به گزارش ایسنا و به نقل از اچ آی ای، جستجوی عوامل ضد ویروسی مؤثر علیه ویروس کرونا عمیقاً از طرف محققان در سراسر دنیا در حال پیگیری است. اکنون محققان دانشگاه" توبینگن" آلمان با استفاده از یک رویکرد جدید، نقطه ضعفی را در این ویروس کشف کرده اند که می تواند برای تولید دارو علیه آن مورد استفاده قرار گیرد.
" آندریاس درگر" و تیمش از دانشگاه توبینگن در یک مدل رایانه ای از تکثیر ویروس کووید- ۱۹ در ریه، یک آنزیم انسانی را کشف کردند که برای ویروس کرونا بسیار حیاتی است و وقتی این آنزیم را در این مدل خاموش کردند، دریافتند که ویروس دیگر نمی تواند تکثیر شود.
دکتر" آندریاس درگر" در مورد یافته های خود به صورت اختصار گفت:هنگامی که آنزیم" گوانیلات کیناز ۱"( guanylate kinase ۱) را خاموش کردیم، تکثیر ویروس بدون تأثیر بر سلول متوقف شد.
وی با همکارانش یک مدل رایانه ای یکپارچه از نحوه تکثیر ویروس کرونا در ریه ایجاد کردند." درگر" می گوید:واکنش های بیوشیمیایی که ویروس در سلول میزبان استفاده می کند، در حال حاضر در این مدل ادغام شده است و این مدل فرض می کند که ویروس می خواهد ذرات جدید ویروسی تولید کرده و گسترش یابد. ویروس برای انجام این کار از مواد سلول میزبان استفاده می کند و سلول های میزبان را مجبور به تولید اجزای جدید ویروسی می کند.
وی افزود:ما ابتدا ترکیب بندی ویروس را تجزیه و تحلیل کردیم. سپس از آن برای محاسبه مواد مورد نیاز برای تولید ذره ویروسی استفاده کردیم. وقتی آن قسمت را فهمیدیم، توانستیم سناریوهای مختلفی را ببینیم و مشاهده کنیم که چگونه واکنش های بیوشیمیایی سلول های میزبان طی عفونت ویروسی تغییر می کنند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه توبینگن در تجزیه و تحلیل های بعدی به طور سیستماتیک آزمایش کرد که کدام واکنش های بیوشیمیایی در سلول های آلوده به ویروس در مقایسه با سلول های غیر آلوده متفاوت است. این واکنش ها نقطه شروع آزمایشات بعدی بودند.
محققان با غیرفعال سازی خاص واکنش های انتخاب شده ، قادر به شناسایی فرآیندهایی شدند که برای ویروس از اهمیت ویژه ای بهره مند است. مثلا ، آنها کشف کردند که غیرفعال کردن آنزیم" گوانیلات کیناز ۱"( GK۱) به طور کامل تکثیر ویروس را متوقف می کند.
آنزیم" GK۱" در سایر عفونت های ویروسی نیز نقش دارد. این آنزیم که به طور طبیعی در ماکروفاژهای حفره دار مشاهده می شود، یک عنصر اساسی ساخت" ریبونوکلئیک اسید"( RNA) را تشکیل می دهد و بنابراین ماده ای ضروری برای ساخت آران ای ویروس کرونا است.
" درگر" توضیح داد:در حالیکه دیگر تکثیر ویروس بدون" GK۱" انجام نمی شود، سلول انسان میتواند به سایر مسیرهای بیوشیمیایی روی بیاورد. این یک نیاز اساسی برای مهار این آنزیم با یک دارو و بدون ایجاد اثرات سوء در انسان است. برخی از مهارکننده های آنزیم از قبل شناخته شده اند و همراه با دکتر" برنهارد الینگر" همکار خود در هامبورگ از موسسه" فرانهوفر" می خواهیم هرچه زودتر مهار کننده های تایید شده قبلی را برای تعیین اثرگذاری آنها در برابر ویروس کرونا آزمایش کنیم.
پژوهشگران یافته های خود را در مجله Bioinformatics منتشر کرده اند.
- 14
- 5