دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۵۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۹۰۷
حوزه بهداشت و رفاه

تبعات استفاده زیاد از هندزفری/ شنوایی ۱۴۰۰۰ نفر از روش کاشت حلزون

دکترسعیدمحمودیان,رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد:در ایران تعداد اعمال جراحی کاشت حلزون از سال ۱۳۸۷ از ۱۷۴ مورد عمل جراحی به ۱۰۸۰ مورد در سال ۱۳۹۸ رسید و در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار مورد از این طریق شنوا شدند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید محمودیان در جلسه خبری روز جهانی شنوایی، بیان کرد:بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، ناشنوایی و کم شنوایی علی رغم همه اقداماتی که انجام می شود، رو به تزاید است. بر این اساس باید تمهیداتی اندیشیده شود تا بتوانیم بار بیماری را کاهش دهیم.

او گفت:سال جاری را با تیتر مراقبت از شنوایی برای همه، غربالگری، توانبخشی و مراقبت مؤثر در نظر گرفتیم. در صورتیکه کسی مشکلی را در شنوایی اش پیدا کند، نخستین چیزی که صدمه می بیند، ارتباطش است و این موضوع بسیار مهم است و باید از آن صیانت کرد. هدف از این روز توجه بیشتر به موضوع ناشنوایی است؛ چراکه هم از سوی خانواده ها و هم از سوی جامعه توجه کمتری به ناشنوایی می شود. بر این اساس جهت افزایش آگاهی و سواد سلامت مردم و توجه بیشتر به این موضوع این روز را برگزار می کنیم.

محمودیان درباره تأثير استفاده زیاد از هندزفری و گوشی های همراه در کم شنوایی، بیان کرد:یکی از عوامل خطری که جوانان و نوجوانان را هدف قرار داده، استفاده بی رویه از اصوات پر خطر است. اصواتی که به آنها توجهی نمی شود. به ویژه اینکه کودکان، نوجوانان علاقه دارند و از هندزفری یا هدفون استفاده می کنند و اصوات مختلف را در سطوح بالا ساعت ها گوش می دهند. این موضوع ممکن است برایشان تبعات داشته باشد. دستورالعملی در این زمینه وجود دارد که بر اساس آن صدا آن قدر نباید بالا رود که باعث نشنیدن صداهای اطراف شود. از طرفی منجر به پیرگوشی زودهنگام و درجاتی از ناتوانی شنوایی برای این افراد می شود که قابل جبران نیست. در نتیجه والدین باید مراقب باشند که اولا استفاده از هندزفری ها نباید بیش از یک ربع شود و صدا هم نباید از ۵۰ یا ۶۰ درصد بالاتر از ولوم باشد. به دفعات هم باید استراحت صوتی داده شود تا آسیب ها در این زمینه کاهش یابد.

او در مورد غربالگری کودکان ناشنوا نیز بیان کرد:یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه شود، شناسایی به موقع ناشنوایی در بدو تولد است. خوشبختانه در کشور ما از سال ۱۳۸۴ سازمان بهزیستی غربالگری ها را آغاز کرد و در سال ۱۳۹۳ با این سازمان تفاهمی را در جهت ارتقاء و گسترش برنامه های غربالگری انجام شد. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از مراکز بهداشتی، بیمارستان ها و... پذیرایی غربالگری هستند و پوشش داده می شود. طبق برنامه ای که داریم ۱۰۰ درصد نوزادان باید از خدمات غربالگری استفاده کنند. در عین حال تشخیص هم باید زیر سه ماهگی انجام شود و در شش ماهگی هم اگر نوزادی دچار کم شنوایی است، باید تحت مداخلات مناسب مانند کاشت حلزون، سمعک و... قرار گیرد. برنامه ها در کشور جاری است و استانداردهای لازم هم در این زمینه از سوی وزارت بهداشت داده شده و در حال اجرا است.

محمودیان بیان کرد:برای مراقبت های درمانی در کودکان و افرادی که دچار کم شنوایی میشوند ، یکی از اقدامات، کاشت حلزون شنوایی است که در کشور به گونه تخصصی انجام می شود. در این زمینه هیات امنای ارزی وزارت بهداشت بزرگترین حامی اعمال جراحی کاشت حلزون است. در ایران تعداد اعمال جراحی کاشت حلزون از سال ۱۳۸۷ از ۱۷۴ مورد عمل جراحی به ۱۰۸۰مورد در سال ۱۳۹۸ رسید و اکنون بیش از ۱۴ هزار مورد از این روش شنوا شدند. ۳۰ مورد هم در کشور عمل جراحی کاشت ساقه مغز انجام شده است که جزء اعمال فوق تخصصی در جهان است.

او گفت:تعداد مراکز کاشت حلزون از سه مرکز که قبلا فقط در تهران بود، در حال حاضر به ۱۴ مرکز کاشت حلزون شنوایی رسیده است که اعمال تخصصی کاشت حلزون را در مراکز دانشگاهی ما انجام می دهند و حدود ۲۴ مرکز نیز توان بخشی کاشت حلزون را در سطح کشور انجام می دهند. مجموع مراکزی که خدمات توان بخشی شنوایی انجام میدهند در کشور به حدود ۴۰۰ مرکز رسیده است.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت همچنین بیان کرد:از آنجایی که در کشور هزینه بالای برای کاشت حلزون انجام می شود، این موضوع اهمیت دارد که شناسایی در قالب نظام سلامت از نوزادی شروع شود تا کم شنوایان یا ناشنوایان شناسایی شوند. به ازای هر یک پروتز کاشت، ۲۴ هزار یورو هزینه می شود در کشور که خوشبختانه با تدابیر انجام شده این رقم به هفت هزار یورو تقلیل یابد. در چهار سال گذشته حدود ۱۵۲ میلیارد تومان از محل هزینه های داخلی وزارت بهداشت هزینه شده و حدود ۸۰ درصد هزینه کاشت حلزون شنوایی توسط دولت پرداخت می شود. در بخش های مربوط به سمعک هم باید برنامه ریزی دقیق تر انجام شود تا تمام کشور اعم از روستاها و مناطق کمتر برخوردار هم از سمعک برخوردار شوند که در این زمینه برنامه هایی داریم.

محمودیان در ادامه صحبت هایش بیان کرد:طبق مطالعات انجام شده در همه کشورها، روند بار بیماری کم شنوایی در کشورها به صورت نگران کننده ای افزایش یافته است. در حال حاضر رتبه این اختلال میان سایر بیماری ها از نظر ایجاد ناتوانی در ۱۰ سال گذشته از رتبه سیزدهم به رتبه چهارم رسیده است. در این زمینه پویشی شکل گرفته تا همه کشورها و هم همه افراد به این روند افزایشی توجه داشته باشند. زیرا این موضوع معلولیت خاموش نامیده می شود.

محمودیان در پاسخ به سوالی در مورد ماسک های مخصوص ارتباط با ناشنوایان بیان کرد:ماسک های شفاف که برای ارتباط با ناشنوایان است در بسیاری از کشورها استفاده می شود. باید به این موضوع توجه شده و تولید آن در کشور بررسی شود.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش