مونا ملک زاده متخصص کلینیکال آنکولوژی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره میزان شیوع سرطان تخمدان در دنیا اظهار کرد: متاسفانه در زمینه شیوع این عارضه آمارهای ما بهروز نیست. میزان شیوع سرطان تخمدان در دنیا حدود ۱.۴ درصد است که البته این آمار در نقاط مختلف دنیا متفاوت است.
وی بیان کرد: سن شیوع سرطان تخمدان معمولاً بین ۵۵ تا ۶۰ سال است. در سن بالای ۶۰ سال نیز احتمال ابتلا به آن با افزایش سن بیشتر میشود به طوریکه در آمریکا بیشترین میزان بروز این عارضه در ۶۳ سالگی گزارش شده است.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی سن و سابقه ارثی از عوامل خطر غیر قابل تغییر در بروز سرطان تخمدان دانست و افزود: عوامل دیگری همچون نداشتن تحرک بدنی، اضافه وزن و چاقی و تغذیه ناسالم نیز احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش میدهندهمچنین نقش دخانیات، آلودگی هوا و اشعهها نیز در بروز این عارضه ثابتشده نیست.
ملک زاده با بیان اینکه باروری در سن پایینتر میزان ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش میدهد، عنوان کرد: از علائم این بیماری میتوان به اتساع و افزایش دور شکم (به دلیل تجمع مایع در شکم)، تغییر در اجابت مزاج اغلب به شکل یبوست و دفع ناکامل ادرار (به علت وجود توده در شکم)، احساس سنگینی در لگن و خونریزی غیر طبیعی اشاره کرد؛ بنابراین افراد باید با مشاهده این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: از کل سرطانهای زنان در سنین قبل از یائسگی ۱۴ درصد به سرطان تخمدان اختصاص دارد همچنین از آنجاییکه وراثت تاثیر چشمگیری در بروز این عارضه دارد، افرادی که در خانوادهشان سابقه ابتلا به سرطان تخمدان، سینه، رحم و روده بزرگ وجود دارد، نیز باید در زمانهای مشخصی تصویربرداری انجام دهند. البته تعداد افراد مبتلا به این سرطانها و سن آنها نیز در احتمال ابتلا به سرطان تخمدان تاثیرگذار است.
ملک زاده یادآور شد: افرادی که نشانههای سرطان تخمدان و سابقه خانوادگی این عارضه را ندارند، نیز باید سالی یک بار به متخصص زنان مراجعه کنند.
- 12
- 5