دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۵۰

بهترین سن ازدواج برای دختران و پسران چه سنی است؟

بهترین سن ازدواج,بهترین سن ازدواج برای دختران,بهترین سن ازدواج برای پسرانرشد عاطفی و احساسی از شرایط لازم برای ازدواج و بهترین سن ازدواج است
بهترین سن ازدواج مسئله ای است که بنا به شرایط متغیر است. ازدواج برای دختر و پسر امری است غریزی و فطری. هر زمان این غریزه و فطرت و رشد سنی و عقلی و اجتماعی بیدار شود و دختر و پسر نیاز به ازدواج در درونشان بیدار شود؛ این زمان زمان ازدواج آن شخص است.

بهترین سن ازدواج

یکی از مهم ترین عوامل یک زندگی آرام و مناسب پیدا کردن بهترین سن برای ازدواج است. ازدواج به منظور آرامش درونی و رسیدن به یک جایگاهی است که انسان در آن بتواند از تمامی جهات به شخصی تکیه کرده و درواقع احساس مسئولیت کند. بنابراین برای رسیدن به این ویژگی روحی و اطمینان از اینکه شخص تجربه کافی برای مسئولیت پذیری و اداره خانواده و مدیریت مشکلات را داشته باشد باید به یک سنی برسد که به آن بلوغ فکری و جسمی رسیده باشند تا بتوانند یک زندگی را اداره نموده و روابط زناشویی خوبی داشته باشند.

سن ازدواج باید مبتنی بر سه اصل بلوغ جسمانی، بلوغ روانی و بلوغ اجتماعی باشد. منظور از بلوغ جسمانی دوران توانمندی شخص از نظر تولید مثل است كه برای دختران از حدود سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی و در پسران از حدود ۱۴ تا ۱۶ سالگی شروع می شود. بلوغ روانی، عنوانی است كه روان پزشكان از آن تحت عنوان رشد شخصیت نام می برند.

از نظر حقوقی هم بلوغ روانی با عنوان رشد شناخته می شود ولی اختلافی که ما با حقوقدانان در این زمینه داریم این است که حقوقدان ها به حداقل كفایت می كنند و معتقد هستند فقط كافی است شخص توان تشخیص مصالح خود را داشته باشد ولی عقیده روان پزشكان و اصولا” مكاتب روان شناختی بر این است كه شخص باید از نظر شخصیتی، توانمندی، پختگی و رشد به مرحله ای برسد كه نسبت بخود شناخت كافی پیدا کند و بتواند مصالح خود را تشخیص بدهد این زمان بهترین سن ازدواج است. لزوم اخذ مجوز دادگاه برای ازدواج کودکان از سال ۱۳۸۱ وارد قوانین ایران شد، تا قبل از آن تشخیص مصلحت صرفا به عهده ولی کودک بود. هم اینک نیز مجازاتی برای عدم کسب مجوز دادگاه تعیین نشده است.

بهترین سن ازدواج دختر,بهترین سن ازدواج,بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسیبهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان اینست که سن دختر از پسر کمتر است

راه حل مشکل تجرد قطعی دختران در ایران این است که همسن گزینی همسری رخ دهد. به دلیل آن که اگر تعداد پسران در سن ازدواج را با دختران در آستانه ازدواج با فاصله سنی دو یا سه سال نیز در نظر بگیریم تعداد دخترهایی که مجرد باقی می مانند کم تر خواهد شد.

بهترین سن ازدواج از نگاه اسلام

در واقع بهترین سن ازدواج از نظر اسلام تنها با در نظر گرفتن سن بلوغ جنسی معلوم شده است به همین علت پایین ترین سن ازدواج در نظر گرفته شده برای دختران از نظر اسلام ۹ سالگی و برای پسران ۱۵ سالگی میباشد. انسان نباید صرفا برای رفع نیاز جنسی و داشتن رابطه جنسی خود ازدواج کند و بعد از شرایط سنی معیار رشد برای ازدواج مطرح می شود. انسان مستقل باید مصلحت خود را تشخیص دهد تا از روی اراده و اختیار عقد ازدواج ببندد.

از عناصر اصلی برای ازدواج داشتن رشد فکری لازم برای ارتباط مناسب و شایسته با همسر و اداره امور خانواده است که خداوند در این رابطه برای ازدواج دخترها اجازه پدر را واجب کرد، چون دخترها احساسات لطیفی دارند و همین احساسات لطیف امکان دارد باعث تصمیم گیری اشتباه آنان گردد. با پیشرفت جامعه معیارهای ازدواج هم تغییر کرده است و به سوی معیارهای مالی سوق یافته است تا جایی که مهم ترین سوال ها در مجلس خواستگاری درباره اموال پسر است که منزل دارد یا نه. در حالیکه خدا و پیامبر (ص) رزق و روزی فرد متأهل را تضمین کرده اند.

بهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان

در نظر گرفتن بهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان همواره به اینصورت است که سن دختر از پسر کمتر است چون تحقیقات ثابت کرده دختران در سنین پایین تری به بلوغ عقلی می رسند در نتیجه با این اختلاف سنی بین دختر و پسر افکار و طرز تفکر هر دو به یکدیگر نزدیکتر می شود.

بهترین سن ازدواج برای دختران در طی سالیان متغیر بوده است ولی کلیتی که از نظر کارشناسان بهترین سن ازدواج برای خانم ها در نظر گرفته شده است از سن ۲۳ تا ۲۶ سالگی است.

بهترین سن ازدواج برای پسران هم توسط کارشناسان و مشاوران نیز مشخص شده است و پیوسته سعی شده سنی را در نظر بگیرند که پسر هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ اجتماعی و فکری فرصت مناسبی را داشته باشد تا به جایگاه مناسبی برسد. بهترین سن ازدواج برای پسران بین سنین ۲۶ تا ۲۸ سالگی تلقی می شود چون در سنین در نظر گرفته شده پسران معمولاً هم به خدمت سربازی رفته اند و هم از نظر اقتصادی برنامه آینده خود را چیده اند.

بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی برای دختران در برهه زمانی ۲۳ تا ۲۷ سالگی و بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی برای پسران در برهه زمانی ۲۷ تا ۲۹ سالگی میباشد همچنین اختلاف سنی معقول بین پسر و دختر برای ازدواج میانگین ۵ سال در نظر گرفته شده است.

بهترین سن ازدواج پسر,بهترین سن ازدواج از نگاه اسلام,بهترین سن ازدواجبهترین سن ازدواج از نظر اسلام تنها با در نظر گرفتن سن بلوغ جنسی معلوم شده است

شرایط لازم در بهترین سن ازدواج

>> رشد جسمانی:

دختر و پسر باید از نظر جسمی به بلوغ برسند یعنی دختر و پسر توانایی جنسی داشته باشند. تحقیقات نشان می دهد دختران در سن ۱۳ تا ۱۴ سالگی اکثراً بلوغ جنسی پیدا می کنند و تمام دختران تا سنّ ۱۷ سالگی بالغ میشوند و در پسران هم از سنّ ۱۴ الی ۱۷ سالگی تماماً بلوغ جنسی پیدا می کنند. نخستین شرط برای ازدواج همین بلوغ جنسی است که عموماً در دختران در ۱۵ سالگی و در پسران در ۱۶ سالگی حاصل می شود. منظور از بلوغ جنسی این است که اندامهای جنسی دختر و پسر آمادگی مسائل زناشویی داشته باشند که این یکی از شرایط لازم در بهترین سن ازدواج است.

>> رشد عقلی:

رشد عقلانی که از دیگر شرایط لازم و تاثیر گذار در بهترین سن ازدواج است، به آن گروه از فعالیت­های شخص که شامل فهم و بینش، تشکیل مفاهیم، ارزیابی آموخته­ ها، تفکر پیش ­بینی و استنتاج، تعیین هدف، انتخاب وسیله و اقدام به حل مسائل است، گفته می­شود.

>> رشد شخصیت:

در دوره نوجوانی فرد می­توان شخصیت خود را تغییر دهد. رشد شخصیت از عوامل لازم در بهترین سن ازدواج است. به عبارتی در افکار، عقاید، عادات، تمایلات و نظرهای خود تجدید نظر کند. او در این دوره خواستار استقلال و کسب هویت از خانواده و جامعه است. در صورتی که نوجوان در این دوره از نظر شخصیت، استقلال و هویت بطور مناسب تربیت نشود در زمان جدایی یا به والدین خود و دیگران متکی است یا سرکشی و طغیان را در زندگی ­اش پیش می­گیرد.

>> رشد عاطفی:

رشد عاطفی و احساسی از شرایط لازم برای ازدواج و بهترین سن ازدواج است و دارای محاسن و مزایای زیادی است. از جمله این که قدرت محرکه انسان است، عامل اتصال و پیوستگی و تلطیف انسان ها و جوامع است، از مهمترین عوامل موفقیّت در زندگی زناشویی است. فرد برخوردار از رشد عاطفی، مهار احساسات منفی و مثبت خود را در دست دارد. او در ابراز خشم و ترس، گریه و شادی، محبّت و غیره در محدوده مورد قبول جامعه عمل می کند، نه شبیه یک کودک. رشد عاطفی هم مانند رشد عقلی به سنّ تقویمی نیست، بلکه به میزان یادگیری، تجارب شخص و از همه مهم تر تعامل عاطفی کودک با والدین و دیگر بزرگسالان آموخته می شود.

بهترین سن ازدواج,بهترین سن ازدواج برای دختران,بهترین سن ازدواج دختربهترین سن ازدواج مسئله ای است که بنا به شرایط متغیر است

>> رشد اجتماعی:

رشد اجتماعی که یکی از شروط ضروری ازدواج است ارتباط نزدیکی با رشد عقلی و رشد عاطفی دارد. انسان دارای چهار دنیای اجتماعی است: خانواده، مدرسه، شغل و دوستان که شخص را باید از نظر اجتماعی در آن ها مورد ارزیابی و بررسی قرار داد. فردی که از رشد اجتماعی برخوردار است روابط اجتماعی (من جمله رابطه بین زن و شوهر) را بهتر درک می کند، به دیگران احترام می گذارد، حقوق دیگران را محترم می شمارد، نقش، وظایف و مسئولیتهای مربوط به خود را به نحو أحسن انجام می دهد.

>> رشد اخلاقی:

این حقیقت که شخص می­تواند بیندیشد، استدلال کند و عاقبت به این پرسش جواب دهد که در مقابل امور چطور باید برخورد کند نوع دیگری از رشد یعنی رشد اخلاقی است. به عبارتی مطالعه نحوه تغییر اخلاقی در جریان زندگی است. اخلاق دوره نوجوانی که پیروی از قانون و مراجع قدرت می­باشد، اساس اخلاق در دوره جوانی است. چون جوان علاوه بر احترام به قانون، می­داند بعضی قانون­ها نقص دارند و انسان­ها دارای عقاید و ارزش­های متفاوتی از یکدیگر هستند. بدین ترتیب رشد اخلاقی از دیگر شرایط لازم در بهترین سن ازدواج است.

بدترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

بدترین سن ازدواج از نظر روانشناس نیز طبیعتا به شرایطی گفته می شود که شخص از هیچ لحاظی آمادگی تشکیل زندگی مشترک را ندارد و بر اثر فشار های موجود یا تصمیم غیر منطقی خود تن به ازدواج می دهد که این تصمیم و ازدواج امکان دارد در هر سنی اتفاق بیفتد یعنی تا زمانی که شخص از جنبه های گوناگون فکری، جسمی، اجتماعی، عاطفی و روحی روانی به بلوغ نرسد در هر سنی که باشد می تواند بدترین سن ازدواج باشد. بر اساس تحقیقات و آمارهای به دست آمده ازدواج هایی که در سنین نوجوانی و سنین بیش از ۳۵ سال شکل میگیرند ریسک بیشتری دارند و بیشتر در معرض خطر هستند.

بهترین سن ازدواج,بهترین سن ازدواج برای پسران,بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسیبهترین سن ازدواج دختر و پسر سنی است که از نظر جسمی، عاطفی و شناختی به بلوغ برسند

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش