شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۵۶۷
مشاوره پزشکی

رئیس انجمن دیابت ایران:

آیا لاغرها هم دیابت می گیرند؟

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,دیابت در لاغرها
یک متخصص دیابت گفت: بیماران دیابتی نیازی به تغذیه رژیمی ندارد و تنها اقدامی که باید انجام دهند کنترل قند خونشان است. بیماران در مصرف خرما دقت داشته باشند چرا که می پندارند این خوراکی بدون قند بوده و محدودیت مصرف ندارد اما به کلی در اشتباه هستند.

دکتر اسدالله رجب در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : دیابت در کشور بیش از ۱۲ درصد از مردم جامعه را درگیر کرده است، به عبارتی بالای ۷میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که بیش از ۵۰درصد این بیماران اطلاعی از بیماری خود ندارند و همان طور که می دانیم سالانه در حدود ۱۰درصد از مرگ و میرها در ارتباط با دیابت است.

 

طبیعتا شیوع این عارضه در کشورمان با شیوع منطقه ای دیابت ارتباط دارد یعنی در ایران، منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا که حدود ۳۵ میلیون دیابتی در آن ها موجود است، تقریبا تا سال ۲۰۳۰میلادی این آمار تا ۷۵ میلیون نفر نیز افزایش می‌یابد.

 

وی در ادامه افزود: متاسفانه افراد مبتلا به دیابت در کشور به دلیل برخوردار نبودن از کنترل مطلوب بیماری، اکثرا دچار عوارض شدید ناشی ار دیابت می شود و می توان گفت علت آن که همه مردم از این بیماری گریزان هستند همین عدم کنترل بیماری در کشور است و بیشترین هزینه هایی که صرف بیماری دیابت می شود به دلیل عوارض ناشی از دیابت بوده البته ناگفته نماند ۱۰ درصد از بودجه بهداشتی کشور خرج دیابت می شود.

 

رئیس انجمن دیابت ایران در خصوص افرادی که به تازگی متوجه بالا رفتن میزان قند خون شده اند گفت : یکی از مشکلات عمده دیابت این است که افراد به موقع متوجه عارضه خود نمی شوند البته برخی از انواع دیابت هستند که می توان سریع تشخیص داده شوند مانند دیابت کودکان و نوجوانان که به شدت قندشان به ۷۰۰ می رسد و علائم هشدار دهنده به وضوح پیداست که اگر کنترل نشود عوارض شدید را به دنبال دارد.(قند نرمال ناشتا زیر ۱۰۰ اما در حالت عادی زیر ۱۴۰ است)

 

به گفته دکتر رجب، ۹۰ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به موقع بیماری‌شان را متوجه نمی شود، جالب اینجاست که زمانی هم که درمی‌یابند درگیر این عارضه شدند کنترل مناسبی را انجام نمی دهند. افراد علاوه بر کنترل غذایی باید توان جسمانی و روانی خود را بالا ببرند .

 

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,دیابت در لاغرها

 

وی در رابطه با فاکتورهای هشدار دهنده این بیماری گفت: اضافه وزن شدید، بی تحرکی، سابقه وجود بیماری در خانواده، پر ادراری، عطش زیاد، چربی خون و فشار خون بالا، کاهش وزن ناگهانی، خانم هایی که در طول بارداری دچار سقط مکرر شدند یا نوزادان بالای ۴ کیلو به دنیا آوردن بیشترین میزان احتمال به دیابت را به خود اختصاص دادند.

 

همچنین تشنگی زیاد و تکرر ادرار از علایم وجود قند بیش از حد در خون بوده و در حقیقت زمانی که میزان زیادی گلوکز در خون وجود داشته باشد، ادرار زیاد خواهد شد. اگر انسولین وجود نداشته باشد کلیه ها نمی توانند گلوکز را تصفیه کرده و دوباره به خون برگردانند در واقع این امر باعث پر نگه داشتن مثانه و رفتن بیش از اندازه فرد به دستشویی می شود.

 

رجب اظهار داشت: همان طور که دیابت می تواند موجب بیماری هایی مانند افسردگی، ناتوانی جنسی و... شود بر عکس آن هم می تواند افراد را مبتلا به دیابت کند. یعنی افرادی که از بیماری‌های روحی رنج می‌برند در معرض دیابت و همچنین دیابتی‌ها در معرض خطر بیماری‌های روحی روانی قرار دارند.علاوه بر آن ممکن است افراد را درگیر، عارضه های چشمی و حتی نابینایی کند همچنین از کارافتادگی کامل کلیه‌ها، مشکلات گردش خون ممکن است موجب ایجاد زخم در پاها شود که در نهایت به قطع عضو می‌انجامد.

 

ناگفته نماند دیابت بر روی قلب و رگهای خونی نیز اثر می‌گذارد و یا ممکن است به سکته‌های قلبی و مغزی منجر شود.

 

این متخصص در پاسخ به این سوال که آیا افراد لاغر هم ممکن است به دیابت مبتلا شوند گفت: بله، حدود ۷۰ درصد از افراد که اضافه وزن دارند ممکن است مبتلا به دیابت شوند اما این بدین مفهوم نیست که افرادی که وزن کمی دارند به این بیماری مبتلا نشوند.

 

رئیس انجمن دیابت ایران خاطرنشان کرد: اگر افراد مبتلا به دیابت بیش از ۳ سال پی در پی قند خون بالا و بدون کنترل داشته باشد حتما عوارضی چون قطع پا و مشکلات شدید بینایی به سراغشان می آید.

 

دیابت مساوی‌ست با بیماری های عروقی و به عبارتی رگ های خونی بدن را گرفتار می کند البته اگر بیماری عروق بزرگی را هدف بگیرد بیماری های قلبی و سکته های مغزی را نیز به دنبال دارد، اما در طولانی مدت عروق کوچک گرفتار شده و موجب قطع عضو، مشکلات کلیوی، قلبی و عروقی و نابینایی می شود.

 

وی قندهای رژیمی را به افراد دیابتی به هیچ وجه توصیه نمی کند و افزود: بیماران دیابتی نیازی به تغذیه رژیمی ندارند و تنها اقدامی که باید انجام دهند کنترل قند خونشان است. بیماران در مصرف خرما دقت داشته باشند چرا که می پندارند این خوراکی بدون قند بوده و محدودیت مصرف ندارد اما به کلی در اشتباه هستند.

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش