سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۶:۲۵ - ۰۸ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۸۹۹
مشاوره پزشکی

معرفی روغن‌های گیاهی موثر در جلوگیری از ریزش مو

ریزش مو,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
خیلی از خانم‌ها و تا حدودی آقایان با مشکل شدید ریزش مو درگیر هستند. به طوری که گاهی کار به دکتر و دارو و آمپول‌های تقویتی می‌رسد اما در خیلی از موارد جوابگویی مناسب ندارد. حالا برای تقویت و جلوگیری از ریزش مو این بار روغن‌های گیاهی را امتحان کنید.

به گزارش از فرادید، اول به جنس موهای خود دقت کنید، اگر موهای شما چرب نیست، بهترین گزینه برای تقویت و افزایش رشد موها روغن‌های گیاهی طبیعی است. روغن‌های طبیعی گیاهی حاوی مواد مغذی، ویتامین‌ها، اسیدهای چرب و املاح هستند و می‌توانند بخشی از نیازهای موهای شما را برطرف کنند.

چرا روغن‌های طبیعی؟

البته می‌توانید برای صرفه‌جویی این روغن‌های طبیعی را به طور خالص تهیه کنید و بعد با اضافه کردن به شامپو یا حتی به تنهایی از اثرات آن سود ببرید.

برای اینکه از علت ریزش موی خود مطلع شوید بد نیست اول به دکتر مراجعه کنید و از او بخواهید با آزمایش خون میزان آهن و کارکرد تیروئید شما را چک کند، چون مثلاً کم کار شدن تیروئید می‌تواند باعث نازک شدن و ریزش مو شود، آهن در فرآیند رساندن اکسیژن به سلول‌ها نقش دارد و اکسیژن از مواد مهمی است که به رشد موها کمک می‌کند، خوردن غذاهای حاوی آهن یا قرص‌های آهن می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

روغن آووکادو:

این روغن یکی از روغن‌های مغذی پوست و مو است.بیشتر به کسانی توصیه می‌شود که پوستی ملتهب در کف سر دارند یا موهایشان بیش از اندازه نازک شده‌ است. روغن آووکادو ترکیب بسیار سبکی دارد و به راحتی جذب موها و پوست کف سر می‌شود. علاوه بر اینها این روغن می‌تواند آب و رطوبت را در خود نگه دارد و در نتیجه به آب‌رسانی موها هم کمک می‌‌کند.

از دیگر خواص روغن آووکادو SPF موجود در آن است. یعنی دارای مواد حفاظتی در برابر نور آفتاب است و می‌تواند تا حدی از موها در مقابل ضررهای ناشی از اشعه ماوراءبنفش خورشید محافظت کند.

این روغن سرشار از ویتامین‌های A، D، E ، 6B ،آمینو و فولیک اسید است؛اینها موادی هستند که هر موی سالمی به آنها نیاز دارد.شما می‌توانید از روغن آووکادو برای نرم کردن عمقی مو و حتی به عنوان ماسک مو استفاده کنید. اما برای گرفتن نتیجه بهتر این روغن را به همراه دیگر روغن‌های مغذی مثل روغن‌زیتون استفاده کنید.

روغن بادام تلخ:

یکی از روغن‌های رایج و خوب برای چرب کردن موها در آقایان و لطیف کردن پوست‌های خشک روغن بادام است. این روغن به راحتی در دسترس است. پروتئین‌های موجود در این روغن به بازسازی سطح پوست کمک می‌کنند.

بهتر است این روغن را با محصولات شوینده مخلوط کنید تا اثربخشی بیشتر آن را ببینید.البته روغن بادام به تنهایی هم می‌تواند موها را درخشان، چرب و مقاوم کند. یادتان باشد برای مو بهتر است از روغن بادام تلخ و برای پوست از روغن بادام شیرین استفاده کنید.

روغن هفت مغز:

ترکیبی از روغن هفت مغز گیاه یکی از بهترین روغن‌های تقویتی است. این روغن شامل: بادام تلخ و شیرین، فندق، سیاه‌دانه، پسته، کنجد و کرچک است که تک‌تک آنها از بهترین تقویت‌کننده‌ها هستند. روغن هفت مغز بیشترین مواد مغذی و ضروری پوست و مو را در خود دارد و یکی از بهترین انتخاب‌های برای تقویت مو است.

روغن زرده تخم‌مرغ:

تخم‌مرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین و انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامینA،BوDو املاح معدنی است. روغنی که از زرده آن تهیه می‌شود برای تقویت مو مفید است. ترکیب این روغن به همراه ریشه گیاه دارویی به نام "کندوش" عمل رشد و تقویت مو را سرعت می‌بخشد و خاصیت ضد ریزش نیز دارد. ۶۰ سی‌سی روغن زرده تخم مرغ را به همراه ۱۰گرم کندوش آسیاب شده مخلوط و در فواصل زمانی مختلف استفاده کنید.

روغن مورد:

برگ مورد متعلق به یکی از قدیمی‌ترین درختانی است که از مهم‌ترین گیاهان دارویی به شمار می‌رود و از قدیم جهت تقویت مو استفاده می‌شد. عوامل مخرب خارجی مثل قارچ‌ها و باکتری‌ها و عوامل حساسیت‌زا مثل مواد شیمیایی موجود در رنگ‌های مو به اشکال مختلفی باعث تخریب پوست می‌شود. التهاب، شوره، خارش و تضعیف مو به صورت خشکی موخوره و ریزش مو از عوارض این عوامل بیرونی است.

روغنی که از این برگ‌های سبز و شفابخش تهیه می‌شود به نام روغن مورد دارای ترکیبات متعددی است و مجموعاً دارای خواص ضد قارچ و اغلب باکتری‌های بیماری‌زا بوده و با مهار رشد و نمو این میکروارگانیسم‌ها از اثرات تخریبی آنها بر سطح پوست و پیاز مو جلوگیری می‌کند.

روغن نارگیل:

روغن نارگیل یک روغن طبیعی است که از گوشت داخل میوه نارگیل تهیه می‌شود. از نشانه‌های بارز آن مایع بودن روغن در دمای معمولی و جامد شدن در دمای پایین است. این روغن را تقریباً همه می‌شناسند، چون کاربردهای زیادی در زمینهٔ تهیه مواد آرایشی دارد. روغن نارگیل یکی از بهترین روغن‌ها درزمینهٔ رطوبت بخشیدن به پوست و مو و رفع خشکی پوست و مو است.

نارگیل رایحه‌ای مطبوع و قدرت نفوذپذیری بالایی دارد. این روغن کمبود پروتئین‌های مو را تا حدی جبران می‌کند و موجب ضخیم‌تر شدن آنها می‌شود؛ علاوه بر اینها با افزایش رطوبت و آب‌رسانی موها مانع موخوره شدن و آسیب‌دیدگی و شکنندگی آنها می‌شود.

اگر پوست ریز کف سر دارید هم این روغن به شما کمک می‌کند. برای از بین بردن شوره‌ها باید حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به طور کامل روی پوست کف سرتان ماساژ دهید، البته برای نتیجه بهتر این کار را هنگام خواب انجام دهید و اجازه دهید تا صبح روی سر شما باقی بماند و صبح کاملاً آبکشی کنید، بهتر است حداقل هفته‌ای یک‌بار این کار را انجام دهید.

روغن زیتون:

آشناترین و در دسترس ترین روغن، روغن زیتون است. به عبارتی مادر روغن‌های مفید برای پوست و مو است. این روغن می‌تواند جای بسیاری از محصولات حالت‌دهنده موها را بگیرد چراکه می‌تواند به طور عمیق در موها نفوذ کرده و آنها را مرطوب و هم به حالت گرفتن کمک ‌کند. روغن زیتون تا حد زیادی خشکی موها را از بین می‌برد و به همین دلیل برای کسانی که موهای خشکی دارند خیلی مفید است.

آنتی‌اکسیدان موجود در روغن زیتون با نازک شدن و ریزش موها مبارزه می‌کند. وقتی می‌خواهید روغن زیتون بخرید،اگر قصد دارید نوع با کیفیت آن را تهیه کنید،دقت کنید، اولین روغنی که در اثر فشار از زیتون خارج می‌شود، مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین آن است.

این روغن بدون حرارت دادن یا اضافه کردن ماده شیمیایی تهیه شده و دارای طعم و مزه قوی است.رنگ آن‌هم سبز یا زرد تیره است.هرچه رنگ روغن‌زیتون‌ روشن‌تر باشد کیفیت آن پایین‌تر است.

روغن هسته انگور:

این روغن از هسته انگور به دست می‌آید و فاقد سدیم و کلسترول بوده و میزان اسیدهای چرب غیراشباع آن تا ۹۰ درصد می‌رسد. روغن انگور خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد که ۵۰ برابر بیشتر از ویتامین E و ۲۰ برابر بیشتر از ویتامین C است.

روغن خالص دانه انگور، ترکیبی فوق‌العاده مؤثر برای فعال‌سازی مجدد رشد پیاز مو است،علاوه بر اینکه خوردن این روغن بسیار مفیدتر از روغن‌های مایع است ماساژ دادن آن روی پوست سر هم می‌تواند برای تقویت رشد مو مؤثر باشد.

روغن مار:

شاید نام این روغن کمی وحشتناک باشد اما مار همان اندازه که خطرناک و کشنده است به همان اندازه نیز شفابخش است. به عنوان مثال: از سم مار برای ساخت داروهایی برای درمان برخی مشکلات قلبی و عروقی استفاده می‌شود چون خاصیت رقیق‌کنندگی خون را دارد.سمی‌ترین مارهای ایران در مناطق کویری هستند و بین قوی بودن سم مار و گرم و خشک بودن محیط رابطه مستقیم دارد. یعنی هر چه گرم‌تر باشد سم آن مار قوی‌تر است.

از طرف دیگر روغن مار یکی از گران‌قیمت‌ترین روغن‌های جهان است.که از نظر خاصیت اگر اصل و خالص باشد و اگر از مار تهیه‌شده باشد دارای تأثیر و قدرت شفابخشی بسیار زیاد است. ۹۰ درصد روغن مارهای بازار تقلبی است.اگر موهای شما دچار ریزش شده و یا به مرور زمان کم پشت شد و قصد دارید موهای خود را تقویت کنید، یکی از بهترین گزینه‌ها استفاده از روغن مار و یا به صورت ترکیب به همراه روغن‌های رز ماری و مورد است که موجب تقویت موهای شما و پرپشت شدن آنها خواهد شد.

روغن کنجد:

روغن کنجد اسیدهای چرب امگا۳ ، امگا۶ و ویتامین E دارد و معمولاً از دانه‌های کنجد که دانه‌های روغنی هستند تهیه می‌شود. روغن کنجد علاوه بر مصرف پخت و پز در صنایع آرایشی و بهداشتی، برای تهیه انواع کرم‌های مرطوب‌کننده، نرم‌کننده و ترمیم‌کننده پوست و مو کاربردهای فراوانی دارد.

روغن سیاه دانه:

نام دیگر آن سیاه تخمه و یا در عربی شونیز است که یکی از قدیمی‌ترین طعم‌دهنده‌هاست که قدیمی‌تر‌ها و شاید امروزه نیز در نان‌ها و ترشی‌های محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغنی که از این دانه‌ها تهیه می‌شود یکی از بهترین روغن‌ها در زمینهٔ پوست و مو است. سیاه‌دانه کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف از جمله صنایع آرایشی و بهداشتی دارد. برای تهیه و تولید انواع لوسیون ضد ریزش مو و ابرو، تقویت کننده‌های گیاهی برای مو از روغن سیاه‌دانه استفاده می‌شود.

روغن کرچک:

بیش از۴۰۰۰ سال سابقه نشان‌دهنده ویژگی‌های خاص و مفید این روغن است. این روغن دارای خواص درمانی و زیبایی بی نظیری است که از این خواص درمانی باید به مواردی از جمله: تقویت مژه و ابرو، از بین برنده موخوره، تقویت و رشد مو، چین‌وچروک پوست، از بین برنده خشکی و ترک دست‌وپا اشاره کرد.

روغن شترمرغ:

روغن شترمرغ اما پدیده نوظهوری است که این روزها به عنوان یک درمان دارویی و یک محصول زیبایی جای خود را در میان خانواده‌ها بازکرده و به تجربه می‌توان تأثیر بی‌نظیر این روغن را در تقویت ناخن‌های شکننده ، تقویت مو ابرو و مژه ، پوست صورت و همچنین پوست بدن مشاهده کرد.

روغن فندق:

روغن فندق یکی از بهترین روغن‌ها با سابقه درخشان درزمینهٔ زیبایی، پوست و مو است که همه با نام و خواص درمانی این روغن در زمینه تقویت و رشد مو ابرو و مژه آشنا هستند ، این روغن تقریباً در اکثر آرایشگاه‌های زنانه همیشه مورد استفاده قرار گرفته و در تمامی موارد تأثیر خود را به خوبی نشان داده است.

روغن جوجوبا:

جوجوبا در حقیقت دانه‌هایی مانند بادام‌ زمینی است که در گذشته در محلی میان مکزیک و آمریکا رشد می‌کرده که جدیداً در ایران هم کاشت و تولید می‌شود .این روغن غلظت زیادی دارد اما خاصیت جذب سریع دارد و در تهیه بسیاری محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن جوجوبا تأثیر فوق‌العاده‌ای در زمینه پوست و مو دارد. از جمله: ضد چین و چروک بودن و سرشار از ویتامین‌های A,B,E و مواد معدنی مانند سلنیوم است، مرطوب‌کننده و نرم‌کننده پوست و مو، شفافیت پوست و مو، جلوگیری از ریزش مو به دلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین‌های B,E، مفید در ضخیم و پرپشت شدن مو، برطرف‌کننده خشکی و ترک لب، و برای پوست‌های مستعد آکنه مفید است.

روغن آمله:

آملا و یا آملج همگی نام‌های میوه‌ای هستند که در جنگل‌های مرطوب هندوستان و در نواحی از سیستان و بلوچستان می‌روید. این میوه دارای مقادیر زیادی ویتامین ث بوده و شکلی شبیه آلو دارد.

از میوه آمله روغنی تهیه می‌شود که هندی‌ها در تمامی مراسم‌های ویژه مذهبی خود برای تقویت موی سر و صورت استفاده می‌کنند که باعث تیرگی و درخشندگی موهای سر و صورت نیز می‌شود، در ایران قدیم و دوران صفویه نیز برای تقویت سبیل و ریش از روغن آمله استفاده می‌شده است.

روغن رز ماری:

روغن رز ماری یک روغن محرک است که بوی نافذ و گرمی دارد و بر اعصاب مرکزی اثر مؤثری دارد . بسیاری از پزشکان طب سنتی معتقدند ماساژ دادن پوست سر با روغن رز ماری از ریزش مو جلوگیری می‌کند و پوست سر را سالم نگه می‌دارد.

چند پیشنهاد:

برای موهای خشک بهتر است از این روغن‌ها استفاده کنید: روغن گل مریم، سنبل، گل شمعدانی، رز ماری برای موهای چرب بهترین روغن‌ها : اکلیل کوهی، سرو کوهی، مریم‌گلی، سدر، برگ درخت چای

درمان ریزش مو: رز ماری، لیمو، سرو کوهی، گل شمعدانی و نوشیدن دم‌کرده زنجبیل

موهای آسیب‌دیده و شکننده: گل بابونه، لیمو، سنبل، گل شمعدانی یا رز ماری

یک پیشنهاد این است که قبل از حمام کردن موهای خود را با روغن گیاهی مخصوص ماساژ دهید و اجازه دهید چند ساعتی روی موهای شما باشد و بعد به حمام بروید، زیرا در این صورت ریشه موهای شما با این مواد تقویتی بیشتر در ارتباط بوده و برای پوست سر و ریشه بسیار مفیدتر هستند.

حتی اگر می‌توانید اجازه دهید این روغن گیاهی از شب تا صبح روی موهای شما بماند.البته بعضی روغن‌ها مثل سیاه‌دانه نباید بیش از دو ساعت روی پوست سر بماند.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش