دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۴ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۰۸۱
حوزه بهداشت و رفاه

آمار بالای ابتلای کادر درمان به کرونا/ ویانا، قربانی کوچک کرونا

آمار ابتلا به کرونا در بین کادر پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در مورد فرسودگی کادر درمانی در مقابله با کرونا، هشدار داد.

علیرضا زالی، معدل میزان ابتلای کادر درمان در ایران به ویروس کرونا را نسبت به استاندارد جهانی بالا دانست و گفت: آمار تطبیقی نشان می‌دهد ایران، آمریکا و روسیه سه کشوری هستند که از نظر قدر مطلق ابتلا، میزان ابتلای کادر درمان در این کشورها بالاتر است.

وی افزود: در پیک اول که شروع بیماری بود، تجهیزات حفاظتی به اندازه مکفی در بیمارستان‌ها توزیع نشده بود، طبیعتاً جامعه پزشکی هم آموزش‌های لازم را در زمینه مقابله با اپیدمی و نحوه ابتلا به بیماری و حفاظت عمومی ندیده بودند. اما در حال حاضر به رغم اینکه وسایل حفاظت فردی در دسترس است و آموزش‌های لازم دیده شده و تجربه گروه‌های پزشکی هم افزایش پیدا کرده است اما میزان ابتلا به چند دلیل بالاتر است.

زالی ادامه داد: مهم‌ترین دلیلش این است که فرایند خستگی مزمن تیم پزشکی که یک مسئله غیرقابل اجتناب است، موجب شده سطح دفاعی و ایمنی افراد کاهش پیدا کند. طبیعتاً وقتی افراد خسته‌تر می‌شوند و انگیزه‌هایشان کمرنگ می‌شود از نظر سیستم ایمنی بدن در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرد. سطح بالای خستگی و فرسایشی بودن بیماری کووید ۱۹ موجب شده انگیزه‌های افراد برای استفاده از وسایل حفاظتی کاهش پیدا کند.

وی افزود: مطالعه میدانی در سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران نشان می‌دهد ۲۳ درصد گروه‌های پرستاری و پشتیبانی بیمارستان‌ها به رغم وجود وسایل حفاظتی در مراکز درمان به اندازه کافی از این وسایل استفاده نکرده بودند. در جامعه پزشکی این عدد حدود ۱۲ تا ۱۸ درصد است. به این دلیل که پوشیدن لباس‌های کاور در فضای گرم و با تهویه نامناسب بیمارستان‌ها کاری سخت است.

زالی با تاکید بر اینکه فرایند جذب نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان باید مورد توجه قرار بگیرد، ادامه داد: ما تنها دستگاهی هستیم که متاسفانه بخش زیادی از درآمد پرسنل مورد لزوم را باید از منابع غیردولتی پرداخت کنیم. در تهران نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ درصد نیروهای شاغل مجموعه بیمارستان‌های ما کسانی هستند که بودجه دولتی و بند «و» برای آنها ترسیم نشده و بیمارستان‌ها برای رفع نیازهایشان مجبور شده‌اند از این نیروها استفاده کنند. این مسئله فشار مضاعفی را به اقتصاد ضعیف و شکننده بیمارستان‌ها در سال‌های اخیر وارد کرده است. متاسفانه هیچ وقت کسی این موضوع را بطور جدی مورد توجه قرار نداده است که یک بار و برای همیشه تمام نیروهای بهداشتی درمانی کشور مورد حمایت بند و قرار بگیرند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، به مشکلات جذب نیرو در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: برخی کشورها الگوی موفقی در این زمینه داشتند به طور مثال آلمان را کشور موفقی در زمینه بحث جبران خدمات کارکنان بهداشتی و درمانی و رضایتمندی کارکنان می‌دانم. در آلمان از همان روزهای آغازین به تمامی بیمارستان‌هایی که توانستند در ایجاد، توسعه و تبدیل تخت‌های مراقبت‌های ویژه کرونا امکانات ایجاد کنند، پاداش روزانه پرداخت کردند که تقریباً بین ۲.۲ برابر حقوق روزانه پرسنل افزایش پیدا کرد و یکی از مدل‌های موفق بود و در برخی کشورهای دیگر هم مدلی شبیه به آلمان اتفاق افتاد.

زالی افزود: در روزهای اول پیشنهاداتی داشتیم به این مفهوم که کسانی که در حوزه بهداشت و درمان در مقابله با کرونا فعالیت می‌کنند افزایش پایه حقوق ۲۰ درصدی داشته باشند و این پاداش تا سال‌های متمادی استمرار پیدا کند. یعنی تقریباً شبیه به کاری که در کشور آلمان اتفاق افتاد. سازمان نظام پزشکی نیز می‌تواند با جمع آوری سایر بسته‌های تشویقی در کشورهای مختلف به عنوان الگوسازی از آن بهره مند شود تا این جنبه‌ها موجب ارتقای عملکرد تیم پزشکی شود.

کرونا جان کودک ۸ ساله پزشک مدافع سلامت را گرفت/ ویانا، قربانی کوچک کرونا

اصفهان جامعه پزشکی اصفهان در آستانه روز پزشک با مرگ کودک ۸ ساله یکی از پزشکان مدافع سلامت داغدار شد.

آمار ابتلا به کرونا در بین کادر پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

ویانا دختر ۸ ساله کیوان محمدی، پزشک مدافع سلامت، بامداد پنجشنبه (۳۰ مردادماه) بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گو با ایسنا، ضمن تسلیت درگذشت این کودک به خانواده او و جامعه پزشکی، اظهار کرد: دکتر کیوان محمدی از پزشکان متخصص بیمارستان چمران و دکتر فهیمه ثابت از پزشکان بیمارستان الزهرا(س) اصفهان هستند که درگیر کرونا شده و در قرنطینه خانگی بودند.

آرش نجیمی با اشاره به اینکه این کودک ۸ ساله چند روزی علائم خفیف ابتلا به بیماری کووید۱۹ را داشته، افزود: متاسفانه کودک به شوک رفت و به طور ناگهانی فوت کرد.

وی با بیان اینکه این کودک ابتدا علائم خفیف بیماری کووید۱۹ را داشت و حتی علائم شدید نبود که نیازی به بستری داشته باشد، گفت: مرگ ناگهانی این کودک جامعه پزشکی اصفهان را به شدت متأثر کرد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون وضعیت کل استان اصفهان از نظر شیوع کرونا قرمز و ۱۱ شهرستان نارنجی است، تاکید کرد: اگر کمی سهل انگاری و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی، فاصله اجتماعی و ماسک زدن صورت گیرد هر لحظه احتمال دارد ۱۱ شهرستان نارنجی نیز به شهرستان های قرمز استان اضافه شوند.

وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز برخی افراد در جامعه کرونا را جدی نمی گیرند، خاطرنشان کرد: کرونا در هر سنی قربانی می گیرد و می تواند باعث مرگ شود، درحالی که برخی هنوز خطر آن را درک نکرده اند و نمی دانند که هر لحظه ممکن است خود و یا اعضای خانواده شان درگیر بیماری شوند که عواقب آن مشخص نیست.

نجیمی در ادامه با اشاره به اضافه شدن بیمارستان الزهرا(س) از روز اول شهریور به بیمارستان های مرجع کرونا، گفت: با اضافه شدن بیمارستان الزهرا(س) و نیز یکی از بیمارستان های تامین اجتماعی که قول ۲۵۰ تخت داده است امیدواریم مشکلی از نظر ارائه خدمات به بیماران کووید۱۹ نداشته باشیم، اگرچه امیدواریم به جای افزایش تخت های بیمارستانی، تعداد بیماران کمتر شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تجمع برخی از پرسنل بیمارستان خورشید اصفهان در روز گذشته (شنبه_۱ شهریورماه)، تصریح کرد: این پرسنل بیمارستان هفته پیش جلسه صمیمانه ای با رییس و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داشتند و در آن جلسه خواسته های خود را مطرح کردند.

وی ادامه داد: بخشی از خواسته های این افراد که از طرف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قابل پیگیری بوده کاملا اجرا شده است، اما یکسری از خواسته های آنها ارتباطی با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ندارد.

نجیمی یکی از خواسته های این افراد را فرسودگی و خارج شدن بیمارستان خورشید از چرخه درمان بیماران کووید۱۹ عنوان و تصریح کرد: از اول شهریورماه بیمارستان خورشید از چرخه درمان بیماران کووید۱۹ خارج شد و پذیرش جدید کرونا ندارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی دیگر از خواسته های پرسنل بیمارستان خورشید را پرداخت پاداش های کرونا برشمرد و افزود: تاکنون اعتباری که وزارت بهداشت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به این منظور قرار داده، طی دو نوبت به حساب پرسنل درگیر کرونا واریز شده است.

وی اضافه کرد: برخی از تجمع کنندگان خواستار تغییر قراداد و رابطه استخدامی خود هستند و این درحالی است که هرگونه تغییر قوانین و وضعیت استخدامی و نوع قرادادها نیاز به مجوز سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت، و وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی دارد و تا زمانی که مجوزها صادر نشود کاری نمی توان کرد.

نجیمی با تاکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیگیر تغییر وضعیت این پرسنل است، خاطرنشان کرد: خیلی از این افراد از همکارانی هستند که به صورت شرکتی و قرارداد ۸۹ روزه با بیمارستان همکاری می کنند و جزو پرستاران پیمانی و استخدامی نیستند.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
ننگ بر شما.... قرارداد ۸۹ روزه؟؟؟ که بنده خدا دستش به هیچ کجا بند نباشه. ننگ بر شما
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش