به گزارش باشگاه خبرنگاران، "مهران غفاری" متخصص بیماری های مغز و اعصاب با حضور در برنامه ضربان شبکه سلامت با اشاره به بیماری ام اس اظهارکرد: بیماری ام اس سبب اختلال در عملکرد و رفتار زندگی عادی می شود، بنابراین سبک زندگی سالم و بدون استرس بهترین راه پيشگيري از این بیماری است.
وی با اشاره به این که درمان قطعی و تضمینی برای این بیماری وجود ندارد، گفت: هر جا که گفته شد صددرصد بیماری درمان می شود بدانید که کلاهبرداری صورت گرفته است؛ این بیماری درمان قطعی ندارد، اغلب بیماران ام اس بهبود یابنده هستند به طوری که یک حمله ایجاد می شود و نهایتا خوب میشوند، ولی وقتی این حمله برطرف می شود بیماری متوقف نشده بلکه التهاب فروکش کرده است.
غفاری افزود: متأسفانه بیمارانی داریم که بعد از مدتی خسته میشوند و داروهایشان را قطع می کنند و درمان هایی که اساس علمی ندارد را در پیش می گیرند ولی این عده با فاز پیش رونده بیماری به ما مراجعه می کنند.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب گفت: ام اس (گرفتگی بافتهای گوناگون) خود را با حمله نشان می دهد، ولی در بین این حمله ها، بیماری خرابکاری خود را انجام می دهد و این مسأله خطرناک است، تمام دارو های ام اس سرکوب گر سیستم ایمنی نیستند، قطع برخی از دارو ها خطرناک است، نباید خودسرانه اقدام به قطع دارو های ام اس کرد.
او با اشاره به این که بیمار ام اس باید از استرس پرهیز کند، گفت: بیمار باید داروهایش را بپذیرد، طبق اطلاعات موجود فردی که مبتلا به بیماری ام اس است برای او جایی برای قطع دارو نیست، مگر اینکه عارضه ایجاد کند.
غفاری گفت: تمام رژیم هایی که برای ام اس پیشنهاد شده به صورت استفاده از غذا های کم چرب و کم نمک است، تغذیه سالم با جایگزین کردن کافی ویتامین دی در بیماران ام اس باید مورد توجه قرار بگیرد. استعمال سیگار سبب ایجاد التهاب در ریه می شود و در نهایت این مسأله میتواند سبب بروز ام اس شود، چاقی در دوران نوجوانی از عوامل مستعد کننده ام اس است.
- 10
- 3