جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۴۲ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۴۴۲
حوزه بهداشت و رفاه

ادعاهای طب سنتی در فضای مجازی درست نیست

وزارت بهداشت: داروی امام کاظم (ع) برای کرونا قابل بررسی است

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت
سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۸۵ ادعای طب سنتی برای کرونا بررسی شده و ۱۹ ادعا به مرحله نهایی رسیده، هر ادعایی از جمله داروی امام کاظم( ع) نیز قابل بررسی است البته درباره صحت روایت باید حوزه علمیه نظر دهد.

به گزارش ایرنا، نفیسه حسینی یکتا روز یک شنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، درباره ادعای درمان کرونا با شربت منسوب به امام کاظم (ع) گفت: ادعاها در حوزه طب سنتی چند قسمت هستند، مثلاً فلان گیاه دارویی بر کرونا (corona) مؤثر است یا فلان روش مؤثر را داریم. برخی ادعاهای داروها به نام معصومین هستند و ادعای پيش‌گيري و درمان دارند. این ادعاها تلفیقی از باورهای مردم به طب سنتی و باورهای مردم به مقدسات هستند پس در دو حوزه باید وارد شویم.

او افزود: در مورد داروی امام کاظم (ع) چون این دارو به نام معصوم نامگذاری شده و در مورد پيش‌گيري و درمان ادعا دارد و می گوید بیمار کرونا سریع خوب می شود یا مصرف کننده این دارو مبتلا نمی شود باید، این ادعا به بوته آزمایش گذاشته شود. مسیر تأیید این دارو باید به روشی باشد که حداقل اصول علمی در آن رعایت شده باشد، در هر صورت راه بررسی بسته نیست.

سرپرست دفتر طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت اظهار‌کرد: با توجه به اینکه این دارو بر اساس روایتی از معصوم ادعا شده است، باید در مورد قطع الصدور بودن این روایت حوزه علمیه و علمای علم رجال نظر بدهند و بعد از آن اگر مستندی درباره مؤثر بودن آن وجود دارد، به وزارت بهداشت ارائه شود تا ببینیم به شکلی میتوان از آن استفاده کرد.

آمار برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی 

حسینی در پاسخ به ایرنا درباره برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی اظهار‌کرد: نظارت بر درمان در معاونت درمان وزارت بهداشت پیگیری می شود، بعضی از این ادعاها مانند درمان با ادرار شتر، بررسی و گزارش آن در صدا وسیما هم منتشر شد اما در هر صورت در مورد آمار برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی آماری ندارم و باید معاونت درمان وزارت بهداشت و دفتر نظارت بر درمان در این زمینه پاسخگو باشد.

او ادامه داد: تا به حال ۸۵ ادعای مربوط به کرونا از طب سنتی (Traditional medicine) به عنوان کارآزمایی بالینی ثبت شده است، ۱۹ مورد از آن ها به اتمام رسیده و مرحله پژوهشی را تمام کرده، البته هیچکدام ادعای درمان کرونا را ندارند همن طور که در بین داروهای شیمیایی نیز هیچ داروی که مدعی درمان بیماری کووید ۱۹ باشد وجود ندارد؛ اگر هر روش یا دارویی در طب سنتی  ادعای درمان کرونا را داشته باشد، ادعایی گزاف است ولی اگر ادعایی به عنوان یک اقدام کمکی و مکمل باشد، قابل بررسی است و در دفتر طب سنتی یا سازمان غذا و دارو بررسی می شود و در صورت معتبر بودن برای تائید به کمیته علمی کرونا ارجاع می شود.

حسینی افزود : ادعاهای زیادی در زمینه اثربخشی طب سنتی بر کرونا هست و با توجه به اینکه مطلبه عمومی جامعه را برای توصیه های طب سنتی و مکمل داریم، همه این ادعاها در وزارت بهداشت شنیده می شد اما باید به درستی برای مردم اطلاع رسانی شود که کدامها معتبر هستند. باید اطلاع رسانی ها به مردم از منابع معتبر و مورد تأیید وزارت بهداشت باشد که شامل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو، انجمن علمی طب سنتی و سایت های دانشگاه های علوم پزشکی است و ادعاهای دیگر معتبر نیست.

کمرنگ کردن بازار شیادی طب سنتی 

سرپرست دفتر طب سنتی وزارت بهداشت اظهار‌کرد: اگر کسی ادعاهای پيش‌گيري و درمان کرونا را از طریق طب سنتی از مرجعی غیر از مراجع معتبر اعلام شده دریافت کرد باید با آن مقابله کند و باید به مردم این آگاهی را بدهیم تا به مرور بازار شیادی طب سنتی کمرنگ شود.

او در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره تعداد فعالان مورد تائید وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی اظهار‌کرد: افرادی مجوز طب سنتی دارند که یا پزشک متخصص طب سنتی باشند که تعداد آنها در کشور ۴۲۰ نفر است یا پزشکان عمومی باشند که دوره طب سنتی را دیده باشند و مجوز گرفته باشند که حدود ۶۰۰ نفر هستند، این افراد می توانند در مطب خصوصی یا سلامتکده ها به مردم ارائه خدمت کنند. مردم می توانند از این افراد درمان معتبر بگیرند، اگر غیر این افراد باشند و ادعا و تجربه ای دارند باید از وزارت بهداشت مجوز بگیرند، در هر صورت با بعضی از مدعیان دروغین طب سنتی برخورد شده و گزارش آن هم از صدا و سیما پخش شده است.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت:با توجه به اینکه در شرایط اپیدمي کرونا هستیم استفاده از همه ظرفیت های نظام سلامت معقول است. دفتر طب سنتی وزارت بهداشت از ابتدای شیوع ای بیماری با تشکیل کمیت علمی که متشکل از خبرگاران و افراد با تجربه طب سنتی اقدام به تدوین توصیه های علمی کرد، استفادها ز تحربیات بین المللی را هم مد نظر قرار داد.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت

او افزود: در این مسیر با وبینارهای مشترک مقالات کشورهای فعال در حوزه طب سنتی ، در کنترل و پیشگیری همه گیری کرونا بررسی شد و از ظرفیت طب سنتی کشورهای دیگر از جمله کشور چین جمع آوری کردیم. هدف این محتواهای علمی پیشگیری از بروز بیماری و افزایش تاب آوری مردم است.

حسینی یکتا اظهار‌کرد: برای توسعه خدمات طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به همت دانشکده طب سنتی این دانشگاه مرکز ارائه خدمات طب سنتی و مکمل با حضور متخصصان طب سنتی و عفونی راه اندازی شده مورد اقبال مردم نیز قرار گرفته است و عده زیادی به صورت حضوری یا تلفنی از خدمات و مشاوره این مرکز استفاده می کنند.

ادعاهای طب سنتی در فضای مجازی درست نیست

او ادامه داد: تأکید داریم برای کنترل کرونا باید همه ظرفیت ها در کنار هم در همه گیری کمک کنند، ادعاهای زیادی در فضای مجازی شده است. هیچ کدام از این ادعاها قابل دفاع نیست باید اصول اولیه علمی در این روش ها مد نظر قرار گیرد به همین علت وزارت بهداشت ۸۵ ادعا را بررسی کرده و ۱۹ مورد به مراحل بالاتر رسیده اند.

حسینی اظهار‌کرد: این که بگوییم چه درمانی بهترین درمان است یا چه درمانی مؤثر بوده زمانی قابل اعلام است که بررسی های لازم انجام شده باشد.

عطاری ها فقط مجاز به فورش گیاه دارویی هستند

سرپرست دفتر طب ایرانی وزار بهداشت ادامه داد: مورد عطاری ها مراکز فروش گیاهان دارویی هستند، مجوز ارائه خدمت دارند و هیچ مشکلی وجود ندارد، فروش گیاهان دارویی را به صورتی که اگر چیزی که دست مشتری می دهند ، داروی ترکیبی نباشد مشکلی ندارد اما حق فروش داروی ترکیبی یا دخالت در درمان را ندارند. گر در مورد مداخلات درمانی اقدامی انجام دهند باید مورد نظارت جدّي قرار بگیرند تا سبب آسیب به هموطنان نشود.

او اظهار‌کرد: مقررات ارائه خدمات طب سنتی تدوین و ابلاغ شده و آئین نامه آن باید تدوین شود، بر اساس این آئین نامه که بزودی تدوین و ابلاغ می شود افراد بدون مدرک و مجوز وزارت بهداشت حق ارائه خدمات طب سنتی را ندارند و معاونت درمان وزارت بهداشت در این مورد نظارت می کند.

حسینی یکتا ادامه داد: افرادی که ادعا دارند مورد آزمایش قرار می گیرند و انجام خدمت درمانی طب سنتی باید زیر نظر پزشک می انجام شود.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت

سرپرست دفتر طب سنتی وزارت بهداشت درباره ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی کشور گفت:این کار بر اساس ماده ۷۴ قانون برنامه توسعه انجام شده و فعلاً فقط شامل خدمات سطح اول و توصیه به اصلاح سبک زندگی و تغذیه با آموزش بهورزان است، در سطح خدمات سلامتکده ها را داریم و برای خدمات سطح سه در بیمارستانها نیز برنامه ریزی می شود.

او افزود: در یک کلام بر اساس قوانین موجود در کشور فقط فردی میتواند به عنوان درمانگر برای ارائه بیمار خدمت کند که پزشک باشد فقط متخصصان طب سنتی دوره دیده یا پزشکان عمومی دوره دیده باشند و البته محدوده فعالیت هر کدام از آنان مشخص است. هر کس دیگری که مداخلات درمانی کند خلاف قوانین است.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
طب اسلامی به فرمایش مراجع معظم تقلید یک دروغ بیش نیست وهمه اش دکان وبازاره. با چهارتا روایت ضعیف اومدن طب مدون از طب سنتی ساختن اسمشو گذاشتن طب اسلامی!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش