چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۱۱ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۲۲۷۳
مشاوره پزشکی

رتینول چیست؟

رتینول,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

مجله سلامت/ همانطور که می دانید رتینول مشتقی از ویتامین A است که در تولید محصولات مراقبت پوست و ضد پیری مورد استفاده قرار می گیرد.

 

با اینکه مواد تشکیل دهنده زیادی در محصولات مراقبت از پوست به کار می رود اما یکی از محبوب ترین آن ها در میان افراد رتینول است. همه ما در مورد رتینول اطلاعاتی داریم اما ممکن است که همه چیز را در مورد رتینول ندانیم. به همین خاطر سعی داریم در این مقاله سوالاتی را از متخصصان پوست بپرسیم و پاسخ آن را بیان نماییم.پس همراه ما باشید.

 

رتینول چیست؟

رتینول مشتقی از ویتامین A است که به عنوان ماده ضد پیری مورد استفاده قرار می گیرد و در بیشتر محصولات مراقبت از پوست دیده می شود. این ماده می تواند متابولیسم سلول های پوستی را تحریک کند و تولید کلاژن را بیشتر نماید.

 

رتینول می تواند در داخل پوست جذب شود. زمانی که با آنزیم های خاصی ترکیب می شود، این ماده به ترتینوین تبدیل می شود که شکل اسیدی ویتامین A است و با عنوان اسید رتینوییک نیز شناخته شده است. استفاده از محصولا پایدار و با فرمول خوب به همراه رتینول، می تواند ظاهر اسیب های وارد شده به پوست، لکه های قهوه ای، خطوط، چین و چروک ها و و منافذ برگ را کاهش دهد. جادوی این ماده در توانایی آن برای سطح بخشیدن دوباره به بافت پوست و نرم تر کردن و شفاف تر کردن آن است.

 

رتینول,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

تفاوت بین رتینول، رتین-A و رتنوئید در چیست؟

هم رتین-A و هم رتینول، به عنوان نوعی از رتنوئید شناخته می شوند که کلاسی از داروهاست. هر دو ماده یاد شده می توانند در تسکین سریع پوست موثر باشند و گزینه های تایید شده ای برای معکوس کردن نشانه های پیری محسوب می شوند.

 

اما رتینول یک ماده بدون نسخه است و باید به شکل فعال تبدیل گردد. این در حالیست که رتین-A محصول تجویزی از طرف پزشک محسوب می شود و در حذف چین و چروک ها و مبارزه با آکنه بسیار موثرتر و قدرتمندتر از رتینول است. در مورد مصرف محصولات حاوی این ماده باید با یک متخصص پوست مشورت کنید.

 

رتین-A ساختار سلول ها را بازیابی می کند. بنابراین احتمال قرار گرفتن آن ها در منافذ و مسدود کردنشان بسیار اندک است. همین امر باعث می شود تعداد منافذ مسدود و ایجاد آکنه کاهش پیدا کند. این ماده همچنین می تواند ظاهر چین و چروک ها را با بافت دهی دوباره و نرم کردن سطح پوست و کاهش اندازه منافذ بهبود ببخشد.

 

مزایای استفاده از رتینول چیست؟

مزایای استفاده از رتنیوا و رتین-A این است که می توانید بهبودی را در خطوط ریز، چین و چروک ها و تولید کلاژن در پوست ببینید. این دو ماده تن رنگی پوست را نیز بهبود می بخشند. رتین-A نسخه تجویزی قدرتمندی نسبت به رتینول است و می تواند برای محصولات ضدپیری و آکنه موثرتر و قدرتمندتر عمل کند.

 

این ماده برای افرادی که نوع خاصی از پوست مستعد به آکنه دارند مفید خواهد بود. رتنوئید تجویزی برای فرآیند ضد پیری و کار بر روی فرم خاصی از آکنه مفید خواهد بود. این ماده بیشتر برای جوش های سرسیاه، سرسفید، کومدون های بسته و منافذ مسدود موثر است.

 

رتینول,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

مضرات رتینول:

 

آیا استفاده از رتینول می تواند تاثیر منفی بر روی پوست داشته باشد؟

هر ماده ای می تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد. این مواد نیز اگر بیش از حد مورد استفاده قرار گیرند می توانند باعث خشکی پوست و تحریک آن شوند. برخی از افراد که پوست حساسی دارند قادر نخواهند بود چنین شرایطی را تحمل کنند.

 

کرم های موضعی نیز می تواند شما را به نور خورشید حساس سازد و آفتاب سوختگی را شدیدتر نماید. هر دوی این مواد نباید در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرند مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد. رتنوئید تنها زمانی به پوست اسیب وارد می کند که شما شرایط چوستی بسیار حساس همچون اگزما یا روزاسه داشته باشید.

 

هنوز هم بیمارانی که با شرایط حساسی همچون روزاسه دست و پنجه نرم می کنند ممکن است بتوانند از رتنوئید استفاده نمایند اما آن ها باید به تدریج از این ماده بهره مند شوند و پوست خود را قبل از اعمال رتنوئید با مرطوب کننده آماده سازند. با اینکه رتین-A اساسا داروی موضعی برای درمان آکنه محسوب می شد اما همه آکنه ها شبیه هم نیستند.

 

برای افرادی که آکنه قرمز، دردناک و ملتهبی دارند، رتنوئید تجویزی ممکن است شرایط موجود را بدتر کند و تحریک و التهاب را در پوست های حساس بیشتر نماید. آکنه بیماری التهابی از پوست است و ملتهب کردن این نوع از آکنه با رتنوئید ، استراتژی خوبی برای رسیدن به پوست شفاف نیست. معمولا برخی از افراد با مصرف رتنوئیدهای تجویزی ممکن است شرایط بدتری را تجربه نمایند.

 

در کاربردهای اولیه، رتین-A می تواند باعث خشکی پوست، افزایش حساسیت و پوسته پوسته شدن گردد. اگر مصرف ادامه داشته باشد این شرایط بدتر می شود. معمولا رتین-A یا رتینول برای افرادی که امنیت نور خورشید را جدی نمی گیرند توصیه نمی شود. استفاده روزانه از ضد آفتاب برای رسیدن به نتایج دلخواه به هنگام مصرف رتنوئید ضروری است.

 

چه زمانی باید رتینول را اعمال کنیم؟

بیشتر رتنوئیدها در برابر نور خورشید پایدار نیستند. این موضوع بدین معنی است که آن ها باید در ظرف سربسته و به دور از نور خورشید قرار گیرند و در شب اعمال شوند. سعی کنید یکبار در هفته ، رتینول را به اندازه یک نخود بردارید و بر روی مرطوب کننده خود بزنید.

 

می توانید مصرف آن را به تدریج بیشتر کنید اما مصرف بیش از حد به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این مواد بر اساس واکنش پوست مورد استفاده قرار می گیرند. اگر متوجه قرمزی یا تحریک بر روی پوست شدید، مصرف آن را متوقف کنید.

سرم رتینول را بر روی کل صورت و گردن اعمال کنید. سه دقیقه منتظر بمانید و مقدار اندکی از مرطوب کننده را اعمال نمایید. سرم رتینول را دو شب مصرف کنید، یک شب مصرف نکنید و جای ان را با سرم لایه بردار و سرم درمانی عوض کنید.

 

دوشنبه و سه شنبه: رتینول

 

چهارشنبه: لایه بردار

 

پنج شنبه و جمعه: رتینول

 

شنبه: سرم آبرسان به پوست

 

از آنجایی که رتینول سلول های پوستی را با نرخ سریع تری به سمت سطح می کشد، می توانید باعث پوسته پوسته شدن در برخی از انواع پوست ها شود. به همین خاطر نباید هر شب از آن استفاده کنید. از آنجایی که تولید دوباره سلول ها در سطح، دو روز طول می کشد، استفاده از سرم لایه بردار برای حذف سلول های مرده عالی است.

 

رتینول زمانی بهتر عمل می کند که دوباره بعد از دو روز مورد استفاده قرار گیرد. حالا رتینول می تواند به لایه های عمیق تر پوست نفوذ کند. استفاده از سرم آب رسان می تواند فرصت بیشتری به پوست برای بازسازی بدهد و موانع ترمیم آن را حذف نماید.

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش