دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۲ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۸۶۷
مشاوره پزشکی

درباره چرا و چگونگی اکسیژن درمانی

اکسیژن درمانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

آیا به راستی ضایعه مغزی کودک را اکسیژن درمانی مرتفع ساخت؟ متخصصان شبهاتی در این خصوص مطرح کرده‌اند.

 

ادن کارسن هنگام شنا در آستانه غرق‌شدن بود که دچار عارضه مغزی شد، بعد از آن گزارشی جنجالی مدعی شد اکسیژن‌درمانی صدمه مغزی او را درمان کرده است، اما متخصصان به این موضوع بسیار مشکوک هستند.

 

دونفر ازپزشکان ادعایی جنجالی مطرح کردند که از روش بحث‌برانگیز اکسیژن درمانی برای بهبود ضایعه مغزی کودک ٢ساله در آراکانزاس که در آستانه مرگ به‌علت غرق‌شدگی در استخر آب سرد قرارداشت، استفاده کرده‌اند.

 

دکتر یان میلر متخصص مغز و اعصاب و مدیر بخش برنامه بیهوشی بیمارستان کودکان نیکولاس در میامی، که هیچ نوع ارتباطی با این گزارش نداشت، گفت: «این گزارش مشکوک است و من واقعا نگران افراد دیگری هستم که در این مورد در اینترنت مطالعه  و فکر می‌کنند که این یک روش درمان صحیح و مرسوم برای افرادی با ضایعه مغزی است درحالی‌که مدرکی در این خصوص وجود ندارد.»

 

 درگزارشی جدید، نویسندگان، مورد ادن کارسن ٢ساله که‌ سال گذشته در استخر خانوادگی سقوط کرد و حدود ١٥دقیقه در آب ٤١درجه فارنهایت (٥درجه سانتیگراد) غوطه‌ور بود را شرح دادند. در مجموع او ٢ساعت بدون تپش قلب بود و امیدی به زنده ماندن او نبود. خانواده او این مطلب را در فیلمی در یوتیوب اعلام کردند. پزشکان موفق شدند او را احیا کنند اما او دچار ضایعه مغزی شده بود. پس از یک‌ماه بستری شدن در بیمارستان، او قادر به تکلم، حرکت یا پاسخ به فرامین نیز نبود.

 

ام‌آرآی نشان داد که ماده سفید و خاکستری مغز وی، دچار ضایعه شده بود.

 

٥٥روز پس از غرق شدگی ادن، دکتر پل‌هارچ پروفسور بالینی و مدیر بخش پزشکی‌ هایپرباریک در مرکز علوم سلامت دانشگاه ایالتی لویزیانا، شروع به اکسیژن درمانی بر روی او کرد و درمان را با اکسیژن دهی بافشاری برابر فشار هوا در سطح دریا، به‌مدت ٤٥دقیقه و ٢بار در روزانجام داد. پس از این درمان، طبق گزارش پرونده، سطح هوشیاری ادن بیشتر شد و شروع به صحبت کرد و حتی دوباره خندید.

 

٧٨روز پس از حادثه، پزشکان اکسیژن درمانی به روش ‌هایپرباریک (١) را با افزایش فشار اکسیژن اتاق، بر روی ادن آغاز کردند.

 

گزارش‌ هارچ می‌گوید: پس از حدود ٤٠جلسه درمان، ادن توانست دوباره با کمک راه برود و حواس طبیعی‌اش راه به‌دست آورد.

 

هارچ و همکارانش گفتند: پس از درمان به روش‌ هایپرباریک، گزارش ام‌آر‌آی نشان داد که ضایعه مغزی به‌طور کامل بهبود یافته (معکوس شده است). گزارش در مجله پزشکی گس ریسرچ در نسخه جولای منتشر شد.

 

اما دیگر متخصصان به‌صورت جدی نگران گزارش بودند. اظهارنظر نویسندگان، موجب جلب‌نظر حضار درباره اکسیژن درمانی و کمک به بهبود ادن نشد. حتی متخصصان اعلام کردند که این روش درمان، بدون اکسیژن درمانی خاص، نیز می‌تواند اتفاق بیفتد.

 

میلر ادامه داد: هرکس می‌تواند از بهبود ادن سپاسگزار باشد، با این حال اعلام کرد که گزارشی یافته که می‌توانسته به لحاظ شواهد او را واقعا تحت‌تأثیر قرار دهد. گزارش نتوانست شواهدی مبنی بر مرگ سلول‌های مغزی ارایه کند، یا این‌که سلول‌های مغزی به‌وسیله اکسیژن درمانی احیا شده‌اند.

 

وی گفت: معیاری برای این‌که اکسیژن بتواند سلول‌های مرده مغزی را بهبود دهد، وجود ندارد. تاکنون مشخص نشده که به محض این‌که مرگ عصبی اتفاق می‌افتد، مغز چگونه به آسیب وارده و اکسیژن، پاسخ می‌دهد.

 

دکتر دیوید کیفو، پروفسور و رئیس دپارتمان طب فیزیکی و توانبخشی انجمن پزشکی دانشگاه ایالت ویرجینیا، به همین ترتیب نگران گزارش بود.

 

او گفت، بهبود می‌تواند به سبب نرمی و انعطاف‌پذیری مغز اتفاق بیفتد به این معنی که قسمت‌های دیگر مغز می‌تواند مسئولیت قسمت‌های صدمه‌دیده را به‌عهده بگیرد. اکسیژن درمانی‌هایپرباریک مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا، برای درمان بیماری‌هایی شامل مسمومیت منوکسیدکربن و بیماری کاهش فشار (٢) و سوختگی‌هایی که به سبب حرارت یا آتش به‌وجود آمده ، تأیید شده است.

 

در شرایط تحت‌فشار هوای داخل محفظه اکسیژن‌درمانی‌ هایپرباریک، ریه‌ها می‌تواند اکسیژن بیشتری نسبت به زمانی که در حالت نرمال تنفس می‌کند، دریافت کند. طبق نظریه سازمان غذا و داروی آمریکا (٣)، افزایش اکسیژن در خون می‌تواند فرآیند تحویل اکسیژن به بافت‌ها را بهبود بخشیده و به حداقل رساندن صدمات سلول‌ها کمک کند.

 

هشداری را برای استفاده‌کنندگان روش اکسیژن درمانی‌ هایپرباریک صادر کرد که این روش برای بسیاری از بیماری‌ها رایج شده است، درحالی که معالجه آنها با این روش مورد تأیید نیست. این سازمان توضیح داد که روش اکسیژن درمانی‌ هایپرباریک برای بیمارهایی نظیر: ضایعات مغزی، آلزایمر، اوتیسم، دیابت‌ها و بسیاری از بیماری‌ها مورد تأیید نیست.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش