عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا، گفت: بر اساس گفتگو با مسئول توزیع فرانسه، قسمت دوم واکسن آنفلوانزا هفته آینده از فرانسه وارد کشور خواهد شد.
به گزارش مهر، مسعود مردانی عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه در طول اپیدمی کرونا چنین روزی نداشتیم که همه بیمارستانها پر باشند، از عدم پذیرش بیماران کرونایی توسط برخی از بیمارستانها به ویژه بیمارستانهای خصوصی ابراز تأسف کرد.
وی با ابراز تأسف از نبود تخت خالی در بیمارستانها یادآور شد: برای یک بیمار که میخواهم در بیمارستان بستری کنم به ۷ تا ۸ بیمارستان زنگ میزنم و با اینکه بسیار هم تحویل میگیرند اما میگویند جای خالی نداریم، برای بستری بیماران کرونایی در بیمارستان اصلاً جای خالی نیست، نمیدانم چرا. بیمارستانها پر از بیمار است، حالا اینکه دارو گیر نمیآید و مسائل بعدی را کنار بگذاریم، ما واقعاً در طول این اپیدمی چنین روزی نداشتیم که همه بیمارستانها پر باشند، البته دکتر جانبابایی ۴۸ ساعت قبل بخشنامه کردند که بیمارستانهای سطح شهر تهران از پذیرش بیماران غیر اورژانسی جدا خودداری کنند و ظرفیتشان را به بیماران کرونایی اختصاص دهند.
مردانی در پاسخ به این سؤال که چرا بیمارستانهای سفید را ملزم به بستری بیماران نمیکنند، گفت: کلیه بیمارستانها زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی آن ناحیه هستند، مثلاً تهران زیر نظر سه دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران است، بیمارستانهای خصوصی هم زیر نظر معاونت درمان آن دانشگاه هستند، معاون درمان آن اختیار را دارد که اگر بیمار آی سی یو نیاز به بستری دارد به بیمارستانها ابلاغ کند که تخت خالی نگه ندارید و تعدادی از ظرفیت بیمارستان را به بیماران کرونایی اختصاص دهید.
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص عدم پذیرش بیماران کرونایی به ویژه در بیمارستانهای خصوصی اظهار کرد: این برخورد درستی نیست ولی ما هم شاهد آن هستیم، بیمار کرونایی که جذام ندارد، اگر واقعاً شما رعایت مسائل محافظتی و بهداشتی را در بیمارستانها داشته باشید خود به خود محافظت میشوید، به هر حال ابتلای کادر پزشکی واقعیتی است که در دنیا وجود دارد، متأسفانه پرسنل پزشکی در ایران بیشتر گرفتند و مرگ و میر آنها هم رقم بزرگی است، برای اینکه در ابتدا لوازم محافظتی به اندازه کافی در دسترس همه نبود اما اکنون وضعیت بهتر شده، ولی باز خیلی از مراکز جراحی پلاستیک، بینی، مشکلات مغز و قلب به دلیل اینکه از آنها سؤال میشود در بیمارستان بیمار کرونایی دارید و اگر بگویند بله، میروند، بیمار کرونایی قبول نمیکنند، اغلب مردم میگویند میخواهیم بیمارمان را در بیمارستانی بخوابانیم که کرونایی وجود ندارد، الان در کل دنیا چنین بیمارستانی وجود ندارد، چون بیمار میآید با نارسایی کلیه، سکته قلبی و یا بیهوشی بعد از آزمایش دیدند کرونا هم داشته، وسط راه که نمیتوانند بیرونش کنند و مجبور هستند که کارهای اورژانسی را انجام دهند بعد مرخص کنند.
وی در خصوص اکسیژن گرفتن بیماران کرونایی در منزل بیان کرد: برای افرادی که فرم خفیف بیماری را داشته باشند شاید بشود، ولی افرادی که فرم شدید بیماری را دارند که فقط مشکلشان اکسیژن نیست، ممکن است اکسیژن هم برایشان بگذارید بعد نارسایی تنفسی بگیرد یا قلبش مشکل پیدا کند، برای همین افرادی که تنگی نفس پیش رونده دارند به هیچ عنوان در خانه نمانند و به بیمارستان مراجعه کنند، ولی با تنگینفس مختصر میتوان از آن استفاده کنند و ۴۸ ساعت یکبار با پزشک در تماس باشند، اما یک عده هم سوء استفاده میکنند زنگ میزنند که کرونا را در خانه درمان میکنیم، یک سرم، یک ضد تب و یک دگزامتازون میزنند بعد ۵۰۰ هزار تومان هم پول میگیرند و میروند این افراد اعتماد به جامعه پزشکی را که عمدتاً هم پزشک نیستند و مثلاً ممکن است یک تکنسین ساده باشند کم میکنند.
مردانی همچنین در خصوص توزیع واکسن آنفلوانزا توضیح داد: قسمت اول واکسن که به کادر پزشکی، بانوان باردار و بیماران زمینهای پروندهدار تعلق گرفت، قسمت دوم در هفته آینده توزیع خواهد شد، مردم عموماً ما را در این خصوص مورد عتاب قرار میدهند، اما واقعیت این است که تا الان سه کشور فرانسه، هلند و کره جنوبی به ما قول همکاری داده بودند که هلند از همه خوش قولتر بود، همین الان قبل از حرکت با مسئول توزیع فرانسه صحبت کردم و قول داد که واکسن ها هفته آینده وارد ایران میشود و با قیمت مصوب ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان توزیع خواهد شد، اما کشور کره که قول تعداد بالایی داده بود بدقولی کرده و تعداد کمی در اختیار وزارت بهداشت گذاشته و مشکل هم این است که پولی که باید به آنجا برسد نرسیده حتی قرار شد از طلبهای ایرانی بردارند که حتی آن هم بلوکه کردند.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا، در خصوص تأثیر واکسن سل در پیشگیری از کرونا عنوان کرد: تحقیقاتی شده که واکسن سل به نوعی یک حفاظت نسبی در برابر کرونا در برخی افراد ایجاد میکند و در کشورهایی که این واکسن زده شده مثل جنوب هند یا ایران برخی حفاظت نسبی خفیفی پیدا کردند اما این موضوع ذهنیت ایجاد نکند که سریع برویم این واکسن را تزریق کنیم چون در ایران این واکسن در بدو تولد به همه افراد زده شده است. همچنین در حال حاضر تحقیقاتی شده که یک استعداد ژنتیکی وجود دارد که باعث میشود بیماری در برخی از افراد وخیم و حاد میشود. یک مطالعه نیز دو هفته پیش در آمریکا انجام شده که نقش انتقال از سطوح را به حداقل رسانده تا جایی که تنها مکانی که توصیه شده از دستکش استفاده شود در بخشهای بیماران کرونایی است و برای آحاد جامعه این ضرورت وجود ندارد، فقط تنها چیزی که لازم است شستن دستها و استفاده از ماسک برای جلوگیری از پرتاب ریزقطرههای آلوده است.
وی در پایان نیز با توصیه به ممنوعیت برگزاری تجمعات یادآور شد: از جمع کردن افراد در منزل به هر دلیلی خودداری کنید، این کار تخطی است و حتی در آینده نزدیک ممکن است برای آن جریمه تعیین شود.
موج سوم کرونا وارد کهریزک شد/ تزریق واکسن آنفلوآنزا به تمامی مددجویان
جانشین فرماندهی بحران ستاد کرونا آسایشگاه کهریزک اعلام کرد که موج سوم بیماری کووید ١٩ به آسایشگاه رسیده گفت: در هفته دوم مهرماه سهمیه واکسن آنفلوآنزای مددجویان کهریزک با همکاری شبکه بهداشت ری و اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت توزیع و برای تمامی مددجویان و همچنین همکارانی که در داخل بخشها نیز فعالیت می کنند تزریق شد.
حمیده پورفهیم در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح وضعیت شیوع کرونا در آسایشگاه کهریزک گفت: در حال حاضر ۱۷۵۰ سالمند و مددجو از بازه سنی ۱۸ تا ١٠٥ سال ساکن آسایشگاه کهریزک هستند، گفت: از موج اول کرونا در کشور، محدودیتها در آسایشگاه کهریزک آغاز و رفت و آمدها نیز کنترل شد و همچنان این محدودیتها ادامه دارد؛ در حال حاضر ملاقاتها بسیار محدود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میشود و همچنین کلاسهایی هنری و آموزشی مانند خیاطی، معرق، قالیباقی، نمایش درمانی، موسیقی درمانی، قرآن ، ورزش و کارگاه های روانشناسی اکنون در فضای باز آسایشگاه و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در آسایشگاه دو موج کرونا را پشت سر گذاشتیم و اکنون در موج سوم کرونا رو به رو هستیم، گفت: در موج اول تعدادی از مددجویان مبتلا به ویروس کرونا شدند، اما در موج سوم تاکنون چهار مددجو با میانگین سنی ۸۰ سال مبتلا به این ویروس شدهاند که البته حال عمومی آنها خوب است و در قرنطینه به سر میبرند.
جانشین فرماندهی بحران ستاد کرونا آسایشگاه کهریزک درباره چگونگی ابتلای این مددجویان به ویروس کرونا خاطرنشان کرد: در حال حاضر ملاقاتها لغو شده است؛ بررسیها نشان داده همکارانی که از آسایشگاه خارج میشوند ممکن است برخی از موارد بهداشتی را رعایت نکرده باشند و همین موضوع باعث شده که مددجویان مبتلا به کرونا شوند. در این راستا برای کارکنان آسایشگاه فرمهای خوداظهاری طراحی شده تا از طریق این فرمها میزان رفتوآمدها و یا علائم جسمانی همکاران را جویا شویم.
پورفهیم ادامه داد: همکاران در هر روزی که وارد آسایشگاه میشوند باید این فرمهای خوداظهاری را پر کنند، در صورتی که دچار علائمی باشند توسط پزشک آسایشگاه ویزیت میشوند و در صورت اطمینان از سلامتی میتوانند وارد بخش شوند. آموزش موارد بهداشتی به همکاران ومددجویان آگاه با جدیت ادامه دارد،همچنین با افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند و یا پروتکلهای بهداشتی را به درستی رعایت نمیکنند به طور جدی برخورد میکنیم.
معاون توانبخشی آسایشگاه کهریزک در ادامه درباره وضعیت واکسیناسیون آنفلوانزای مددجویان کهریزک نیز توضیح داد و گفت: در هفته دوم مهرماه سهمیه واکسن آنفلوآنزای مددجویان کهریزک با همکاری شبکه بهداشت ری و اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت توزیع شد و برای تمامی مددجویان و همچنین همکارانی که در داخل بخشها نیز فعالیت می کنند واکسن آنفلوآنزا تزریق شد.
- 18
- 4