به گزارش ایرنا، سعید نمکی روز چهارشنبه در حاشیه کمیته ملی واکسن کرونا گفت: امروز جلسه ای در مورد واکسن داشتیم قبلا خدمت مردم عرض کرده بودیم واکسن را از سه مسیر دنبال می کنیم یک مسیر واردات واکسن از مسیر کووکس است، مجموعه ای که سازمان بهداشت جهانی برای تهیه واکسن برای همه کشورها دیده است. ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن را چون هر فردی باید دو دوز واکسن بزند برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر گروه های آسیب پذیر شامل افراد بالای ۶۵ سال و کسانی که بیماری خاص زمینه ای دارند، در قالب کووکس پیش خرید کرده ایم و به محض این که این واکسن (vaccine) را توزیع کنند ایران هم جزو کشورهایی است که این واکسن را دریافت و تزریق می کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: راه دوم خرید از منابع موثقی است که غیر از مجموعه سبد کووکس است که در دنیا تولید می کنند، هیچ کمپاني سازنده واکسن تا امروز گواهی تولید سازمان بهداشت را دریافت نکرده است. برخی از سازندگان واکسن در مراحل نهایی دریافت گواهی سازمان بهداشت جهانی هستند که به محضی که دریافت کردند امیدوارم بتوانیم پیش خرید واکسن را از آن ها به سرانجام برسانیم.
او اظهارکرد: با کشورهای مختلفی صحبت کرده ایم، همکارانی را فرستاده ایم تا از هیچ کشوری در زمینه تزریق واکسن برای جمعیت های مورد نیاز و هدف عقب نباشیم.
نمکی ادامه داد: راه دیگری که دنبال می کنیم، تولید مشترک در مراکزی مثل انستیتوپاستور است که آن را هم دنبال می کنیم و امیدوارم در آینده نزدیک اخبار خوشی هم در این زمینه به مردم بدهیم.
***
وزارت بهداشت: پیوند عضو از قربانیان کرونا کذب و فکاهی است
ایرنا نوشت:رئیس مرکز مدیریت درمان بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارکرد: پیوند عضو از اعضای افراد فوت شده بر اثر کرونا (corona) ممکن نیست. در هیچ جا انجام نمی شود و این ادعاهای کذب بیشتر به فکاهی شبیه است.
مهدی شادنوش روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که معلوم نیست مربوط به کدام کشتارگاه است و ادعا می کند از اعضای قربانیان کرونا برای پیوند عضو استفاده می شد، خیلی بدیهی است که این ادعا دروغ و کذب است و قبلا هم تکذیب شده است.
او اظهارکرد: در شرایطی که مردم حتی برای دست دادن و قرار گرفتن در یک فضا محدودیت دارند، چطور امکان دارد اعضای یک فرد کرونایی را در بدن فرد دیگری پیوند زد و آن فرد هم زنده بماند. این ها ادعاهای عجیب و تعجب برانگیز است و متأسفانه در جاهایی که موفق عمل کرده ایم فضاسازی، شایعه و تهاجم بیشتر است. این حرفها شبیه فکاهی است که اعضای یک کرونایی که فوت را به افراد دیگر پیوند بزنیم امیدواریم مردم با افزایش اطلاعات از طریق رسانه ها در مورد صحت و سقم اخبار با درایت رفتار کنند و هر ادعایی را باور نکنند.
شادنوش ادامه داد: در مورد پیوند عضو در دوران کرونا متأسفانه به رغم اینکه در بهمن سال گذشته به رکوردهای خوبی رسیده بودیم و کار عظیمی در واحدهای شناسایی و فراهم آوری اعضای پیوندی اتفاق افتاده بود و در بالاترین میزان اهدای عضو بودیم. بعد از کرونا در ماههای گذشته شاهد کاهش ۳۰ درصد پیوند عضو هستیم و نگران افرادی هستیم که در انتظار پیوند عضو هستند و امیدواریم خانواده بسیاری از افرادی که دچار مرگ مغزی می شوند برای اهدای عضو پیش قدم شوند.
رییس مرکز مدیریت درمان وزارت بهداشت افزود: بعداز شیوع کرونا اهدای عضو در برخی کشورها تعطیل شده یا ماههای متوالی تعطیل بود. در ایران نیز از اسفند ماه سال گذشته بلافاصله اهدای عضو متوقف شد ولی بعد از ۲۵ روز دستورالعمل های جدید برای پیوند در شرایط کرونا تدوین و ابلاغ شد و از اواخر فروردین ماه عمل پیوند بر اساس دستورالعمل جدید شد و حتی تاکنون ۱۵ مورد انتقال عضو قلب را داشتیم.که جت های سریع السیر اتفاق می افتاد و کار پیچیده ای است اما در مجموع به علت پروتکلهای سختگیرانه هزینه های پیوند خيلي بالا رفته است چون باید مسائل بهداشتی زيادي را رعایت کنیم.
او اظهارکرد: پیوندمغز استخوان هم با دقت پیش می رود. کارهای پیوندتعطیل نشده است البته پیدا کردن سلول موردنیاز برای پیوند مغز استخوان کار سختی است زیرا در هر یک میلیون نفر دو نفر ممکن است سلولهای مشابه داشته باشند.
- 16
- 2
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۹/۱۲ - ۲۲:۲۲
Permalink