دکتر" علی اسدی پور" معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با ایسنا درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه استفاده از ژل های ضد عفونی کننده (antiseptic) دست باعث ایجاد یک ابرباکتری می شود، گفت:چنین موضوعی واقعیت ندارد و مردم به این شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می شود، توجه نکنند.
وی خاطر نشان کرد :مردم بدانند که مورد و اطلاعیه ای که از سوی دانشگاه علوم پزشکی یا وزارت بهداشت و درمان یا سازمان غذا و دارو اعلام شود، پذیرفتنی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در جواب به این که مطرح شده که استفاده از ژل و مواد ضدعفونی کننده دست باعث مقاوم شدن باکتری در برابر این مواد شده؟ اظهار کرد :وقتی از این ژل ها استفاده می کنید میکروب کشته می شود لذا میکروب مقاوم نمی شود زیرا همه آنها کشته می شوند و چیزی از آنها باقی نمی ماند تا بخواهد مقاوم شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ژل و مواد ضدعفونی کننده ضرری برای بدن دارد؟ اعلام کرد :باید بدانید که همه داروها مضراتی دارند، منتهی ضرر آنها در برابر فوایدشان خیلی کمتر است و این موضوع درباره استفاده از ژل و مواد ضدعفونی کننده دست هم صدق می کند.
اسدی پور افزود:مردم میتوانند شستن مرتب دست ها با آب و صابون را جایگزین محلول های ضد عفونی کننده و ژل دست کنند ضمن آنکه تاکید می شود که ضدعفونی کننده های دست زمانی استفاده شود که فرد مدتی دسترسی به آب و صابون ندارد به طور مثال در خیابان به سطوح دست می زند لذا تا رسیدن به جایی که دستانش را با آب صابون بشویید، می تواند از ژل و محلول های ضدعفونی کننده استفاده کند.
وی با تاکید بر رعایت توصیه های بهداشتی از سوی مردم گفت:رعایت فاصله اجتماعی (Social distance) ، استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست ها با آب و صابون و در صورتی که به آب و صابون دسترسی ندارند، استفاده از ژل و محلول های ضدعفونی همچنان مورد تاکید بوده و سازمان بهداشت جهانی نیز بر این سه اصل مراقبتی برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس (Coronaviruses) تاکید دارد و مردم نیز اضطراب و استرس بی جهت نسبت به برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی نداشته باشند.
- 13
- 4