جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۵ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۱۴۱
مشاوره پزشکی

درمان ریزش مو با طب سنتی چینی

گیاهان چینی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
به دنبال رویکرد دیگری برای پیشگیری از ریزش موهای خود هستید؟ در این مقاله همراه ما باشید تا تاثیر گیاهان چینی بر روی ریزش مو را بررسی کنیم.

قرن‌هاست که انسان‌ها از گیاهان چینی به عنوان ماده تشکیل دهنده بیشتر پودرها، پمادها، نوشیدنی‌ها و محلول‌ها استفاده می‌کنند. امروزه، این رویکرد با نام‌های مختلفی همچون درمان طبیعی، درمان جایگزین یا گیاه درمانی شناخته شده است.

این یک رویکرد طبیعی است که ماده تشکیل دهنده‌اش عوارض جانبی بسیار اندکی برای بدن دارد. به همین خاطر نیز بیشتر افراد در سرتاسر جهان از گیاهان چینی برای کاهش ریزش موهای خود استفاده می‌کنند و سعی دارند از این روش برای رشد دوباره موها استفاده نمایند.

گیاهان دارویی چینی:

چینی‌ها از گیاهان به طور گسترده در درمان‌های سنتی خود استفاده می‌کنند و برای قرن های متمادی است که از این گیاهان برای درمان ریزش موهای خود بهره مند می‌شوند. گیاهان چینی در درمان علل اصلی ریزش مو که شامل موارد زیر است موثرند:

کمبود Yin در کبد و کلیه‌ها: Yin بخشی از انرژی در بدن است که چینی‌ها در طب پزشکی خود معتقدند باعث افزایش عملکرد بدن می‌شود. کبد و کلیه یکی از مکان‌های اصلی و شناخته شده برای پردازش موادی است که از بدن خارج می‌شود. گیاهان چینی که برای درمان این کمبود مورد استفاده قرار می‌گیرد قادر است باعث رشد دوباره موها شود. اینکار از طریق تحریک سلول‌های فولیکول مو انجام می‌شود.

حرارت سمی: حرارت سمی واژه ای است که برای توصیف تجمع سموم در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.این تجمع ممکن است به خاطر رژیم غذایی ضعیف، عفونت‌ها، آلاینده‌های محیطی یا داروها باشد. این سموم منجر به ایجاد عفونت و افزایش اسیدیته خون می‌شود. گیاهانی که قادر به دفع سموم از بدن باشند، می‌توانند رشد دوباره مو را تحریک نمایند.

جریان خون کاهش یافته: گیاهان چینی که بتواند جریان و گردش خون را بهبود ببخشد، قادر خواهد بود توزیع مواد مغذی مورد نیاز و اکسیژن را به سلول‌های فولیکول‌های مو افزایش دهد. در نتیجه رشد مو نیز بیشتر خواهد شد.

اگرچه این نظریات دقیق نیستند اما برخی از آن‌ها حقیقت دارند. در حقیقت رژیم غذایی ضعیف و سموم باعث ریزش مو می‌شود. حتی در پزشکی مدرن نیز ریزش مو عمدتا با استفاده از مکمل‌هایی درمان می‌شود که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. به طور مشابه، آنتی اکسیدان‌ها نیز از سلول‌های فولیکول‌های مو در برابر اسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

نکاتی در مورد گیاهان چینی برای رشد مو:

انواع متعددی از گیاهان چینی برای درمان مشکلات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت، گیاهان خاصی که برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند در درمان انواع مختلفی از مشکلات موثر باشد. این موارد عبارتند از:

ریزش مو

نازک شدن مو

آلوپسی

طاسی مردانه

سفیدی موی زودرس

مشکلات مرتبط با پوست سر

شوره سر

ترویج رشد مو و افزایش سلامت کلی مو

چگونه گیاهان چینی می‌تواند باعث کاهش ریزش مو شود؟

بیشتر متخصصان طب سنتی چینی بر این باورند که ریزش مو به خاطر کمبود جریان خون به خصوص در فولیکول‌های مو می‌باشد. البته این رویکرد در بیشتر طب‌های سنتی در جهان دنبال می‌شود. در حقیقت عوامل بسیار زیادی وجود دارد که بر روی جریان خون تاثیر می‌گذارد. استرس، رژیم غذایی ضعیف و سایر فاکتورها می‌تواند در این شرایط دخیل باشد.

خونی که مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نکند، باعث ایجاد مشکلاتی در سلامتی انسان خواهد شد. لازم به توضیح نیست که خون باید در سطح بهینه‌ای از سلامت باشد تا بتواند سلامت سایر قسمت‌های بدن همچون پوست سر را تامین کند. استفاده از ریشه Fleeceflower یک انتخاب رایج و محبوب برای بهبود سلامت خون است.

آلوپسی و گیاهان چینی:

بر اساس طب شرقی، مشکلاتی همچون آلوپسی(ریزش مو) معمولا در شرایطی ایجاد می‌شود که استرس و مشکلات مرتبط با غده تیروئید وجود داشته باشد. به همین خاطر نیز متخصصان بر روی تصحیح کمبودهای خون و سایر کمبودها در بدن کار می‌کنند.

مزایا و معایب:

یکی از معایبی که در مورد مصرف گیاهان چینی برای درمان ریزش مو وجود دارد این است که تایید FDA برای آن وجود ندارد. مزایای استفاده از گیاهان چینی برای درمان ریزش مو را نمی‌توان به طور دقیق ارزیابی کرد بنابراین خطرات یا مزایای آن به طور دقیق مشخص نشده است. البته مصرف گیاهانی همچون Dong Quai یا He Shou Wu عوارض جانبی در پی نداشته است. یکی از مزایای گیاه هو شو وو یا فو تی این است که می‌توان آن‌ها را داخل کپسول قرار داد. همچنین افرادی که به دنبال نسخه سالم تری از این مواد هستند می‌توانند آن را به صورت چای بنوشند.

تعدادی از گیاهان چینی برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاهان را می‌توان به تنهایی مصرف کرد یا با گیاهان دیگر ترکیب نمود. این گیاهان شامل موارد زیر است:

۴ گیاه چینی برای افزایش رشد مو

جینسینگ

جینسینگ یک گیاه چینی کلاسیک است و امروزه نیز به طور گسترده در غرب مورد استفاده قرار می‌گیرد. متخصصان بر این باورند که این گیاه می‌تواند گردش خون را تحریک کند و متابولیسم سلولی را ارتقا دهد. این بدین معناست که مصرف آن می‌تواند جریان خون به فولیکول‌های مو را افزایش دهد. این گیاه نه تنها منبع تغذیه‌ای خوبی است بلکه باعث رشد موهای جدید می‌شود.

هو شو وو

هو شو وو(He Shou Wu) فو تی نیز نامیده می‌شود.متخصصان چینی بر این باورند که این گیاه دارای خاصیت ترمیمی است که برای کلیه‌ها و خون بسیار مفید است. این گیاه به عنوان تونیک در نظر گرفته می‌شود. این ماده می‌تواند رشد موها را تحریک کند و رنگ از دست رفته آن را برگرداند.

گوتوکولا

این گیاه یکی از موفق ترین گیاهانی است که در درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. گوتوکولا جریان خون را بهبود می‌بخشد و فشار خون را کاهش می‌دهد. این گیاه همچنین می تواند استرس و بی خوابی را درمان کند و باعث افزایش و بهبود حافظه شود. از این گیاه برای رشد دوباره مو به خصوص در کسانی که طاسی مردانه دارند استفاده می‌شود.

گیاه Sang Ji Sheng

چینی‌ها معتقدند که این گیاه در درمان کمبود Yin در کبد و کلیه‌ها مفید است. در حالیکه مواد تشکیل دهنده فعال و مکانیسم عمل آن هنوز مشخص نیست اما نتایج مثبتی بر روی افراد داشته است.

سایر گیاهان چینی که با هدف قرار دادن کمبود yin در کبد و کلیه‌ها باعث افزایش رشد مو می‌شوند شامل ولفبری چینی و Ligusticum wallichii است. علاوه بر گیاهانی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، چینی‌ها از روغن نیز برای درمان ریزش مو استفاده می‌کنند. آن‌ها روغن گیاهان را به دست می‌اورند و به طور مستقیم بر روی پوست سر می‌مالند. گیاه Ce Bai Ye نیز گیاه دیگری است که از روغن آن برای تحریک رشد موها استفاده می‌شود.

این گیاه می‌تواند سلامت پوست سر را بهبود ببخشد و برای درمان خارش پوست سر بسیار مفید است. اگر به صورت مکرر مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند رشد موها را تحریک کند. رژیم غذایی سالم نیز یکی از مکمل‌های مهم برای گیاهان چینی محسوب می‌شود. غذاهایی که بتواند به سم زدایی از بدن کمک کند معمولا به همراه این گیاهان مصرف می‌شود.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش