به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران اظهار کرد: فرآیند واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور از روز ۲۱ بهمن از خرید واکسن خارجی کلید خورد و واکسیناسیون علیه کووید۱۹ با واکسن اسپوتنیک-وی ساخت آغاز شد.
جهانپور گفت: در ادامه، واکسنهای دیگری هم که تایید و مجوز مصرف اضطراری سازمان غذا و دارو را دریافت کنند و به صورت مستقیم خریداری یا از سبد کواکس دریافت شوند، به کمپین واکسیناسیون علیه کووید۱۹ خواهند پیوست تا موضوع تولید مشترک یا تولید داخل محقق شود که زمان تخمینی ما برای دسترسی به واکسن تولید مشترک یا داخلی اواسط یا اواخر بهار خواهد بود.
واکسن چینی و هندی در مسیر تایید در ایران
سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران ادامه داد: واکسیناسیون با واکسن خارجی شروع شد و با واکسن ایرانی تکمیل میشود و به اتمام خواهد رسید و از بین واکسنها در سازمان غذا و دارو واکسن اسپوتنیک وی تایید شد و واکسن «کواکسین» ساخت موسسه بهارات هند در دست بررسی است و اسناد و مدارک فنی آن کامل ارائه شده و گزارش مراحل سه گانه کارآزمایی بالینی در سازمان غذا و دارو در حال بررسی است و در کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو به داوری گذاشته خواهد شد.
جهانپور بیان کرد: یک شرکت تولید کننده واکسن چینی هم متقاضی دریافت مجوز مصرف واکسن در ایران بوده و اسناد و مدارک آن در حال تکمیل است. به محض اینکه سازمان غذا و دارو یک واکسن شرایط لازم برای واردات را کسب کند و مجوز مصرف صادر شود، هیات امنای ارزی یا بخش خصوصی میتوانند این واکسنها را وارد کشور کنند، تاکنون مدارک سایر واکسنها تکمیل نشده است و بعد از تکمیل مدارک و داوری سازمان غذا و دارو میتوان درباره آنها صحبت کرد.
وی اظهار کرد: قرار است که ۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی به تدریج در طی هفتههای آینده انجام و حداکثر هر ۱۰ روز یک بار محموله واکسن وارد کشور شود و واکسیناسیون که از روز سهشنبه پیش در کشور آغاز شده است به صورت تصاعدی افزایش پیدا خواهد کرد و تزریق واکسن طبق سند ملی واکسیناسیون و مصوبه کمیته عالی اخلاق در پزشکی و ابلاغ وزیر بهداشت انجام میشود.
اولویتبندی واکسیناسیون در ایران
جهانپور با اشاره به اولویت بندی واکسیناسیون کرونا در ایران بیان کرد: اولویت نخست همکاران ما در خط مقدم درمان در مقابله با کرونا در حوزه سلامت هستند و واکسیناسیون در ابتدا از پزشکان، پرستاران و پرسنل بخشهای آی سی و بخشهای بستری کرونا بیمارستانهای ارجاعی آغاز شده است و به ترتیب در سایر گروههای درمان ادامه مییابد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره میزان گروههای آسیبپذیر و اولویتدار برای واکسیناسیون کرونا در کشور، گفت: حدودا جمعیت پیشبینی شده زیر ۱۰ میلیون نفر است که کل گروههای در معرض خطر و پرخطر و آسیب پذیر ما قطعا کمتر از ۱۰ میلیون نفر است و فکر میکنیم در همین هفتههای پایانی زمستان تا بهار ۱۴۰۰ میتوانیم واکسیناسیون برخی گروههای آسیب پذیر در اولویت نخست را واکسینه کنیم.
واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تا پایان سال
جهانپور ادامه داد: در مرحله بعدی واکسیناسیون در جانبازان و سالمندان آسایشگاهها واکسینه خواهند شد و در مرحله بعد سالمندان در گروههای با فاصله سنی ۵ سال طبقهبندی شدهاند و گروههای میانسالان و سنین پایینتر ادامه خواهند داشت و برنامهریزی جامع صورت گرفته است تا شاهد ایمنی جمعی تا پایان سال ۱۴۰۰ باشیم و امیدواریم تا نوروز یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر واکسیناسیون انجام شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: ما آرایش و بازآرایی در مسیر واکسیناسیون نیاز داریم و این روند با دوز نفر پایین آغاز شد تا مشکلات احتمالی برطرف شود و بعد از آن روند واکسیناسیون و تعداد دوزهای تزریقی در شبکه بهداشت افزایش پیدا میکند تا به نقطه بهینه خود برسد.
جهانپور بیان کرد: کمیته اجرایی واکسیناسیون در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به ریاست معاونت بهداشت تشکیل شده است و واکسن ها تنها از طریق شبکه بهداشتی توزیع و بر اساس اولویتها تزریق خواهد شد.
مهاجران در ایران واکسن کرونا دریافت خواهند کرد
جهانپور درباره اینکه موضوعی مبنی بر رایزنی وزارت امورخارجه برای واکسیناسیون اتباع خارجی مطرح شده است، درباره اینکه واکسیناسیون اتباع خارجی قانونی و غیر قانونی در ایران انجام خواهد شد؟ گفت: عمده مهاجران در ایران را اتباع افغانستانی تشکیل میدهند که اغلب این عزیزان به صورت غیر قانونی در کشور زندگی میکنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در دنیا عموما مهاجران غیر قانونی به محض شناسایی بازداشت و دیپورت میشوند، اما این مهاجران در ایران واکسن کرونا دریافت خواهند کرد چنانکه پیش از این از همه خدمات بهداشتی و درمانی کرونا نیز بهرهمند شدند.
تزریق دوم فاز اول انسانی واکسن ایران کووبرکت تا آخر هفته پایان مییابد
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از مجموع ۵۶ داوطلب فاز اول مطالعه بالینی واکسن «ایران کووبرکت»، ۳۵ داوطلب مرحله دوم واکسن کرونا را دریافت کردند و تا آخر هفته جاری تزریق برای ۲۱ نفر باقیمانده انجام میشود.
دکتر حامد حسینی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تزریق دوم تمام داوطلبان مرحله اول فاز انسانی واکسن کرونا تا پایان بهمن ماه پایان می یابد.
وی ادامه داد: ۲ هفته بعد از آخرین تزریق دوم داوطلبان، آخرین نمونه گیری خون آنها انجام می شود که با انجام این کار، مطالعات مرحله اول تست انسانی واکسن کرونا در نیمه اسفندماه پایان می یابد و پس از آن نتایج مطالعه فاز یک به سازمان غذا و دارو ارسال می شود.
وی افزود: باتوجه به شرایط موجود، انتظار داریم همزمان با تهیه و ارسال نتایج، پروتکل مطالعات فاز توام دوم و سوم این مطالعه تقدیم سازمان غدا و دارو شود تا در صورت تایید، اجازه شروع مرحله بعدی صادر شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: پروتکل فاز دوم و سوم این مطالعه تلفیقی است که اگر مجوز آن از سوی سازمان غذا و دارو صادر شود، قبل از سال جدید آماده هستیم تا مرحله بعد را شروع کنیم.
حسینی با بیان این که در صورت تایید نتایج و پروتکل فاز بعد، انتظار داریم که تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده نتایج فاز دوم مطالعه به پایان برسد، گفت: زمانی که فازها تلفیق می شود به این معنی است که منتظر اتمام فاز دوم نمی شویم تا مرحله بعدی آغاز شود بلکه هر دو مرحله همزمان شروع می شود و مرحله دوم زیر مجموعه ای از مطالعه بزرگ فاز سوم محسوب می شود و نتایج آن پس از تکمیل دوره تعیین شده در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می گیرد.
وی به نتایج مرحله اول تست انسانی واکسن کووایران - برکت اشاره کرد و خاطرنشان کرد: از نظر مجریان مطالعه نتایج ایمنی فاز اول مطالعه انسانی قابل قبول است و خوش بین هستیم که سازمان غذا و دارو (رگولاتوری) نیز پس از کارشناسی یافته ها، نتایج ایمنی واکسن را تایید کرده و مجوز ورود به مراحل بعد را صادر کنند.
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در قالب این مطالعه، داوطلبان باید ۲ مرتبه در روزهای صفر و ۱۴ تزریق های خود را دریافت کنند. تزریق دوز اول تمامی داوطلبان اواسط بهمن ماه پایان یافت و تزریق دوم تمام داوطلبان تا پایان این ماه انجام می شود.
- 18
- 2