پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد:در مرحله نخست تست انسانی واکسن ایرانی کرونا به ۵۶ داوطلب واکسن تزریق خواهد شد.
به گزارش شهروندآنلاین نوشت:پیام طبرسی در مورد آخرین شرایط عمومی سه داوطلب واکسن ایرانی کرونا خاطرنشان کرد که حال عمومی آنان خوب است و همه چیز با روند مطلوبی پیش می رود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در مورد آخرین شرایط عمومی سه داوطلب اولین مطالعه انسانی فاز یک واکسن ایرانی کرونا گفت:« حال عمومی آنان خوب است و همه چیز با روند مطلوبی پیش می رود.»
دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی عنوان کرد :« مرحله بعدی تزریق واکسن ایرانی کرونا روی چهار داوطلب انجام خواهد شد.»
او در جواب به این سؤال که چه زمانی واکسن به چهار داوطلب بعدی تزریق می شود، گفت:« اگر وزارت بهداشت روند فعلی را تأیید کند، تزریق مرحله دوم این هفته انجام می شود.»
طبرسی افزود:« هفت روز از نخستین تزریق واکسن کرونا به داوطلبان باید بگذرد تا چهار داوطلب بعدی وارد این طرح شوند و در هر مرحله وزارت بهداشت به دقت بررسی های لازم را انجام می دهد و سپس مجوز مرحله بعدی را صادر می کند.»
او تعداد نفرات مرحله اول تست انسانی اولین واکسن ایرانی کرونا را ۵۶نفر خاطرنشان کرد و گفت:« از این تعداد ۱۴نفر واکسن نما* و بقیه واکسن را دریافت می کنند و تا پایان طرح مشخص نیست چه کسی واکسن و چه کسی واکسن نما می زند.»
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان داشت:« حدود ۲ماه طول می کشد تا تزریق واکسن ایرانی روی این تعداد داوطلب انجام شود.»
او در جواب به این که آیا نسل های ساخت واکسن، کارایی مختلفی دارند، گفت:« این موضوع در کارایی آنها فرقی ندارد. در نسل های ساخت واکسن، تکنولوژی فرق می کند اما کارایی آنها فرق اساسی ندارد.»
نخستین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام( ره) با نام« کُوو ایران برکت» روز سه شنبه( نهم دی ماه ) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد.
اولین داوطلب این واکسن طیبه مخبر فرزند محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام( ره) و دونفر از مسئولان این ستاد بودند.
*دارونما یا پلاسبو دارویی است که هیچ ماده موثری در آن وجود ندارد. به فارسی به آن دارونما میگویند. پلاسیبو به معنی« خوب خواهم شد» یا ایحا یا دارونما( یا دِلخوشکُنَک) به استفاده از روش های درمانی صوری و تلقینی گفته می شود که می تواند با فریب بیمار، اثر مثبتی در روند بهبودی وی داشته باشد. اثر درمانی که از بکار بستن چنین روش هایی حاصل می شود را نیز اثر پلاسبو می نامند.
رایج ترین روش ها برای ایجاد اثر پلاسیبو استفاده از دارونما( چیزی ظاهراً شبیه به دارو بدون هیچ اثر واقعی) و جراحی های دروغین است. در روند استفاده از شبه داروها، یک قرص بدون اثر به بیمار داده می شود و به او گفته می شود که با خوردن این قرص حالش بهبود می یابد. البته بیمار نباید بفهمد که این قرص، قرص بی اثر است و شما در حال اجرای یک روند شبه دارویی بر روی وی هستید. تجربیات پزشکان نشان داده است که این پدیده روانی تأثیر بسیار بالایی در بهبود بسیاری از بیماران دارد. شرکتهای داروسازی در مسیر ساخت دارو از این نوع دارونما به عنوان کنترل گروه شاهد استفاده می کنند.
- 16
- 2