جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۰۵

بایدها و نبایدهای ماه دوم بارداری

ماه دوم بارداری,مراقبتهای ماه دوم بارداری,سونوگرافی در ماه دوم بارداریماه دوم بارداری زمانیست که مصادف با آغاز رشد لوله عصبی و تشکیل مغز جنین می باشد
ماه دوم بارداری با تغییرات زیادی همراه است. ماه دوم حاملگی هنگامی است که اکثر زنان، خستگی و ضعف مفرطی را تجربه میکنند. رژیم غذایی در ماه دوم بارداری از اهمیت مخصوصى برخوردار است از این رو باید یک برنامه غذایی سالم و مناسب را دنبال کنید.

ماه دوم بارداری

در ماه دوم بارداری اجزای صورت جنین رشد کرده، گوش هایش در حال فرم گرفتن و سیستم گوارشی در حال رشد است در واقع میتوان گفت که قسمت بیشتر جنین را سر تشکیل می دهد. در این ماه جنین در حال حرکت است ولی شما هنوز حرکتش را متوجه نمی شوید. همچنین ممکن است شما درگیر احساسات مختلفی مثل ذوق زدگی، خوش‌حالی و در عین حال ترس شوید که همه این علائم کاملاً طبیعی هستند. ماه دوم حاملگی از هفته پنجم آغاز می شود و تا هفته هشت ادامه می یابد.

در طی هفته ۵ تا ۸ بارداری، سلول های بچه به سرعت تکثیر میشوند و شروع به انجام کارهای خاص می کنند. این فرآیند را تخصصی شدن عملکرد سلول ها می نامند. ضروری است که تمامی سلول های گوناگون تشکیل دهنده یک انسان تولید شود. در نتیجه تمایز، ویژگی های ظاهری بچه در ماه دوم بارداری مادر، شروع به شکل گیری می کند. 

تغییرات بدن زن حامله در ماه دوم بارداری

برخی تغییراتی كه در ماه دوم بارداری در بدنتان اتفاق می افتد با ماه اول بارداری مشابه است. شما هم چنان ممكن است حس خستگی، حالت تهوع، سرگیجه، تكرر ادرار، ویار غذایی یا حتی نوسانات خلقی داشته باشید. ماه دوم حاملگی با تغییرات متعددی در بدن مادر شروع می شود.

خیلی از شما در طول دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی كه تجربه می كنید، سایز سینه هایتان بزرگتر می شود. بهتر است بدانید كه در ماه دوم بارداری هم این اتفاق می افتد. افزایش تولید استروژن و پروژسترون موجب می شود که پستان ها بزرگتر شده و سایز غدد تولید شیر داخل پستان افزایش یابد. همینطور امکان دارد هاله قهوه ای دور نوک پستان (آرئول پستان) بزرگتر و تیره تر شود. این نتیجه افزایش خون در گردش است. پستان ها امکان دارد سفت، دردناک یا مورمور شود. همچنین ممکن است پستان ها پرتر و سنگین تر حس شوند.

درد شکم در ماه دوم بارداری,ماه دوم بارداری,لکه بینی در ماه دوم بارداریمصرف پروتئین از شروع بارداری و همچنین ماه دوم بارداری ضروری است

یكی از ویژگی های ماه دوم بارداری حساسیت پوست است بنابراین باید در انتخاب لباس زیر دقت كافی داشته باشید تا پوست تان آسیب نبیند. 

حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد بارداری ها در سه ماهه اول بارداری، همراه با خونریزی و لکه بینی هستند. دلایل مختلفی برای خونریزی وجود دارد که از جمله آنها لانه گزینی و حساسیت سرویکس است ولی علت اصلی خونریزی در سه ماهه اول بارداری، سقط جنین است که می تواند به علت مشکلات کروموزومی، هورمونی و مشکلات رحم باشد پس لازم است این موارد به سرعت پیگیری شود.

ترشحات واژن در ماه دوم بارداری ممكن است به رنگ سفید و رقیق باشد. درست است كه این حالت در اکثر موارد طبیعی است ولی اگر مقدار آن زیاد باشد باید حتماً با پزشك مشورت كنید زیرا این احتمال وجود دارد كه دچار عفونت شده باشید.

افزایش سطح هورمون ها میتواند سبب بروز آكنه در شما شود یا برعكس باعث شود پوستی لطیف و نرم داشته باشید. طی آنكه موهایتان در ماه دوم بارداری شروع به پرپشت شدن كرده و خیلی از مواقع شما را هیجان زده می كند.

بدن برای حمل اکسیژن و مواد غذایی موردنیاز بچه به تولید خون بیشتری نیاز دارد. این افزایش تولید خون که در سراسر بارداری ادامه می یابد اختصاصا در ماه دوم بارداری و ماه بعد بخاطر تقاضای بیش از حد گردش خون بالاتر است. علیرغم این تلاش ها عروق خونی مادر خیلی سریع تر گشاد شده و سیستم گردش خون حجم نسبتا بیشتری را نگه می دارد. برای تطابق با این تغییرات قلب سخت تر و سریعتر خون را پمپ می کند. این تغییرات سیستم گردش خون باعث نشانه هایی مانند خستگی، سرگیجه، سردرد می شود.

تغذیه در ماه دوم بارداری,همه چیز در باره ماه دوم بارداری,ماه دوم بارداریعلائمی مانند حالت تهوع، خستگی از علائم ماه دوم بارداری است

تغییر وابسته به هورمون ماه دوم بارداری، حالت تهوع و استفراغ است که به آن بیماری صبحگاهی نیز اطلاق می شود. علل دقیق وقوع حالت تهوع و استفراغ بیماری صبحگاهی معلوم نیست ولی تغییرات سیستم گوارش در جواب به سطح بالای هورمون ها یکی از علل تقریباً مطمئن آن است. بالا رفتن سطح استروژن و پروژسترون باعث کند شدن سرعت حرکت غذا از میان مجاری گوارشی می شود. بدین ترتیب معده تا حدودی دیرتر تخلیه می شود که باعث ایجاد احساس حالت تهوع و استفراغ می شود.

آزمایش و سونوگرافی های لازم در ماه دوم بارداری

پزشک در ماه دوم بارداری برای شما آزمایش ادرار و خون تجویز می کند تا مواردی که ممکن است روی بارداری شما تأثیر بگذارد را تشخیص دهد. آزمایش ادرار در بررسی پروتئین و قند برای تشخیص بیماری های کلیوی و دیابت بارداری است و آزمایش خون نیز برای بررسی مواردی مثل تعیین گروه خونی، تشخیص وجود بیماری هایی مانند هپاتیت، hiv، سنجش ایمنی در مقابله با آبله مرغان و بیماری های ژنتیکی است. همچنین امکان دارد تست پاپ اسمیر هم برای مشاهده موارد غیرطبیعی سرویکس و عفونت ها انجام شود.

قابل ذکر است که بین هفته ۱۱ الی ۱۳ حاملگی پزشک سونوگرافی "NT " تجویز می کند که در آن چربی پشت گردن جنین اندازه گرفته می شود و با فاکتورهای دیگر مانند سن مادر و میزان هورمون ها در خون، ریسک ابتلا به سندورم داون و تریزومی ۱۸ و ۱۳ را بیان می کند که در صورت مثبت بودن این آزمایش باید آزمایش های تشخیصی مثل آمنیوسنتز و cvs انجام شود.

ماه دوم بارداری,غذاهای مناسب ماه دوم بارداری,جنین در ماه دوم بارداریدر ماه دوم بارداری، استخوان های نوزاد شما شروع به سخت شدن می کنند

بهترین رژیم غذایی در ماه دوم بارداری 

رژیم غذایی نقش مهمی را در تشکیل ساختار مجرای عصبی و بعد از آن تشکیل مغز در ماه دوم بارداری و همچنین شروع تشکیل نخاع و اعصاب نوزاد شما، ایفا می کند. همچنین، سیستم گردش خون و ضربان قلب نیز در ماه دوم بارداری تشکیل می شوند. بعضی مواد مغذی ضروری و غذاهایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید شامل موردهای زیر است:

- اسید فولیک:

یک بخش کاملی از رژیم غذایی در هفته هفتم بارداری، اسید فولیک است که وظیفه تامین ویتامین B بدن را به عهده دارد. هنگامی که میخواهید اقدام به بارداری کنید برای ماه های اول مصرف روزانه ۵ میلیگرم مکمل های اسید فولیک توصیه می شود. اسید فولیک از جنین در مقابل رشد ناقص شبکه عصبی محافظت می کند. سبزیجات برگ سبز، تخم مرغ، میوه ها، مغز خشکبار (بادام، گردو) و عدس مملو از مکمل های طبیعی اسید فولیک برای یک زن باردار در ماه دوم بارداری هستند.

- کلسیم:

در ماه دوم بارداری، استخوان های نوزاد شما شروع به سخت شدن می کنند این اتفاق نیاز به کلسیم دارد شما هر روز، احتیاج به ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم دارید. شما به آسودگی میتوانید، کلسیم را از طریق منابع غذایی مثل محصولات لبنی و سبزیجات سبز دریافت کنید اگر در رژیم غذایی کلسیم را اضافه نکنید، بدن شما از استخوان ها و دندان هایتان کلسیم بر می دارد و آن ها بسیار ضعیف و شکننده می شوند.

خونریزی در ماه دوم بارداری,ماه دوم بارداری,اندازه جنین در ماه دوم بارداریرژیم غذایی ماه دوم بارداری از اهمیت ویژه و اولیه‌ای برخوردار است

- آهن:

اگر شما به اندازه کافی آهن از مواد غذایی دریافت نکنید، شما دچار حس خستگی و کم خونی خواهید شد. شما احتیاج به مصرف ۲۷ میلی گرم آهن در هر روز دارید. مواد غذایی دارای آهن، به تنهایی آهن مورد نیاز شما در دوران بارداری را تامین نمی کند. از این جهت، شما نیز باید مکمل آهن نیز مصرف کنید. از غذاهای مملو از آهن مثل میوه ها، سبزیجات شامل (اسفناج، شنبلیله و چغندر)، مرغ، ماهی و میوه های خشک در ماه دوم بارداری استفاده کنید.

- پروتئین:

مصرف پروتئین از شروع بارداری و همچنین ماه دوم بارداری ضروری است. مرغ، تخم مرغ، شیر، ماهی و عدس پروتئینهای ضروری و موردنیاز بدن را فراهم می کنند. حداقل ۷۵ گرم پروتئین برای یک مادر باردار مورد نیاز است.

غذاهای ممنوع در ماه دوم بارداری

بسیاری از زنان باردار صرفا در خصوص خوردن غذاهایی که مناسب رشد نوزادانشان است، توجه می کنند و اکثراً فراموش می کنند که غذاهایی وجود دارند که در زمان بارداری باید از خوردنشان پرهیز کنند. در این جا یک لیست از غذاهایی را آورده ایم، که در طول ماه دوم بارداری تا به آخر اصلاً نباید بخورید:

>> ماهی خام:

غذاهای دریایی مثل خرچنگ، میگو و غیره حاوی عناصری به نام جیوه هستند که میتوانند منجر به سقط جنین در ماه دوم بارداری شوند. آنها دارای پروتئین نیستند و مواد مغذی بدن شما را فراهم نمی کنند.

اندازه جنین در ماه دوم بارداری,سونوگرافی ماه دوم بارداری,ماه دوم بارداریخوردن برخی از غذاها در ماه دوم بارداری منجر به سقط جنین میشود

>> پنیر کم چرب:

پنیری مثل بری، روکوفورت و کامبرت نباید، در طول ماه دوم بارداری مصرف شود زیرا دارای باکتری، ای کولای است؛ اگر از پنیرهای نرم استفاده می کنید، خطر ابتلا به عفونت و حاملگی ناتمام را فزونی می دهد.

>> پرنده:

بوقلمون و سایر طیور نباید در ماه دوم بارداری مصرف شوند مگر این که در دمای بالای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته شوند. آب گوشت خام سبب رشد باکتری ها و عفونت در جنین می شود.

>> شیر غیر پاستوریزه:

اگر شیر پاستوریزه نبود، آنرا مصرف نکنید این شیر، حاوی میکروارگانیسم ها و بیماری هایی است که سلامتی شما را در ماه دوم بارداری در معرض خطر قرار می دهد همینطور شیر غیر پاستوریزه، امکان دارد شامل سالمونلا و دیگر باکتری های مضری نیز باشد.

>> تخم مرغ خام:

تخم مرغ میتواند باعث بیماری سالمونلا شود. سالمونلا عامل یکی از رایج ترین مسمومیت های غذایی است که در جوجه ها و تخم مرغ ها معمولاً وجود دارد و بطور جدی میتواند رشد طبیعی کودک شما را مختل کند. تخم مرغ هایی که مصرف می کنید باید کاملاً آب پز یا پخته شده باشند. حتی مصرف تخم مرغ نیمه آب پز شده و نیمه پخته شده  در ماه دوم بارداری توصیه نمی شود.

>> جگر سیاه:

با توجه به اینکه شما دنبال بالا بردن میزان آهن خود هستید، امکان دارد در ماه دوم بارداری از جگر استفاده کنید این غذایی است، که اکنون نباید آنرا بخورید، چون حاوی رتینول است که میتواند منجر به سقط جنین شود.

>> الکل:

مصرف الکل در زمان بارداری اکیدا ممنوع است چون امکان دارد منجر به عوارض جانبی متعددی برای سلامتی شما شود و از همه مهمتر مانع رشد کودک شما شود. شما باید در تمام دوران بارداری و همچنین ماه دوم بارداری از مصرف الکل فاصله بگیرید.

>> گوشت فرآوری شده:

از انواع گوشت فراوری شده، مثل گوشت ناهاری و سالامی پرهیز کنید. اینها گوشتهایی منجمد و مستعد ابتلا به بیماریها هستند. هر گوشتی که در ماه دوم بارداری می خورید، باید به خوبی پخته شده باشد، تا تمام باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم های مضرش کشته شده باشد.

ماه دوم بارداری,تغذیه در ماه دوم بارداری,خونریزی در ماه دوم بارداری مواد غذایی وجود دارند که خوردن آنها در دوران بارداری به خصوص در ماه دوم بارداری مناسب نیست

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش