سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۶۵ هزار و ۶۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۱۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۲۱ هزار و ۲۰ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( پنجم شهریور ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۱۲۱ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۶۵ هزار و ۶۰۶ رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۲۱ هزار و ۲۰ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۱۴ هزار و ۸۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۸۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون سه میلیون و ۱۱۳ هزار و ۸۰۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
شهرهای قرمز و زرد در گیلان
سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در استان گیلان افزود: این استان در اسفند پارسال خیز شدید کرونا را شاهد بود و همه شهرهای این استان درگیر شدند از اوایل فروردین سیر نزولی موارد ابتلا به کرونا در این استان سیر نزولی پیدا کرد و در خرداد ماه به پایداری نسبی رسید.
وی گفت: از تیر ماه امسال وضعیت اپیدمی و موارد ابتلا و فوت کرونا در استان گیلان با وجود توصیه های وزارت بهداشت دوباره روند صعودی پیدا کرد به طوری که اغلب شهرهای این استان با روند صعودی این بیماری مواجه هستند و شهرهای رشت، آستارا، آسنانه اشرفیه، رودبار، لنگرود و ماسال در وضعیت قرمز و شهرهای املش، بندرانزلی، رضوانشهر و سیاهکل در وضعیت زرد یا هشدار قرار دارند.
لاری افزود: میزان متوسط استفاده از ماسک در استان گیلان اکنون حدود ۷۵ درصد است و در هفته های اخیر شاهد افزایش ۱۳ درصدی استفاده از ماسک در این استان هستیم. بشترین میزان استفاده از ماسک در داروخانه ها و آرایشگاهها به ترتیب با ۱۰۰ درصد و ۹۵ درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک در دفاتر پیشخوان و بازارهای محلی این استان به ترتیبپا با ۴۸ و ۵۲ درصد است.
وی ادامه داد: بیشترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان گیلان در بانک ها و داروخانه ها و کمترین میزان در پایانه های مسافربری درون شهری و پاساژهاست.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امیدواریم با همکاری مردم استان گیلان و همه مردم سراسر کشور در رعایت اصول به گانه بهداشتی شامل رعایت فاصله گذاری ۱.۵ تا دومتری، استفاده از ماسک در بیرون از خانه و شست و شوی مداوم دستها هر چه زودتر شاهد قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باشیم.
در تعطیلات محرم به سفر نروید
وی افزود: هر زمان که به علت تعطیلات با موج سفرهای مردم مواجه می شویم، دو هفته بعد افزایش موارد ابتلا و بستری مبتلایان به کرونا را در کشور شاهد هستیم و دو هفته بعد از آن آمار موارد مرگ کرونا بالا می رود بنابراین از همه مردم کشور خواهش می کنیم با توجه به شرایط کرونا در کشور از هر گونه سفر در تعطیلات تاسوعا و عاشورهای پیش رو پرهیز کنند و امیدواریم عاشقان و شیفتگان اباعبدالله با رعایت توصیه ها و پروتکل های وزارت بهداشت کمک کنند تا محرمی آمیخته با شور و شعور حسینی را تجربه کنیم.
اهدای پلاسما ۲۸ روز پس از بهبودی امکانپذیر است
حاجی بیگی گفت: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند میتوانند ۲۸ روز پس از بهبودی برای اهدای پلاسما اقدام کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون درباره تمهیدات این سازمان در دهه اول محرم گفت: همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین (ع) میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون جهت اهدای خون افزایش پیدا میکند.
نذر خون تا پایان اربعین حسینی ادامه دارد
او در ادامه با بیان اینکه از مردم می خواهیم برنامه نذر اخون امسال ررا موکول به روزهای عاشورا و تاسوعا نکنند، اضافه کرد: از دو روز قبل با هماهنگی وزارت بهداشت اهدای خون در این وزارتخانه و با پیشقدم شدن همکاران وزارت بهداشت شروع شد و تا اربعین حسینی ادامه پیدا میکند. نوبت دهی اینترنتی در تمام مراکز انتقال خون اجرایی شده است.
حاجی بیگی در ادامه درباره آمار میزان خون اهدایی مردم از ابتدای سال ۹۹ گفت: از ابتدای سال یک میلیون نفر به مراکز انتقال خون مراجعه کرده اند که از این تعداد ۷۷۰ واحد خون اهدا شده است. استانهای تهران، فارس، اصفهان، خراسان رضوی و مازندران بیشترین اهدای خون را داشته اند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: در سال جاری کاهش ۴ درصدی اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل را داشته ایم و از مردم میخواهیم برای انتقال خون اقدام کنند. تمام مراکز انتقال خون امن بوده و تجهیزات ضد عفونی شده و یکبار مصرف هستند. مردم هیچ ترسی برای اهدای خون نداشته باشند و حتما به این کار اقدام کنند تا هیچ بیماری دغدغه کمبود خون نداشته باشد.
حاجی بیگی درباره اهدای پلاسما توسط بهبود یافتگان کرونایی گفت: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و هم کانون بهبود پیدا کرده اند میتوانند ۲۸ روز بعد از بهبودی به ۲۵ مرکز انتقال خون در سراسر کشور که امکان اهدای پلاسما در آن ها وجود دارد، مراجعه کنند. بهبود یافتگان هیچ ترسی برای اهدای پلاسما نداشته باشند.
دو درصد از بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کرده اند
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: از مجموع ۷ هزار و ۳۲۳ نفر از بهبودیافتگان کرونایی که برای اهدای پلاسما مراجعه کرده اند نزدیک به ۶ هزار واحد پلاسما اخذ شده است. این آمار دو درصد از کل بهبودیافتگان کرونا بوده که بسیار پایین است.
حاجی بیگی درباره روند رسیدن پلاسمای اهدا شده به بیماران کرونایی توضیح داد: بیمارستانها به سازمان انتقال خون و مراکز اهدای خون درخواست پلاسما میدهند و سازمان انتقال خون پلاسماهای اهدا شده را به بیمارستانها تحویل میدهد تا به بیماران مبتلا به کرونا تزریق شود.
احتمال ابتلا به کرونا در مراکز اهدای خون وجود ندارد
او تاکید کرد: احتمال ابتلای افراد به کرونا در مراکز اهدای خون وجود ندارد. محیط مراکز انتقال خون استریل است و مردم برای اهدای خون هیچ ترسی نداشته باشند.
حاجی بیگی با اشاره به اینکه سالمترین خون در بین مردم ایران است، گفت: سالانه ۵۰۰ هزار نفر اهدا کننده خون مستمر در کشور داریم و در سال ۲ میلیون و ۱۰۰ واحد خون در ایران مصرف میشود. همچنین طی یک سال ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خون و پلاسما در مراکز درمانی کشور توزیع میشو
- 17
- 4