به گزارش عصر ایران به نقل از "ریدرز دایجست،" آشنایی با نشانه های آنوریسم اهمیت ویژه ای دارد، زیرا می تواند به قیمت حفظ جان فرد تمام شود. سکته های مغزی می توانند پیامدهایی جدی را موجب شوند و حتی زندگی فرد را در معرض تهدید قرار دهند.
سردرد ناگهانی و شدید
سردردها اغلب ممکن است نشان دهنده موضوعی جدی باشند. در مورد آنوریسم، سردرد می تواند به واقع بد و شدید باشد و فرد اغلب آن را به عنوان بدترین سردرد زندگی خود توصیف می کند. اما در این شرایط چه رخ می دهد؟ نشت خون پوشش های مغزی را تحریک کرده و درد شکل می گیرد. سردرد ناشی از آنوریسم به ناگاه شکل گرفته و بسیار شدید است.
دوبینی یا پلک افتاده
این شرایط می تواند به واسطه یک آنوریسم بزرگ که روی عصب حرکت دهنده چشم فشار وارد می کند، رخ دهد. اگر به ناگاه با یک مشکل بینایی - دو بینی، افتادگی پلک - مواجه شدید بلافاصله با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. این شرایطی نیست که انتظار برای مشاهده نتیجه آن اقدامی منطقی باشید.
ضعف یا بی حسی در یک سمت بدن یا صورت
یکی دیگر از نشانه های آنوریسم بی حسی نیمی از صورت یا یک سمت از بدن است. این شرایط به دلیل نشت لخته های خون ریز از آنوریسم که رگ های کوچک منتهی به مناطق مهم مغز را مسدود می کنند، شکل می گیرد. آنوریسم هماند تاولی با یک دیواره نازک است که می تواند ترکیده و خون نشت کرده از آن در طول مسیر خود ویرانی به بار آورد.
مشکلات دستگاه گوارش
هنگامی که دارای یک آنوریسم مغزی هستند، امکان تجربه حالت تهوع یا استفراغ وجود دارد. خونریزی و سردرد دلایل اصلی شکل گیری این شرایط هستند. ابتدا سردرد آغاز می شود و سپس ممکن است حالت تهوع، استفراغ، یا اسهال را تجربه کنید. از دیگر نشانه های شایع می توان به خونریزی، سرگیجه، حساسیت به نور و گرفتگی گردن اشاره کرد. این موارد با خونریزی یا در برخی موارد با فشار در سر یا فشار آنوریسم بر ساختارهای مرتبط پیوند خورده اند.
عوامل خطرآفرین
عوامل خطرآفرینی که پزشکان و پژوهشگران معتقدند به تشکیل آنوریسم مغزی منجر می شوند، شامل موارد زیر هستند:
- سیگار کشیدن
- فشار خون بالا
- سابقه خانوادگی ابتلا به آنوریسم مغزی
- سن بیش از ۴۰ سال
- جنسیت - زنان در مقایسه با مردان بیشتر دچار آنوریسم می شوند
- ابتلا به اختلالات دیگر مانند سندرم اهلرز-دانلوس، بیماری کلیه پلیسیستیک، سندرم مارفان، و دیسپلازی فیبرعضلانی (FMD)
- استفاده از مواد مخدر، به ویژه کوکائین
- عفونت
- تومورها
- ضربه مغزی (TBI)
درمان آنوریسم مغزی
برخی آنوریسم ها که نشت نمی کنند را می توان زیر نظر گرفت. موارد دیگر نیازمند عمل جراحی برای جلوگیری از نشت هستند. شرایط درمان به شدت آنوریسم بستگی دارد. درمان برای آنوریسم پاره نشده شامل مصرف دارو به منظور کنترل فشار خون و روش هایی برای پیشگیری از پارگی در آینده می شود. آنوریسم های پاره شده نیازمند مراقبت پزشکی اورژانسی هستند.
- 16
- 2