دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۱۹ - ۲۲ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۱۷۴
مشاوره پزشکی

نمک دریایی، مضرترین نمک خوراکی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد:بعضی اشخاص با بهانه های گوناگون مانند طب سنتی باورهای غلط تغذیه ای را در بین مردم رواج دادند، به عنوان مثال توصیه استفاده از نمک دریایی بسیار افزایش پیدا نموده است درحالی که نمک دریا مضرترین نوع نمک خوراکی است.

جلال رحمانی در نشست خبری که امروز ۲۲ دی ماه در محل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برپا شد، اعلام کرد :از زمانی که سویه کرونا امیکرون در استان های مجاور ما رؤیت شد، پیش بینی می کردیم که این سویه در قزوین نیز شیوع پیدا می کند، روزانه ۱۰ هزار نفر بین استان تهران و قزوین تردد می کنند بدین ترتیب انتقال این ویروس خواه ناخواه اتفاق می افتاد.

او گفت:پیش بینی می شود که در هفته های اواسط بهمن ماه شاهد پیک امیکرون در کشور و قزوین باشیم، مطالعات علمی نشان می دهد که این سویه شدت سرایت بالایی دارد ولی شدت بیماری نسبت به سویه دلتا کمتر است؛ تا به حال در کشور مرگی براثر امیکرون اعلام نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد :اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا با پایلوت قزوین شروع شد، در حال حاضر آگاهی ها نسبت به این طرح کامل و ۵۰ درصد طرح، اجرایی شده است، ۸۴ درصد از مردم استان واکسن زدند و اقبال خوبی از واکسیناسیون صورت گرفته است.

او در مورد رعایت پروتکل ها در مدارس، گفت :دستورالعمل ۰۷ به مدارس ابلاغ شده است که طی آن باید دانش آموزان واکسن دریافت نمایند ولی هم چنان دستورالعمل ۰۶ در مدارس اجرا میشود که طی آن زدن واکسن اجباری نیست، نظارت مستمر بر مدارس استان در مناطق شهری و روستایی اجرا میشود و تلاش داریم کمترین آسیب به دانش آموزان وارد شود در حال حاضر دستورالعمل ۰۷ در مدارس لغو شده است.

رحمانی تأکید کرد:همه ساله یک هفته از دی ماه به هفته ملی تغذیه اختصاص پیدا می کند، هدف این است که سطح سواد تغذیه در بین مردم افزایش پیدا کند و ما موظف هستیم سطح سواد سلامت را در این هفته ارتقاء دهیم، با توجه به اینکه در دوران کرونا قرار داریم و تغذیه در دوران کرونا اهمیت بالایی دارد، شعار سال جاری برای این هفته از طرف وزارت بهداشت« تغذیه، کرونا و واکسیناسیون» انتخاب شده است.

او با اشاره به باورهای غلط غذایی مردم متذکر شد :بعضی اشخاص با بهانه های مختلف مانند طب سنتی باورهای غلط تغذیه ای را در بین مردم رواج دادند، برای مثال توصیه استفاده از نمک دریایی بسیار افزایش پیداکرده است درحالی که نمک دریا مضرترین نوع نمک خوراکی است، بعضی نیز تأکیددارند همواره از روغن کرمانشاهی جامد استفاده شود که این باور غلطی است و نیاز است که آموزش های درستی ارائه شود.

اهمیت تغذیه در دوران کرونا

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد :در دوران کرونا تغذیه اهمیت بالایی دارد، افراد باید غذاهایی مصرف کنند که بیماری زودتر از بدنشان خارج شود، برای جلوگیری از کرونا اصلی ترین توصیه ما واکسن و ماسک است ولی در صورتیکه کرونا گرفتیم می توانیم از دستورالعمل تغذیه های مناسب با کالری بالا استفاده کنیم.

او گفت :استفاده از مایعات کافی، استفاده از آبمیوه ها، چای، انواع سوپ ها، استفاده از مغذی های دارای ویتامین سی ، ویتامین دی، مواد معدنی روی و منیزیم در دوران ابتلا به کرونا توصیه می شود، بیشترین نکاتی که باید موردتوجه قرار بگیرد استفاده زیاد از مایعات به ویژه آب است، نوشیدن آب زیاد باعث می شود که روند سم زدایی تقویت شود.

رحمانی با اشاره به عادات بدغذایی ایرانی ها تصریح کرد :ذائقه مردم به شوری و شیرینی عادت دارد بدین ترتیب ما ۴ برابر حد عادی شکر و ۳ برابر آن نمک استفاده می کنیم؛ ماهی به مقدار کمی استفاده می شود، سرانه استفاده از شیر و میوه کم و سرانه استفاده از نوشابه بالا است.

وی در ادامه بیان کرد :۵۰ درصد از جمعیت استان ما فعالیت بدنی کمی دارند و در حوزه اضافه وزن نیز رتبه ۸ کشوری را داریم و ۳۹ درصد افراد اضافه وزن دارند، در حال حاضر مصرف نمک در بین شهروندان قزوینی کاهش پیداکرده است اما مصرف نمک در آقایان نسبت به سال های گذشته با افزایش روبرو شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد :همچنین ۳۷ درصد شهروندان قزوینی ۲ بار در هفته میوه مصرف می کنند، علی رغم اینکه استان قزوین در مورد مصرف سبزیجات آمار بالایی ندارد اما در رتبه دوم کشوری قرار داریم این نشان می دهد که وضعیت کشور در مصرف سبزیجات خوب نیست.

او بیان کرد :در حوزه دخانیات نیز رتبه ۶ کشوری داریم و ۲۳ درصد از شهروندان قزوینی دخانیات استفاده می کنند، رتبه قزوین در مصرف سیگار یک است ولی در دخانیات دیگر مانند قلیان رتبه پایین تری داریم؛ بر اساس نظرسنجی انجام شده ۷ درصد از زنان قزوینی سیگار مصرف می کنند.

رحمانی گفت :۳۱ درصد مردم قزوین به کلسترول بالا مبتلا هستند، همچنین در ابتلا به دیابت رتبه ۱۶ کشور هستیم درگذشته رتبه دوم داشتیم ولی امسال رتبه ۱۶ به دست آوردیم و ۱۴ درصد افراد ۳۰ سال به بالا دیابت دارند، این نشان می دهد که وضعیت کشور در بخش ابتلا به دیابت خوب نیست، شاخص افزایش دیابت و فشارخون در کشور سخت گیرانه شده است بدین ترتیب آمار تغییر پیدا کرده است و در بخش فشارخون نیز رتبه ۱۷ کشوری را داریم.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش