جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۵۴ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۸۰۶
حوزه بهداشت و رفاه

جهانپور: نام داروهای گیاهی کرونا را نمی‌توان اعلام کرد!/زالی: نگران ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی در زمستان هستیم

تأثیر داروهای گیاهی بر کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره تأثیر داروهای گیاهی تأییدشده توسط وزارت بهداشت برای درمان کمکی کرونا گفت: برخی از این داروها، باعث کاهش مدت بستری شده‌‌اند.

به گزارش تسنیم، دکتر کیانوش جهانپور  درباره چهار داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، این چهار دارو در درمان کمکی مبتلایان به بیماری کرونا اثرگذار بوده‌‌اند و مجوز تولید خود را اخذ کرده‌‌اند و در زمان حاضر نیز در کشور تولید و بعضاً توزیع می‌‌شوند.

وی افزود: برخی از این داروها، باعث کاهش مدت بستری شده‌‌اند، برخی دیگر باعث بهبود اکسیژن‌‌رسانی، کاهش سرفه و بهبود علامت بیماران کرونایی و کاهش ناراحتی مریض در حین بیماری یا بستری شده‌‌اند اما هیچ‌‌کدام از داروها به عنوان درمان مستقیم کرونا حساب نمی‌‌شوند و این داروهای گیاهی نیز درمان‌‌های کمک‌‌کننده هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که نحوه تجویز این داروها چگونه خواهد بود، تصریح کرد: مانند هر داروی گیاهی دیگری، این داروها نیز به پزشکان معرفی و توسط پزشکان تجویز خواهد شد.

وی ادامه داد: تبلیغات این داروها نیز مانند هر داروی دیگری، ممنوع است و نمی‌‌توان اسامی آن را در رسانه اعلام کرد اما در محافل علمی و تخصصی و نشریات تخصصی برای پزشکان و داروسازان معرفی خواهند شد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سؤال که در ساخت این داروها از چه گیاهی استفاده شده است، تصریح کرد: این داروها، ترکیبی از گیاهان مختلف هستند و هرکدام شامل چند گیاهند و متشکل از یک نوع گیاه نیستند.

زالی مطرح کرد؛نگران ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی در زمستان هستیم

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، یکی از نگرانی های کادر سلامت را تامین ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی در زمستان عنوان کرد.

تأثیر داروهای گیاهی بر کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش مهر، علیرضا زالی، ضمن ارائه گزارش مختصری از فعالیت‌های ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، افزود: در حال حاضر ۳۸۲ مرکز جامع سلامت در استان تهران مشغول به ارائه خدمت هستند که از این تعداد ۸۴ مرکز جامع به صورت ۱۶ و ۲۴ ساعته، در زمینه کرونا فعالیت دارند و مابقی خدمات بهداشتی عادی از جمله واکسیناسیون را ارائه می‌دهند. بر همین اساس استان تهران تنها استانی است که صد درصد برنامه‌های بهداشتی اولیه خود را محقق کرده است.

وی ادامه داد: استان تهران بالغ بر یک میلیون جمعیت شناور دارد. پیش از بحران کرونا، ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کردند که این میزان به حدود یک میلیون نفر کاهش یافته است. همچنین در تهران ۵ هزار اتوبوس و ۷۰ هزار تاکسی مشغول خدمت رسانی هستند.

به گفته زالی، پدیده معتادان متجاهر، کودکان کار، زباله گردی و سکونت اتباع بیگانه به ویژه اتباع بدون هویت، به طور تقریبی منحصر به استان تهران است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به اینکه تهران گرانیگاه سیاسی و اقتصادی جامعه است، افزود: بالغ بر ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی در استان تهران محقق می‌شود.

وی، سکونت‌های غیررسمی را نیز از دیگر چالش‌های حوزه بهداشتی اعلام کرد و گفت: تهران جایگاه پیچیده و متفاوتی دارد، به همین دلیل با همکاری استاندار تهران و سایر دستگاه‌های مرتبط، ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد.

زالی با اشاره به اینکه در حال حاضر در پیک سوم بیماری هستیم، گفت: در این پیک برخلاف دو پیک قبلی با سرعت بیشتری به اوج بیماری رسیدیم که این موضوع نشان می‌دهد شتاب گرفتاری بیماری در تهران افزایش داشته است، همچنین اقامت بیمارستانی نیز در پایتخت با افزایش یک الی دو روزه همراه بوده است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، تصریح کرد: در این فاز فعلی با خوشه‌های جمعیتی خانوادگی مبتلایان نیاز به بستری مواجه هستیم. از طرفی ابتلای همکاران در مجموعه ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی چالش دیگری در این زمینه است.

وی در خصوص معضلات اساسی که مجموعه سلامت استان تهران با آن دست و پنجه نرم می‌کند، عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران با کاهش جدی درآمد اختصاصی رو به رو هستند و این وضعیت در حالی که بخش زیادی از امور بیمارستان‌های دانشگاهی بر درآمد اختصاصی تکیه دارد، نگران کننده است. از طرفی حجم مراجعان به شدت افزایش یافته و بیمارستان‌ها هم به بیماران کرونایی و هم به بیماران غیر کرونایی خدمت ارائه می‌دهند.

زالی با بیان اینکه یکی از مواردی که مقام معظم رهبری در جلسه ستاد ملی کرونا تکلیف کردند، جذب نیروی انسانی بود، ادامه داد: تاکنون حمایت‌های لازم در زمینه تأمین نیروی انسانی تازه نفس صورت نگرفته است.

به گفته وی، یکی از مهم‌ترین معضلات کادر سلامت با توجه به نزدیک بودن فصل زمستان، تأمین ذخایر راهبردی، دارو، تجهیزات، اقلام مصرفی و اقلام سرمایه‌ای است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اظهار کرد: متأسفانه در مسیر مقابله با بحران، سازمان‌های بیمه گر مشارکت جدی با نظام سلامت نداشتند و می‌توان گفت به طور کلی این بازآرایی ارائه خدمات در بخش اجرایی متناسب با بحران کنونی نیست. باید در این مسیر یک پنجره واحد داشته باشیم.

زالی، چالش دیگر را عدم درک عمیق و حساسیت آحاد مردم و مسئولان دانست و خواستار جدی تر شدن رویکرد مسئولان نسبت به بحران کرونا، جلوگیری از خستگی مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی به علت فرسایشی شدن شرایط و افزایش حساسیت جمعی به کمک رسانه‌ها شد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اظهار کرد: عدم اجرای صحیح و قطعی برخی از مصوبات از معضلاتی است که باید مدنظر قرار گیرد. پیش از این عنوان شد تهران با این شتاب بیماری بهتر است برای تجدید قوای نیروی بهداشتی و درمانی دو هفته تعطیل شود.

وی با اشاره به حضور فعال دانشجویان خلاق و نوآور در عرصه پژوهش مرتبط با کرونا، افزود: بسیاری از محققان مطالعات خوبی انجام دادند و حتی محصولات مهمی نیز تولید کردند اما بروکراسی موجود برای اخذ مجوز، آنها را دلسرد کرده است.

زالی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اجازه دهید جامعه علمی حرفشان را بزنند، افزود: با فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، پارادایم عملیاتی، اجرایی و اندیشه پردازانه در حوزه مقابله با کرونا شکل گرفته است. یکی از تأکیدات ایشان موضوع محله محوری و استفاده مجدد از نیروهای مردمی، جهادگر و داوطلب بود که فرمان هوشمندانه ای است، چراکه کنترل کرونا بدون مشارکت مردم شدنی نیست.

وی در پایان عنوان کرد: حضور نیروهای داوطلب و بسیجی علاوه بر جنبه‌های معنوی، در زمینه تأمین معیشت و رفع مایحتاج خانوارهای کم برخوردار و افرادی که نیاز به ایزولاسیون دارند کمک کننده خواهد بود. همچنین غربالگری و بیماریابی به موقع در کنار این اقدامات ما را زودتر به نتیجه می‌رساند.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش