جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۱۲۴

اختلاف طبقاتی در ازدواج و راه های مواجهه با آن

اختلاف طبقاتی در ازدواج,تاثیر اختلاف طبقاتی در ازدواجاختلاف طبقاتی در ازدواج
یکی از ملاک های ارزشمند در ازدواج اختلاف طبقاتی زوجین با همدیگر است، بدون شک این موضوع خانواده ها را با چالش های بسیاری روبرو خواهد کرد، بنابراین لازم است اختلاف طبقاتی را جدی بگیریم و پیش از ازدواج تامل کافی را در مورد آن داشته باشیم. 

اختلاف طبقاتی به چه معناست؟

همه ما با شنیدن اختلاف طبقاتی به یاد شرایط مالی خانواده های می افتیم اما باید اشاره شود این تفاوت به سطوح و دسته بندی های اجتماعی هم مربوط می شود. از دیگر اشکال اختلاف طبقاتی می توان به سطح تحصیلات، شغل، فرهنگ و تربیت و اصالت خانوادگی و... اشاره کرد. 

افراد جامعه به سه دسته تقسیم می شوند:

- طبقه پایین شامل؛ کارگران و افرادی با تحصیلات و درآمد پایین.

- طبقه متوسط شامل؛ کارمندان و افراد دارای مشاغل آزاد با حقوقی در حد میانگین جامعه و تحصیلات معمولی.

- طبقه بالا شامل؛ ثروتمندان، دارای تحصیلات بالا و شغل مهم.

به طورکلی می توان گفت ازدواج دو نفر از طبقه بالا و پایین نسبت به ازدواج طبقه متوسط با یک طبقه بالاتر یا پایین تر از خود مشکلات بیشتری را به همراه خواهد داشت. 

برای مثال ازدواج دختری با مدرک کارشناسی با پسری که کارشناسی ارشد دارد مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر یکی از طرفین تحصیلات آکادمیک نداشته باشد ممکن است با مشکل مواجه شوند، این موضوع به دلیل این است که حرکت بین طبقات و کاهش فاصله بین طبقات همسایه ساده تر است.

اختلاف طبقاتی در ازدواج,اختلاف طبقاتی و تاثیرات آن در ازدواجاختلاف طبقاتی در ازدواج و مشکلات ناشی از آن

چرا اختلاف طبقاتی در ازدواج اهمیت دارد؟

زمانی که یک دختر و پسر متوجه علاقه میان خود می شوند و تصمیم می گیرند به هر ترتیبی با همدیگر ازدواج کنند، درباره اختلاف طبقاتی بین آنها هشدار داده می شود، اکثرا خواهند گفت علاقه از هرچیزی مهم تر است و اگر زن و مرد عاشق هم باشند این مسائل حل می شوند. 

اما آنچه واقعیت است پشیمانی اکثر این زوجین بعد از ازدواج می باشد، ازدواج زوجین دارای اختلاف طبقاتی مانند فیلم و سریال های نیست و این موضوع می تواند بر رابطه زن و مرد تاثیر بسزایی بگذارد و حتی آن را از هم بپاشاند، به همین دلیل است که نباید نادیده گرفته شود. 

در ادامه دلایل دیگری که برای توجه به اختلاف طبقاتی در ازدواج وجود دارد ذکر شده است:

مشکلات خانوادگی:

از مهمترین مشکلاتی که ممکن است بین زوج های دارای اختلاف طبقاتی ایجاد شود؛ مخالفت میان خانواده ها است. همه خانواده ها دوست دارند فرزندشان وضعیت بهتری داشته باشد و برای ازدواج خود بهترین و مناسب ترین گزینه ها را انتخاب کند. 

البته این موارد بدین معنی نیست که اگر زوجین اختلاف طبقاتی داشته باشند نمی توانند زندگی موفقی را تشکیل دهند بلکه تجربه های زیادی که در این موضوع کسب شده است نشان می دهد خانواده هایی که دارای اختلاف طبقاتی هستند؛ شدیدا با این موضوع مخالفت خواهند کرد و به فرزند خود اجازه ازدواج با زن یا مردی با اختلاف اجتماعی زیاد را نمی دهند. 

گاهی ممکن است دختر یا پسری برای ازدواج با فردی خاص اصرار داشته باشد و بدون رضایت قلبی والدین خود تن به این موضوع می دهد. اما باید دقت داشت ازدواج تنها پیوند دو فرد نیست بلکه پیوند دو خانواده است، لذا بسیار اهمیت دارد که درباره آن تفکر داشته باشند و تصمیم عاقلانه ای اتخاذ کنند. برای دور شدن از این مسئله زوجین می توانند با یک مشاوره متخصص در این زمینه مشورت داشته باشند. 

اختلاف طبقاتی در ازدواج,ازدواج با اختلاف طبقاتیاختلاف طبقاتی در ازدواج و معضلات خانوادگی ناشی از آن

مشکلات مالی:

یکی از مهمترین مسائل پیش روی زوجین بدون شک مسئله مالی است که در رابطه هایی با اختلاف شدید طبقاتی به چشم می خورد. به طورکلی می توان گفت مسئله مالی و اقتصادی در روابط اجتماعی بسیار تاثیر گذار است، به همین دلیل وجود اختلاف مالی عاملی برای کاهش موفقیت ازدواج، از بین رفتن آن یا سخت تر شدنش می باشد. 

زوجینی که از لحاظ مالی اختلاف طبقاتی دارند خواه ناخواه درباره مسائل زیادی دارای اختلاف سلیقه هستند، تفریح های متفاوت، نوع لباس های متفاوت و سطح توقع متفاوت و... از جمله مواردی هستند که در موضوع قابل مشاهده هستند. اختلافات مالی که زوجین در مورد مسائل متفاوت پیدا می کنند ممکن است کل مسیر زندگی را به هم بریزد. 

توصیه هایی که در چنین شرایطی به دخترها و پسرهایی که می خواهند ازدواج کنند ارائه می شود این است که زندگی آینده خود را درنظر داشته باشند. شرایط متفاوت سطح درآمد همسر را تحت تاثیر می گذارد بنابراین اگر تصمیم قطعی برای ازدواج دارد خود را برای فراز و نشیب ها آماده کنید. 

اختلاف سلیقه:

یکی از مسائلی که ممکن است به دنبال اختلاف طبقاتی در ازدواج ایجاد شود؛ اختلاف سلیقه میان زوجین است. در حقیقت سلیقه مجموعه ای از علایق و مواردی است که افراد می پسندند. شرایط طبقاتی، اجتماعی و مالی می تواند بر این مسئله تاثیر بسیاری بگذارد. 

برای مثال افرادی که سطح بالاتری از درآمد را دارند می توانند به تفریح های مورد علاقه خود دسترسی بیشتری داشته باشند و کارهایی را انجام دهند که طرف مقابل به آنها فکر هم نکرده است، یا افرادی که از لحاظ سواد و آگاهی در سطح بالاتری هستند ممکن است تفریحاتی داشته باشند که برای طرف مقابل خسته کننده باشد. در چنین موارد مشکلات زناشویی ممکن است بروز کنند. 

مسائل مربوط به فرزند پروری:

یکی از مسائل مهم دیگری که ممکن است در اختلاف طبقاتی ایجاد شود مسئله فرزندآوری است. داشتن یا نداشتن فرزند، تعداد آنها، نحوه تربیت و... از جمله مواردی هستند که ممکن است میان زوجین اختلاف ایجاد کنند. 

هر فرد با توجه به محیطی که در آن به دنیا آمده و رشد می کند، تربیت شده است. همین موضوع ممکن است زمینه ساز اختلاف طبقاتی میان زوجین شود زیرا در تربیت و رفتار دو طرف تفاوت وجود دارد. زمانی که در رفتار زن و مرد تفاوت وجود داشته باشد ممکن است زمان تربیت فرزندشان با مشکلات زیادی روبرو شوند. 

غالبا افرادی که تربیت خانوادگی صحیحی داشته اند نمی توانند قبول کنند که ممکن است پدر و مادرشان رفتار اشتباهی از خود بروز دهند. همین موضوع سبب می شوند فرزند خود را نیز شبیه به خود تربیت کنند و رفتارهای خود را به او بیاموزند، در چنین شرایطی اگر اختلاف طبقاتی میان زوجین وجود داشته باشد و رفتار و تربیت خانوادگی زن و شوهری که می خواهند پدر و مادر شوند تفاوت داشته باشد، تربیت فرزندان نیز با مشکل روبرو می شود. مشکل بزرگتر زمانی رخ خواهد داد که فرزندانی که در دوران کودکی پدر و مادرشان بر سر مسائل تربیتی اختلاف داشته اند دچار اختلالات روانی می شوند و نمی توانند زندگی خوبی داشته باشند.

اختلاف طبقاتی در ازدواج,اختلاف سطح خانواده ها در ازدواجاختلاف طبقاتی در ازدواج؛ تاثیر در تربیت فرزندان

شرایط متفاوت در اختلاف طبقاتی ازدواج:

ازدواج با دختر یا پسر پولدارتر از خود:

دخترانی که وضعیت مالی خوبی دارند غالبا افرادی مستقل هستند و به درآمد همسر خود وابستگی نخواهند داشت. ازدواج با دختری که پولدار است شرایط اقتصادی طرف مقابل را بهبود خواهد داد، اما اگر اختلاف مالی بسیاری وجود داشته باشد دختر پولدار در نیازها و انتظارات با چالش هایی روبرو می شود. 

از جمله مشکلات احتمالی که ممکن است میان زوجین در این نوع ازدواج ایجاد شود می توان به؛ ناتوانی در برگزاری مراسم ازدواج مطابق با توقعات دختر و خانواده‌‌ی او، اختلاف در زمینه خرج کردن در زندگی، ناتوانی در برآورده کردن نیازهای تجملاتی همسر و تفاوت در مهارت‌های مدیریت مالی اشاره کرد.

یکی از مشکلات دیگری که در این ازدواج ممکن است ایجاد شود احساسات ضد و نقیض و تناقضات می باشند. غالبا افرادی که سطح مالی پایین تری دارند احساس سرخوردگی و حس تحقیر شدن در رابطه را تجربه می کنند که بسیار ناخوشایند و آزاردهنده خواهد بود. گاهی ممکن است همسر و یا خانواده او نگاهی تحقیرآمیز به فرد داشته باشند درنتیجه دچار تنش های روانی فراوان می شود. 

ازدواج با دختر یا پسری که وضعیت مالی بسیار پایین‌تری دارد:

ازدواج میان پسری با شرایط مالی خوب و دختری که سطح مالی بسیار پایین‌تری دارد هم می تواند زندگی شان را با چالش هایی روبرو کند، تفاوت هایی که در نحوه خرج کردن میان آنها وجود دارد مشکل ساز خواهد شد. در این ازدواج با دختر فقیر ممکن است مشاهده شود او برای جبران کمبودهای مالی خود که قبل از ازدواج داشته ولخرجی کند یا برعکس مانند شیوه تربیتی خانواده کم درآمد خود قناعت به خرج دهد. 

ازدواج دختران با پسران پولدار برای آنها بسیار خوشایند است، البته باید توجه داشت گاهی توجه به مال و ثروت طرف مقابل منجر به عدم توجه به معیارهای دیگری می شود. 

اختلاف طبقاتی در ازدواج,معایب اختلاف طبقاتی در ازدواجاختلاف طبقاتی در ازدواج و احتمال موفقیت در آن

بهترین راه حل برای اختلاف طبقاتی در ازدواج چیست؟ 

همانطور که پیش از این اشاره شد اختلاف طبقاتی میان زوجین ممکن است آنها را در ازدواج با مشکلاتی روبرو کند. در ادامه به راه هایی اشاره شده است که این مشکلات را تا حدودی حل خواهد کرد:

مراجعه به مشاور:

یکی از راهکارهای اساسی برای مواجه شدن با اختلافات طبقاتی وجود دارد مراجعه به روانشناس است. متخصص با سوالاتی که درباره این موضوع انجام می دهد و تست های متفاوتی که از زوجین می گیرد، سعی خواهد کرد به دختر و پسری که قصد ازدواج دارند کمک کند تا شناخت بهتری از یکدیگر کسب کنند. 

طبقه اجتماعی موضوعی بسیار مهم است که در مشاوره قبل از ازدواج باید مورد توجه قرار بگیرد. درصورتی که دختر و پسر برای ازدواج به مشاور مراجعه کنند و از لحاظ طبقاتی با همدیگر اختلاف داشته باشند؛ مشاور سعی می کند تا به آنها کمک کند بتوانند از همدیگر شناخت پیدا کنند. متخصص با بررسی شرایط متفاوتی که وجود دارد، به زوجین توصیه های کاملی می کند تا بتوانند بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.

اختلاف طبقاتی در ازدواج,چرا اختلاف طبقاتی در ازدواج اهمیت دارداختلاف طبقاتی در ازدواج و مراجعه به مشاور پیش از ازدواج

صحبت کردن:

یک راهکار بسیار مهم برای حل مشکلات ناشی از اختلاف طبقاتی صحبت هایی است که پیش از ازدواج میان زوجین صورت می گیرد. زن و مردی که قصد دارند با همدیگر ازدواج کنند و برای این موضوع تصمیم قطعی دارند بهتر است پیش از هر اقدامی در مورد آینده خود صحبت داشته باشند، بنابراین نیاز است کاملا سنجیده عمل کنند و تصمیمات احساسی نگیرند. 

بحث و صحبت درباره موضوعات مختلف زندگی زناشویی به دو طرف کمک می کند تا متوجه وضعیتی که همسرشان در آن قرار دارند شوند، همچنین متوجه می شوند که آیا این ازدواج به نفع آنها خواهد بود یا خیر. هرچه صحبت و شناختی که پیش از ازدواج صورت می گیرد بیشتر باشد، زندگی بهتری نیز در انتظار زوجین خواهد بود. 

گردآوری: بخش زناشویی سرپوش

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش