیروز کبدی داشتیم که به علت ابتلا به کرونا، با تشدید علایم روبرو شدند و کرونا در این بیماران حتی منجر به فوت شده است.

پارسی ادامه داد: بعضی بیماران گوارشی دیگر نیز با وجود مصرف دارو، به علت ابتلا به کرونا دچار تشدید علامت و عوارض شدند و روند درمان آنها تغییر کرده است.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او اظهار‌کرد: این بیماری امکان دارد منجر به خون ریزی گوارشی شود؛ با ابتلا به این ویروس، سیستم ایمنی بدن درگیر می شود و با درگیری سیستم ایمنی، تمام مخاط بدن میتواند دچار التهاب شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: کروناویروس در مدفوع ۷۰ تا ۷۳ درصد بیماران گوارشی مبتلا به کرونا، مشاهده شده ولی در مدفوع بیماران دارای علایم ریوی کم تر بوده است با این وجود، میتواند منتقل کننده باشد.

پارسی با بیان این که کشیدن سیفون توالت نیز منجر به انتشار ویروس در دست شویی می شود، اظهار‌کرد: بیمارانی که در قرنطینه خانگی هستند، در صورت امکان دستشویی خود را جدا کنند در غیر اینصورت باید دستشویی هر بار بعد از استفاده، ضدعغونی شود تا ویروس از بین برود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: شکل بیماری کووید- ۱۹ به سمت علایم گوارشی رفته است بنابراین در صورتی که علائم گوارشی به ویژه همراه با تب باشند و بیش از ۴۸ ساعت طول بکشند، باید جدّي گرفته شوند زیرا امکان دارد بروز این علائم به دلیل ابتلا به کرونا باشد.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او ادامه داد: این بیماری، هزار چهره است و در حال درگیر کردن تمامی ارگان ها است و در آینده نیز شاید عوارضی در مبتلایان بهبودیافته بر جای بگذارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار‌کرد: بعضی اشخاص با بیماری زمینه ای، به علت واهمه از ابتلا به کرونا به صورت خودسرانه مصرف دارو را قطع می کنند در صورتی که با قطع مصرف دارو، بیماری زمینه ای آنها شعله‌ور می شود و عوارض بر جای می گذارد.

پارسی ادامه داد: بیمارانی داریم که برای پیگیری درمان، به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند و به صورت خودسرانه دارو مصرف می کنند یا حتی داروی بیش از حد مصرف می کنند که این مساله، منجر به بروز عوارضی شده است.

او که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، اظهار‌کرد: روزانه بیمارانی داریم که نیازمند آندوسکوپی (Endoscopy) یا معاینات دیگر هستند ولی به علت ترس از ابتلا به کرونا، با این معاینات مخالفت می کنند در حالیکه در مراکز درمانی، پروتکل های بهداشتی برای پيش‌گيري از انتقال کرونا تعریف شده است. ابزار مورد استفاده در مواد ضد عفونی کننده (antiseptic) بسیار قوی گذاشته میشوند و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

رییس سازمان غذا و دارو: با کمبود ماسک پزشکی روبرو شده ایم

دکتر محمدرضا شانه ساز معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در نامه ای به مدرس خیابانی وزیر صمت درباره کمبود ماسک و مواد اولیه و لزوم کاهش قیمت هشدار داد و نوشت: در هفته های اخیر به دلیل عدم تامین مواد اولیه ماسک های پزشکی، چند نرخی بودن این محصولات و عدم ساماندهی مناسب شبکه توزیع آنها برخی از مراکز درمانی یا مناطق با کمبود ماسک روبرو شده اند.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

براساس گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، متن نامه رئیس سازمان غذا و دارو به شرح زیر است:

«ضمن تشکر از بذل اوامر و همکاری های حضرتعالی و با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر انجام امور لجستیک و تامین انواع ماسک های پزشکی توسط آن وزارتخانه و پیرو رهنمودهای وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی به اینجانب و مصوبات کمیته لجستیک مورخ ۲۲ تیر ماه در محل دفتر جنابعالی و موارد زیر را به منظور تبیین و تفکیک هرچه بهتر سیاستها و راهکارهای اجرائی به استحضار می رساند :

ا- با توجه به وظیفه ذاتی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب نامه هیات محترم وزیران در سال جاری هر گونه تولید و تامین انواع ماسک های پزشکی مورد نیاز شهروندان محترم و همچنین مراکز درمانی، تشخیصی درمانگاهها و سایر موسسات پزشکی به عهده آن وزارت بوده و این سازمان همکاری لازم جهت بررسی کلی محصولات مربوطه را به عمل خواهد آورد.

۲- میزان نیاز مراکز درمانی و تشخیصی سطح کشور اعم از دولتی، خصوصی و وابسته به سایر ارگان ها به انضمام حجم مورد نیاز جهت دپوی ماسک های پزشکی در شرایط فعلی حداقل حدود ۲ میلیون عدد در روز برآورد می گردد که می بایست این نیاز از محل تولیدات دارای پروانه ساخت و کد IRC از سازمان غذا و دارو تامین گردد. لذا همکاری مدیران محترم آن وزارت جهت در اختیار قرار گرفتن این حجم از نیاز با قیمت مناسب و توزیع آن با مدیریت سازمان غذا و دارو مورد نظر می باشد و در صورت افزایش نیاز مجددا اعلام می گردد.

٣- مستدعی است با توجه به وظیفه ذاتی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وزارت صمت و دستور اخیر رئیس جمهور محترم مبنی بر تعدیل قیمت ها در تاریخ ۹۹/ ۴ / ۱۷ ، مسئولیت نرخ گذاری ، توزیع و عرضه ماسک های پزشکی در سطح جامعه و همچنین در داروخانه های سراسر کشور و در دسترس بودن این محصولات با حداقل قیمت مدنظر قرار گیرد. همچنین با توجه به شبهات مطرح شده در خصوص احتمال گرانفروشی ولزوم اعمال نظارت بر قیمت انواع ماسک در کلیه اماکن و از جمله داروخانه ها این سازمان آماده همکاری نزدیک با سازمان تعزیرات حکومتی در این امر مهم می باشد.

۴- با توجه به نارضایتی تولید کنندگان از تامین مواد اولیه ماسک که منجر به عدم تامین به موقع نیاز مراکز درمانی شده است، خواهشمند است دستور فرمائید تامین مواد اولیه تولید ماسک نظیر پارچه های اسپان باند و ملت بلون به میزان مورد نیاز و مناسب با ظرفیت تولیدات صنعتی توسط آن وزارت محترم با نظارت دقیق و هماهنگ با توزیع و فروش شرکت ها به موقع و به میزان کافی صورت پذیرد و شرکت های دارای مجوز و کد IRC از وزارت بهداشت در اولویت قرار گیرد.

بدیهی است این وزارت نیز در نظارت بر شبکه توزیع با وزارت صمت همراهی خواهد نمود. در پایان یادآور می گردد در هفته های اخیر به دلیل عدم تامین مواد اولیه ماسک های پزشکی، چند نرخی بودن این محصولات و عدم ساماندهی مناسب شبکه توزیع آنها برخی از مراکز درمانی و با مناطق با کمبود ماسک روبرو شده اند که انشالله با مدیریت جنابعالی و بهینه سازی روال های قبلی شاهد رضایت بیش از پیش هموطنان عزیزمان باشیم.»

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش