جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۰۶ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۴۶۴
مشاوره پزشکی

آشنایی با ۶ ماده غذایی ضد پیری

مغزهای خوراکی سرشار از چربی غیر اشباع تک پیوندی هستند که به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می کنند.

رژیم غذایی می تواند در شکل گیری آسیب رادیکال های آزاد که موجب تغییر در عملکرد سلول می شوند، التهاب و جمعیت باکتری های روده نقش داشته باشد. رژیم غذایی بر طول تلومرها - پوشش های محافظ در انتهای کروموزوم ها - نیز موثر است. این عوامل می توانند بر بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، سکته مغزی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، اختلالات تنفسی، زوال ادراکی، و عفونت تاثیرگذار باشند.

 

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

به گزارش عصر ایران به نقل از "کانسیومر ریپورتس"، دانشمندان و کارشناسان بسیاری در تلاش هستند تا زیست شناسی پیری را در راستای به تاخیر انداختن آغاز بیماری های مرتبط با افزایش سن هدف قرار دهند و بر سال های سالم، فعال و مولد طول عمر انسان اضافه کنند.

 

اگرچه دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است، پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که استفاده از مواد غذایی ضد پیری خاص ممکن است هرچه بیشتر شما را تقویت کنند. در ادامه با چند نمونه از این دست بیشتر آشنا می شویم.

 

لوبیا

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

لوبیاها سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی، و پلی فنول های گیاهی هستند که فواید محافظتی، به ویژه برای قلب دارند. مطالعه ای که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف چهار وعده نصف فنجان لوبیا، نخود فرنگی، عدس، یا توفو در هفته با کاهش ۱۴ درصدی خطر مرگ ناشی از ایسکمیک قلب (هنگامی که شریان های قلب مسدود می شوند) مرتبط است. لوبیا منبع خوبی برای فیبر محلول نیز است که به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید کمک می کند.

 

فلفل تند

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

اگر مشکلی در تحمل مزه تند فلفل نداشته باشید، این ماده غذایی خوبی برای قلب و دور کمر شما محسوب می شود. مطالعه ای که در نشریه PLOS One منتشر شد، نشان داد، افرادی که به طور منظم فلفل های چیلی قرمز تند مصرف می کردند ۱۳ درصد احتمال کمتری داشت مرگ به هر دلیلی را طی یک بازه زمانی ۱۹ ساله در مقایسه با افرادی که فلفل مصرف نمی کردند، تجربه کنند.

کپسایسین که عامل مزه تند فلفل است، می تواند به بهبود جریان خون، تقویت سوخت و ساز، و محافظت در برابر باکتری هایی که با التهاب و بیماری ها پیوند خورده اند، کمک کند.

 

التهاب از عوامل کلیدی در بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، بیماری التهابی روده، دیابت نوع ۲، سرطان، و بسیاری موارد دیگر محسوب می شود. بسیاری از مواد غذایی گیاهی دارای مواد شیمیایی گیاهی هستند که واکنش التهابی را در سطح سلولی کاهش می دهند.

افزون بر چیلی های سبز و قرمز، انواع دیگر فلفل تند مانند کاین، هالاپینیو، و تاباسکو نیز حاوی سطوح بالایی از کپسایسین هستند. فلفل های شیرین محتوای کپسایسین کمتری دارند.

 

مغزهای خوراکی

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که مغزهای خوراکی بسته های کوچکی از مواد مغذی و سالم هستند. به عنوان مثال، طی مطالعه ای که در نشریه New England Journal of Medicine منتشر شد، تعداد ۱۲۰ هزار مرد و زن به مدت ۳۰ سال زیر نظر قرار گرفتند.

 

شرکت کنندگانی که روزانه حداقل یک اونس (۲۸ گرم) مغزهای خوراکی (حدود ۲۳ بادام، ۱۸ بادام هندی، ۱۲ ماکادمیا، یا ۱۴ نیمه گردو) مصرف می کردند با کاهش ۲۰ درصدی خطر مرگ در نتیجه بیماری های مختلف - به ویژه سرطان، بیماری قلبی، و مشکلات تنفسی - طی مدت زمان مطالعه مواجه بودند. حتی افرادی که دو تا چهار بار در هفته مغزهای خوراکی مصرف می کردند، کاهش ۱۳ درصدی خطر مرگ را نشان دادند.

 

مغزهای خوراکی سرشار از چربی غیر اشباع تک پیوندی هستند که به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می کنند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در مغزهای خوراکی ممکن است انعطاف پذیری رگ های خونی را حفظ کنند (شریان های سخت نشانه ای از بیماری قلبی است) و استفاده بدن از انسولین را بهبود ببخشند.

 

شکلات

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

مطالعه ای که با حضور ۲۱ هزار فرد بزرگسال انجام شد، نشان داد، افرادی که بیشترین میزان شکلات را در روز مصرف کرده بودند کاهش ۲۵ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ۲۳ درصد احتمال کمتر مواجهه با سکته مغزی طی دوره زمانی ۱۱ ساله مطالعه را تجربه کردند.

 

فلاونوئیدهای موجود در شکلات ممکن است عملکرد رگ های خونی را بهبود ببخشند که می تواند فشار خون و لخته شدن خون را کاهش دهد. با این وجود، شکلات از کالری، قند و چربی اشباع بالا برخوردار است. شکلات تلخ از میزان فلاونوئیدهای بیشتر و قند کمتر در مقایسه با شکلات شیری سود می برد و از این رو، گزینه مفیدتری است.

 

غلات کامل (سبوس دار)

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

غلات کامل بر خلاف کربوهیدارت های پالایش شده مانند نان سفید و برنج سفید، خطر ابتلا به سرطان، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، چاقی، بیماری عفونی، و مشکلات تنفسی را کاهش می دهند. بررسی ۴۵ مطالعه نشان داد، افرادی که هفت وعده در روز غلات کامل مصرف می کردند، بسیار احتمال کمتری داشت با این قبیل بیماری ها یا مرگ به هر دلیلی طی مدت مطالعه مواجه شوند. حتی مصرف یک یا دو وعده در روز نیز ممکن است سودمند باشد.

 

هنگامی که موضوع مواد غذایی ضد پیری مطرح می شود، غلات کامل در میان بهترین ها قرار دارند. آنها بسته های مواد مغذی کامل هستند. غلات کامل حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین های خانواده B، فیبر و پلی فنول ها هستند که این مواد به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کنند.

 

ماهی

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,مواد غذایی ضد پیری

ماهی های چرب از محتوای بالای اسیدهای چرب امگا-۳ سود می برند که ممکن است به محافظت از قلب و مغز کمک کنند. برخی پژوهش ها کاهش چشمگیر ۳۳ درصدی خطر مرگ ناشی از حمله قلبی ناگهانی را در افرادی که دو وعده یا بیشتر در هفته ماهی چرب مصرف می کردند را نشان دادند.

 

این مواد غذایی می توانند به قیمت کاهش عمر تمام شوند

در صورتی که مواد غذایی زیر بخش قابل توجهی از وعده های غذایی شما را شکل می دهند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، و انواع دیگری از بیماری های جدی قرار داشته باشید. از آنها پرهیز کنید یا مصرفشان را محدود سازید:

 

گوشت سوخته

مطالعات نشان داده اند که گوشت گریل شده یا به خوبی پخته شده که لایه ای سوخته روی آن شکل گرفته است، ترکیباتی را ایجاد می کنند که با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان های روده بزرگ، لوزالمعده، معده، و احتمالا انواع دیگر سرطان پیوند خورده اند.

 

گوشت های فرآوری شده

اگرچه گوشت قرمز به طور کلی با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان روده بزرگ پیوند خورده است، انواع گوشت های فرآوری شده ممکن است شما را مستعد ابتلا به سرطان های مری، کلیه، معده، و پروستات سازند.

 

کربوهیدارت های پالایش شده

رژیم های غذایی سرشار از قندهای افزوده شده (آبنبات، برخی از غلات صبحانه، شیرینی، نوشابه های گازدار) و کربوهیدارت هایی که بسیاری از مواد مغذی خود را از دست داده اند، مانند آرد سفید و برنج سفید، ممکن است طول تلومرها را کوتاه سازند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، چاقی، بیماری قلبی، و سکته مغزی را به ویژه در افرادی که دارای اضافه وزن هستند، افزایش دهند.

 

وعده های غذایی آماده

استفاده از محصولات غذایی آماده ممکن است راحت و آسان باشد، اما آنها اغلب سرشار از سدیم هستند که با خطر بیشتر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی عروقی، و بیماری کلیوی پیوند خورده است.

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش