ازدواج با فرزندان طلاق
با رشد طلاق در جامعه، پدیده «بچه های طلاق» هم روز به روز بیشتر می شود. بچه هایی که همیشه از یک برچسب نامنصفانه مانند ترحم، بی اعتمادی و نگاه از بالا به علت جدایی پدر و مادرشان رنج می کشند. فرزندان طلاق به علت زندگی در یک فضای مشوش، همیشه آسیب پذیری بیشتری دارند و از طرف دیگر، خیلی اوقات نداشتن یک الگوی سالم و منطقی از خانواده و روابط زن و مرد، سبب میشود آن ها در زندگی آینده شان دچار تشویش شوند و زندگی مشترک را برایشان دشوار می سازد. با این حال ازدواج با فرزندان طلاق هم میتوانند ازدواج موفقی باشد.
در بیشتر موارد تصور رایجی که درباره فرزندان وجود دارد و آن ها را آسیب دیده ، رشد نیافته و آسیب رسان می داند، درست نیست. از عواملی که والدین به فرزندان برای تنظیم سبک زندگی جدیدشان کمک می کنند می توان به فهم چگونگی حداقل کردن جنبه های منفی طلاق برای کودکان، اطلاع از واکنش های رایج کودکان به طلاق، تمرکز هر دوی پدر و مادر بر حفظ محبت و محیط پرورش کودک حین طلاق اشاره کرد.
چنانچه هم خانم و هم آقا هر دو فرزند طلاق باشند، چون هر دو کشمکش و درگیری های والدین خود را دیده اند، به احتمال زیاد، زندگی آنها نیز به طلاق و جدایی منجر میشود و البته به این معنی نیست که ازدواج با فرزندان طلاق امری اشتباه است. محیطی که این زن و شوهر پس از طلاق در آن رشد کردند و نشست و برخاست با آدم های سالم از لحاظ شخصیتی و همینطور یادگیری مهارت های لازم ارتباطی و الگوبرداری های درست زندگی از عواملیست که نقش مهمی در آینده این افراد دارد. باید پیش از ازدواج به هم کفو بودن و همچنین داشتن فرهنگ، وضعیت اقتصادی و تحصیلات یکسان توجه داشته باشید و حتماً پیش از اقدام به ازدواج در چنین شرایطی با یک مشاور در این زمینه صحبت و کمک های تخصصی را دریافت کنید تا انتخاب اصولی تری داشته باشید.
نکات مورد توجه در هنگام ازدواج با فرزندان طلاق
مهم ترین افراد در زندگی هر فردی، پدر و مادر او نیز هستند و برای آن فرد بعنوان نخستین الگو محسوب می شوند. فرزندان طلاق امکان دارد بیش از سایر افراد در زندگی خود با بحران های روحی مواجه شده باشند و همین مسأله میتواند در رابطه عاطفی بر عملکرد آنها تأثیر بگذارد. برای این که در خصوص ازدواج با فرزندان طلاق بتوانید به شناخت بیشتری دست یابید توجه به برخی نکات میتواند کمک کننده باشد که در ادامه شرح داده ایم:
> محیطی که فرد پس از طلاق در آن رشد کرده:
از عواملی که در شکل گیری شخصیت فرد نقش بسزایی دارد محیطیست او که بعد از طلاق در آن رشد کرده است. افرادی که پس از طلاق، آموزش های مناسبی را در زمینه والدگری و ساختن یک زندگی خوب دریافت نموده اند نسبت به افردی که همواره بعد از طلاق در محیط های طرد کننده و با غنای آموزشی پایین بوده اند اغلب در روابط بین فردی موفقیت بیشتری خواهند داشت. در واقع آموزش و تربیت درست سبب میشود آسیب های روانی ناشی از جدایی پدر و مادر جبران شود و نقش بسزایی در شکل گیری یک شخصیت پخته دارد. از این جهت برای ازدواج با فرزندان طلاق باید به این نکته توجه شود.
> پذیرش طلاق والدین:
یک عامل تاثیر گذار بر روحیه و روابط بعدی فرزند، عدم پذیرش طلاق والدین از طرف فرزند میباشد. پذیرش آسیب ها و رویداد های منفی در زندگی یکی از مشخصه های سلامت روان و زندگی سالم است. عدم پذیرش این رویداد ها میتواند بر سلامت روان فرد تأثير منفی بگذارد و از این جهت ازدواج با فرزندان طلاق با مشکلاتی همراه میشود. افرادی که با گذشت سالها همچنان با موضوع جدایی والدین خود درگیرند، در این مورد خشم زیادی احساس می کنند و بطور کل هنوز با آن سازگار نشده اند؛ یعنی در معرض آسیب پذیری بالاتری از نظر روانی قرار دارند.
> انتظارات فرد از زندگی مشترک هنگام ازدواج با فرزندان طلاق:
قبل از ازدواج با فرزندان طلاق و تشکیل خانواده جدید، باید واکاوی بیشتری در خود انجام دهید و به این سوال پاسخ دهید که هدفتان از زندگی مشترک چیست و چه انتظاراتی درباره آن دارید. لازم است که حتماً با همسر آینده تان این موضوع را نیز مطرح کنید و جواب هایش او را بشنوید. در این راستا باید تلاش کنید که مکالمه های خود را خیلی دقیق و جزئی پیش ببرید و از کلی گویی و صحبت کردن به شیوه مبهم و نامشخص جلوگیری کنید. امکان دارد افراد تحت تأثیر طلاق والدین از زندگی زناشویی در ذهن خود انتظارت غیر واقع بینانه ای را شکل داده باشند که با آنچه شما می اندیشید متفاوت باشد. در نتیجه هرچقدر بتوانید خواسته هایتان را دقیقتر و واضح تر بیان کنید و نیازهای شخص دیگر را بشناسید راحت تر میتوانید به این نتیجه برسید که آیا برای یکدیگر مناسب هستید یا خیر.
> محبت و رابطه صمیمانه در ازدواج با فرزندان طلاق:
تمامی فرزندان به توجه و محبت والدین خود برای رشد سالم احتیاج دارند. در این بین معمولاً فرزندان طلاق به علت نداشتن مادر یا پدر و کاهش دریافت توجه و محبت دچار مسائل عاطفی بیشتری هستند. در بعضی موارد این خلاءهای عاطفی و مشکلات هیجانی میتواند به روابط بعدی و ازدواج انتقال پیدا کند و در روابط زناشویی مشکلاتی را بوجود بیاورد. در نتیجه اگر این علائم را در رابطه خود مشاهده کردید قبل از ازدواج با فرزندان طلاق لازم است که از یک روانشناس کمک بگیرید. روانشناس کمک می کند تا پیش از تصمیم گیری برای شروع آغاز زندگی مشترک از بحران های روانی شخصی خود عبور کنید و آمادگی لازم برای شروع یک زندگی جدید را داشته باشید.
عواقب ازدواج با فرزندان طلاق
معمولاً فرزندان طلاق در محیطی تنش زا رشد نموده و آسیب پذیری بیشتری دارند. همینطور ممکن است بسته به تربیت خانوادگی الگوی مناسبی نسبت به روابط زن و مرد و مفهوم خانواده نداشته باشند. با این حال ازدواج با فرزندان طلاق در جامعه میتواند یک ازدواج موفق محسوب شود و آن ها با مشکلات و چالش های خود مبارزه کنند.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 13
- 1
پری
۱۴۰۱/۱۲/۲۲ - ۱:۱۶
Permalink